ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είδαμε στο Greenwave Festival 2016

Προϊόντα της φύσης και φαντασία.

20.09.2016| Updated: 25.06.2021
Τι είδαμε στο Greenwave Festival 2016

Προϊόντα της φύσης και φαντασία.

Μπορεί να μην προλάβαμε τη vegan κουζίνα τους (λειτουργούσε μόνο βραδινές ώρες), αλλά όσα είδαμε στο φετινό Greenwave Festival (15-18/9), ήταν πολλά κι ενδιαφέροντα. Από ζυμαρικά εργαστηρίων της Βορείου Ελλάδος, μέχρι προϊόντα από γάλα γαϊδούρας – δεν ήταν όλα βρώσιμα, παρόλα αυτά η προσπάθεια πολύ καλή -, δοκιμάσαμε διάφορα και σας προτείνουμε κάποια από αυτά.

Οι πάγκοι ήταν περισσότεροι από προηγούμενες χρονιές, η ποικιλία μεγαλύτερη. Πέρα από πολύ ενδιαφέροντα χειροποίητα κοσμήματα και αντικείμενα από φυσικά (βλ. πέτρες) ή φυτικά (βλ. κουκούτσια, σπόρους) υλικά, πολλά ήταν τα επεξεργασμένα βρώσιμα προϊόντα που τραβούσαν το μάτι χάριν της καλής τους παρουσίασης, αλλά και της γεύσης τους και της μυρωδιάς τους. Εντυπωσιακή ήταν και η ποικιλία των περιοχών προέλευσής τους, που ξέφευγε από το όριο των περιοχών Θεσσαλονίκης κι ευρύτερης Μακεδονίας, των προηγούμενων χρόνων.

Τι ξεχωρίσαμε; Εξαιρετικά σύκα Σαμοθράκης, «όπως πέφτουν από το δέντρο», όπως μας είπαν. (Ο ίδιος παραγωγός, που έχει στο κτήμα του στη Σαμοθράκη και δέντρα και βότανα και γαϊδουράκια και τα εκμεταλλεύεται όλα στο έπακρο, παρουσίασε και χειροποίητο σαπούνι από γάλα γαϊδούρας). Νόστιμα παστέλια και κριτσίνια με κεφαλοτύρι από «Το Ζυμαράκι» (εργαστήρι στην Όσσα Θεσσαλονίκης, που φτιάχνει επίσης μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών), αλλά και τα προϊόντα του «Δαφνώκηπου», Αγροκτήματος στο Δαφνώνα της Ξάνθης. Δοκιμάσαμε τη μαρμελάδα από αχλάδι που κερνούσαν οι τελευταίοι στους επισκέπτες, αλλά και γλυκό κουταλιού κυδώνι και σπεύσαμε να τα προμηθευτούμε. Πήραμε και παραδοσιακά ζυμαρικά, που μένει να αξιολογήσουμε στην πορεία. Είδαμε και τους ανθρώπους του The Chilly Factor, από τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, που εντυπωσίασαν και φέτος με τη μεγάλη παραγωγή τους σε σάλτσες, τσάτνεϊ και μαρμελάδες.

Απ’ όσο μάθαμε και οι εκδηλώσεις του Greenwave 2016 πήγαν καλά και οι διοργανωτές ήταν πολύ ικανοποιημένοι. Το ίδιο είδαμε και σε πρόσωπα συμμετεχόντων, που μάλλον ενθουσιάστηκαν με το συγκερασμό περιοχών, ειδών, κατηγοριών αγαθών και την αλληλοϋποστήριξη που συνάντησαν. Μάθαμε επίσης ότι οι πάγκοι των εκθετών ήταν φέτος περίπου 160, αλλά και ότι οι επισκέπτες άγγιξαν τους 6.000 περίπου, καθ’ όλο το τετραήμερο του φεστιβάλ. Και του χρόνου, ακόμη περισσότεροι!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών