ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Polly Maggoo: Σερσέ λα φαμ

Το γαλλικό bistro του σεφ Γιώργου Ηλιού μετακόμισε στο Ψυχικό!

13.10.2016| Updated: 25.06.2021
Polly Maggoo: Σερσέ λα φαμ

Το γαλλικό bistro του σεφ Γιώργου Ηλιού μετακόμισε στο Ψυχικό!

Η θέση: Η Άγγελου Σικελιανού στο Ψυχικό τείνει να μεταμορφωθεί σε μια ενδιαφέρουσα γειτονιά για foodies, συμπληρώνοντας σιγά σιγά όλο το φάσμα των γευστικών προορισμών, από έθνικ μαγαζιά, μέχρι ταβερνάκια αλλά και κυριλέ ψαροεστιατόρια. Εδώ λοιπόν μετακόμισε και τo Polly Maggoo, που μέχρι τώρα το βρίσκαμε στο Μεταξουργείο.

Η ατμόσφαιρα: Με τον χαρακτηριστικό του cozy χαρακτήρα γαλλικού bistrot, έχει παριζιάνικο αέρα. Στο ισόγειο, ο χώρος είναι μικρός, ζεστός και φιλικός, ο επάνω όροφος πιο ευρύχωρος με σπιτίσια αισθητική, με mix΄n΄match έπιπλα και χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία.

Το φαγητό: Ο σεφ Γιώργος Ηλιού, μαγειρεύει με ψυχή, όπως εξάλλου κάνει τόσα χρόνια και στο Μεταξουργείο, όπου το Polly Maggoo πρωτοάνοιξε το 2009 κι έκτοτε καθιερώθηκε. Στο Ψυχικό φέρνει μαζί ορισμένα από τα signature πιάτα του, όπως την εξαιρετική φακή με σχοινόπρασο κι αυγό ποσέ και τα υπέροχα σαλιγκάρια με σκόρδο, δεντρολίβανο και ντομάτα. Αρκετές προτάσεις του καλοκαιρινού καταλόγου θα αλλάξουν όσο χειμωνιάζει – αξίζει ως τότε να δοκιμάσετε μια πολύ καλή εκτέλεση της σαλάτας Νισουάζ, το άψογα ψημένο φιλέτο φαγκρί με καραμελωμένο φινόκιο και βαθιάς νοστιμιάς σάλτσα “soupe aux moules”, ενώ οι κρεατοφάγοι θα ευχαριστηθούν την εκδοχή της entrecote “cafe de Paris” με χρυσαφένιες πατάτες τηγανιτές.

Ο λογαριασμός: 20-25 €/άτομο χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Αξιομνημόνευτη η λίστα με τα κρασιά του, που αν και μικρή – δεν ξεπερνά τις 25 ετικέτες – είναι 100% ελληνική, άκρως ενδιαφέρουσα, με πρωτότυπες και καλοδιαλεγμένες επιλογές, και επιπλέον εξαιρετικά τιμολογημένη (αφού η ακριβότερη φιάλη κρασιού κοστίζει 38 ευρώ). Υπάρχει επίσης και μια μικρή συλλογή από ελληνικές μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Τρίτη-Σάββατο 18:00-00:30, Κυριακές 12:00-17:30

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών