ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Υπερωκεάνιο

Τσιπουρομεζέδες, φαγάκια της μαμάς και φτηνά ποτά σε μια στοά στο Σύνταγμα.

31.08.2012| Updated: 31.10.2023
Υπερωκεάνιο

Τσιπουρομεζέδες, φαγάκια της μαμάς και φτηνά ποτά σε μια στοά στο Σύνταγμα.

Η θέση: Από το Μοναστηράκι ανεβαίνουμε προς Σύνταγμα ή από το Σύνταγμα κατεβαίνουμε προς το Μοναστηράκι. Το βρίσκουμε κάπου στη μέση, χωμένο μέσα σε μια στοά στο τέλος της Καραγιώργη Σερβίας, εκεί που μετονομάζεται σε Περικλέους.

Η ατμόσφαιρα: Παρέες εικοσικάτηδων και φρέσκοι τριαντάρηδες αναβιώνουν ένα σύγχρονο καφενείο. Γοητευτική βαβούρα από τους δίπλα, αφού οι θέσεις είναι τοποθετημένες πολύ κοντά και ευνοούνται οι νέες γνωριμίες. Όταν δεν βρίσκουμε τραπέζι έξω, ανεβαίνουμε τη σκάλα στο βάθος και βγαίνουμε στο ήσυχο, περιποιημένο ταρατσάκι· μυστικό κρυμμένο και προφυλαγμένο με τις πλάτες των γύρω πολυκατοικιών. Εκεί στα ψηλά, κυρίως πίνουμε.

Το φαγητό: Ελληνική κουζίνα, σε περιορισμένο αριθμό μερίδων. Ό,τι προλάβετε από την κατσαρόλα που μαγειρεύει καθημερινά ο Ηλίας Ζωιόπουλος. Δοκιμάσαμε κοτόπουλο κοκκινιστό με κανελογαρίφαλα και μελωμένη ντοματόσαλτσα, σουτζουκάκια της παλιάς σχολής με πιλάφι. Ακόμη, μπορεί να πετύχετε μοσχαράκι με κολοκυθάκια στο φούρνο ή γιουβέτσι και διάφορα λαδερά ανάλογα με τα λαχανικά εποχής. Με το τσιπουράκι μπορείτε να διαλέξετε διάφορους μεζέδες όπως πατατοσαλάτα, φάβα με κρεμμυδάκι και κάππαρη, ντάκο, παντζαροσαλάτα με ξινόμηλο, μελιτζανοσαλάτα χειροποιήτη και λακέρδα με σάρκα στιλπνή, όπως πρέπει.

Ο λογαριασμός: Πάνω-κάτω 15 ευρώ για φαγητό και τσίπουρο, ανάλογα πάντα με το πόσο θα πιείτε.

Η κάβα: Το σίγουρο είναι πως ο ιδιοκτήτης ξέρει από καλό τσίπουρο, (γλυκανισάτο ή χωρίς) μαζί με το οποίο φέρνουν και μεζέ. Ακόμη μπίρα βαρελίσια, κρασί χύμα και ποτά από 5 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το μεσημέρι, η κουζίνα κλείνει στις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές, ενώ Παρασκευή και Σάββατο στη 1 π.μ. Βολεύει το μετρό Συντάγματος ή Μοναστηρακίου. Ιδιαίτερη μνεία στην ιδιαίτερα φροντισμένη τουαλέτα του στο ισόγειο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών