ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φιλομήλα (Πάργα)

Δείπνο σε ένα ιταλικό εστιατόριο με θέα το Κάστρο της ηπειρώτικης κωμόπολης και τη θάλασσα του Βάλτου.

22.08.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Φιλομήλα (Πάργα)

Δείπνο σε ένα ιταλικό εστιατόριο με θέα το Κάστρο της ηπειρώτικης κωμόπολης και τη θάλασσα του Βάλτου.

Η θέση: Το εστιατόριο βρίσκεται στη σκιά του βράχου που «σηκώνει» το Κάστρο της Πάργας, με λίγα τραπεζάκια πάνω στο δρόμο και κάποια μέσα, σε μια πολύ γραφική αυλή. Ιδανική ώρα επίσκεψης κατά το ηλιοβασίλεμα, οπότε ο ήλιος γίνεται ένα με τη θάλασσα λίγο πιο κάτω, στην παραλία του Βάλτου.

Η ατμόσφαιρα: Διακριτική η διακόσμηση και τραπέζια στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα. Η αυλή προσφέρεται για ζωηρές κουβέντες της παρέας, ενώ τα τραπέζια στο δρόμο είναι ό,τι πρέπει για ρομάντζο για δύο.

Το φαγητό: Καθαρές γεύσεις και καλές πρώτες ύλες, φρέσκα αρωματικά, καλό ελαιόλαδο. Ξεκινήσαμε με αλκοόλ, με δύο ολόφρεσκα κοκτέιλ bellini, από λευκόσαρκα ροδάκινα, μέχρι να έρθει μια καταπράσινη σαλάτα με ψημένο, κατσικίσιο τυρί και λαχανικά εποχής. Το χειροποίητο πέστο βασιλικού στα λινγκουίνι που πήραμε ήταν αυθεντικό, πλούσιο, επιτυχημένο. Για τους πιο… ανήσυχους, πολύ νόστιμο είναι και το εναλλακτικό πέστο από φυστίκι Αιγίνης και κολοκυθάκι. Τα σπαγγέτι μαρινάρα φτάνουν μέσα σε ένα μεγάλο μαντεμένιο σκεύος και έχουν τόσα θαλασσινά που μπορούν να τη μοιραστούν δυο άτομα. Γενικά οι μερίδες είναι μεγάλες, τόσο που τα ζυμαρικά δεν μπορεί να αποτελέσουν πρώτο πιάτο αλλά κυρίως.

Ο λογαριασμός: Όχι περισσότερα από 20 ευρώ το άτομο, για ένα μενού τριών πιάτων.

Η κάβα: Τα κρασιά είναι κυρίως ελληνικά, υπάρχουν όμως και ιταλικά. Αρκετές επιλογές και σε αφρώδη, αλλά και κλασικά κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Η Φιλομήλα λειτουργεί την καλοκαιρινή περίοδο από τις 18.00 μέχρι τα μεσάνυχτα. Στην Πάργα δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας ελεύθερα, φροντίστε να το αφήσετε σε κάποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης προς την ανατολική πλευρά της πόλης.

Πάργα, τηλ.: 26840-31.265.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών