ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Le gourmet (Ρόδος)

Τσελεμέντεια κουζίνα, με γαλλικές τεχνικές σε ελληνική εκτέλεση στην όμορφη Ρόδο.

06.08.2012| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα
Le gourmet (Ρόδος)

Τσελεμέντεια κουζίνα, με γαλλικές τεχνικές σε ελληνική εκτέλεση στην όμορφη Ρόδο.

Η θέση: Αν δεν είσαι ντόπιος θα χρειαστείς σαφείς οδηγίες για να το βρεις, μιας κι είναι κρυμμένο στα στενάκια πίσω από τον κεντρικό δρόμο, και τα παρατεταγμένα σαν στρατιωτάκια τουριστικά μαγαζιά.

Η ατμόσφαιρα: Περιποιημένος χώρος, με μια παλιομοδίτικη ζεστασιά, με ευρύχωρα τραπέζια στρωμένα με τραπεζομάντηλα και όλο το απαιτούμενο art de la table που αρμόζει σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται Le Gourmet. Ένα όμορφο και σουλουπωμένο μαγαζί.

Το φαγητό: Απλές νοστιμιές, καμωμένες από καλές πρώτες ύλες. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Γιώργος Μπρόκος ετοιμάζει νόστιμη τυροσαλάτα, σολομό μαρινάτο -καλοφτιαγμένο, αν και κομματάκι χοντροκομμένο για τα γούστα μου-, πλούσια χωριάτικη σαλάτα με τουρσάκια, όπως την κάνουν στη Ρόδο, και ωραία σκορδάτα μανιτάρια. Πολύ ενδιαφέρουσα η τάρτα με σπανάκι και αγκινάρα, η οποία αλλάζει ελαφρώς ανάλογα με την εποχή. Από τα κυρίως μας άρεσαν τα πικάντικα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας, το χοιρινό με αγκινάρες αυγολέμονο και το αρνάκι φούρνου. Επίσης θα βρείτε και φρέσκο ψαράκι και πιάτα με θαλασσινά, αναλόγως με την εποχή και με την ψαριά. Το όλον θα συνοδεύσουμε με χειροποίητα ψωμάκια, σε διάφορες γεύσεις, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο πετυχημένα. Συμπέρασμα, η κουζίνα του έχει ένα νοσταλγικό, α λα Τσελεμεντέ, προσανατολισμό, παντρεύοντας γαλλικές τεχνικές με ελληνικό ταμπεραμέντο· σε κάποιους θα αρέσει και σε άλλους όχι. Τέλος μιας κι η παρέα είχε έφεση στο γλυκό, δοκιμάσαμε μια ζουμερή τούρτα πραλίνα, μια αφράτη λεμονόπιτα με παγωτό βανίλια, ελαφριά τούρτα πορτοκάλι και ευωδιαστό γιαννιώτικο κανταΐφι. Όλα νοστιμότατα, τόσο που δεν μπορέσαμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για το ποιο υπερτερούσε.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20 – 30 € για ένα πλήρες γεύμα δυο ατόμων, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Αξιοπρεπής σε μέγεθος λίστα με κρασιά, ωστόσο οι ετικέτες προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον, όχι και τόσο ενδιαφέρον, ροδίτικο αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο είναι περίπου 5,5 χλμ. έξω από την πόλη της Ρόδου και για να το προσεγγίσουμε χρειάζεται μέσο μεταφοράς.

Οδός Κανδάλου (κάθετη της Ηρακλειδών), Ιξιά, Ρόδος, τηλ.: 22410-90.829.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών