ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Colibri

Το τρίπτυχο πίτσες-μπέργκερ-σαλάτες απογειώνεται στο Μετς. Ακόμη κι αν μας βγάζει από το δρόμο μας, κατά έναν τρόπο μας βάζει στον σωστό.

02.04.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Colibri

Το τρίπτυχο πίτσες-μπέργκερ-σαλάτες απογειώνεται στο Μετς. Ακόμη κι αν μας βγάζει από το δρόμο μας, κατά έναν τρόπο μας βάζει στον σωστό.

Η θέση: Στη γειτονιά κάτω από το λόφο, εκεί που η Αρδηττού συναντά την Αθανασίου Διάκου.

Η ατμόσφαιρα: Ξεκίνησε σαν ένα απλό συνοικιακό «ντελιβεράδικο», αλλά έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για το Μετς. Σε αυτό, άντε και στο διπλανό καφενείο, μαζεύεται το καλλιτεχνίζον πλήθος της περιοχής, εκεί δίνει τα ραντεβού του, εκεί τα ακυρώνει.

Το φαγητό: Εδώ το απλό φαγητό σερβίρεται αναπάντεχα καλά. Η σαλάτα με ντοματίνια, φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό ήταν ένα γλύκισμα που συνοδευόταν από μια φρεσκοψημένη χειροποίητη μικρή μπαγκετούλα. Πεντανόστιμη η ατομική πίτσα cacciatore, με σαλάμι, πεπερόνε, κρεμμύδι και σκόρδο. Γαργαλιστική η πίτσα με προσούτο, μοτσαρέλα, ρόκα και παρμεζάνα, που πασπαλίζεται με χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι. Ο φίλος που παρήγγειλε το blue burger δήλωσε ευτυχής για το μεγάλο μπιφτέκι που, σύμφωνα με τα παιδιά στην κουζίνα, φτιάχνεται εξ ολοκλήρου από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά. Βάλε και το βουνό από πατάτες στο πιάτο, πώς να μη χορτάσεις;

Ο λογαριασμός: Τα πιάτα κοστίζουν από 5 έως 7,5 ευρώ.

Η κάβα: Ό,τι βρίσκει κανείς μέσα σε ένα ψυγείο ντελιβεράδικου.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί από τις 1.00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Ακόμη, και αν δεν μένετε σε περιοχή της εμβέλειάς του, θα προτείναμε χωρίς δισταγμό την παραλαβή της παραγγελίας από το μαγαζί.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών