ΜΑΓΑΖΙΑ

Μπίρα Ζέος

Τριήμερο στο Ναύπλιο (μέρος α')

28.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Οσοι την έχουν δοκιμάσει αναζητούν στην Αθήνα παθιασμένα το μπουκάλι του 1 λίτρου με τη χρυσαφένια, απαστερίωτη αργίτικη μπίρα. Η ζυθοποιία «Ζέος» φτιάχνει τρεις βασικούς τύπους: Lager, Pilsner και Black. Οι εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας, όπου απασχολούνται 15 άτομα, βρίσκονται στον Ιναχο της Αργολίδας. Στο τιμόνι της παραγωγής βρίσκεται ο Καναδός ζυθοποιός David Wood, ο οποίος μετέφερε την τεχνογνωσία εδώ στο Αργος. Σήμερα η «Ζέος» εξάγεται στον Καναδά, στην Αμερική και κάποιες ποσότητες στο Ισραήλ. «Χρησιμοποιούμε νερό της περιοχής, δύο είδη κριθαριών και τρία λυκίσκου και εισάγουμε τη μαγιά για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», εξηγεί ο Λευτέρης Αραμπος, στενός συνεργάτης του David Wood και υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας. Παρότι όμως γίνεται μια τόσο φιλόδοξη προσπάθεια, το προϊόν δεν έχει αγκαλιαστεί, όπως θα ανέμενε κανείς, από τους χώρους εστίασης της ευρύτερης περιοχής. «Δεν ξέρουμε πώς να το ερμηνεύσουμε. Οι παραγγελίες αυξάνονται καθημερινά προς την Αθήνα και άλλες περιοχές, αλλά πράγματι σε τοπικό επίπεδο δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο», θα σημειώσει. Θα βρείτε όμως σχεδόν όλη την γκάμα στα καλά ντελικατέσεν του Ναυπλίου και σε ορισμένα εστιατόρια.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών