ΕΞΟΔΟΣ

Amigos

Φίλοι με την τεκίλα

21.05.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Amigos

Φίλοι με την τεκίλα.

Οι Μεξικανοί θεωρούν την τεκίλα δώρο σταλμένο από τον Θεό. Το ίδιο και ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, ο νεαρός μπαρτέντερ των bars-restaurants «Amigos», στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε μιξολογία, έκανε σεμινάρια για να γίνει σομελιέ και, όταν κατάλαβε πόσο του άρεσε η τεκίλα, τάχθηκε υπέρ της. Μέσα σε λίγα λεπτά από την επίσκεψή μας στο «Amigos» της Γλυφάδας, απομυθοποίησε το «σκουλήκι της τεκίλας», ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για κάμπια σε μεζκάλ, το αδελφό απόσταγμα της τεκίλας, το οποίο φτιάχνεται από αγαύη, αλλά όχι αναγκαστικά από μπλε, όπως η τεκίλα. Μας εξήγησε τι σημαίνουν οι ονομασίες και μας έδειξε τη μεγάλη συλλογή από τεκίλα και μεζκάλ. Το μενού για το μπαρ στα δύο «Amigos» έχει συνθέσει ο Στέλιος Παπαδόπουλος, λάτρης και πρεσβευτής της τεκίλας σε όλο τον κόσμο. Ο Ανδρέας, αναλύοντας την τεκίλα, βρήκε ότι έχει πιπεράτα αρώματα και ότι ταιριάζει με τζίντζερ, όξινα φρούτα και καρυκεύματα. κάνοντας απροσδόκητους συνδυασμούς, εμπνεύστηκε τα δικά του κοκτέιλ με βάση το ποτό των Μεξικανών.

Μας έδωσε τη συνταγή του Fiesta Dead, την οποία μπορείτε να ζητήσετε στα δύο μπαρ μόνο όταν εκείνος βρίσκεται εκεί για να τη φτιάξει. Το κοκτέιλ είναι εμπνευσμένο από τη Μέρα των Νεκρών, τη μεγάλη γιορτή των Μεξικανών που τιμά όσους έχουν χαθεί, και σερβίρεται σε ποτήρι που μοιάζει με νεκροκεφαλή. Για τις μέρες που ο Ανδρέας λείπει, θα βρείτε διαθέσιμα περισσότερα από 20 κοκτέιλ του Στέλιου Παπαδόπουλου, μεταξύ των οποίων εννέα είναι παραλλαγές του κοκτέιλ margarita, άλλη καπνιστή, άλλη πιο καυτερή, με πάσιον φρουτ, με ροζ γκρέιπφρουτ ή με βανίλια και αχλάδι! Μήπως τελικά η τεκίλα πάει με όλα;


 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών