ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μπεμπέκα

Νεοταβέρνα με τα όλα της σε μια μονοκατοικία του Χαλανδρίου.

17.01.2013| Updated: 25.06.2021
Μπεμπέκα

Νεοταβέρνα με τα όλα της σε μια μονοκατοικία του Χαλανδρίου.

Η θέση: Θα βρείτε την ταβέρνα ανάμεσα σε άλλες μονοκατοικίες της γειτονιάς του Χαλανδρίου, πολύ κοντά στον κόμβο των κεντρικών οδών Δουκίσης Πλακεντίας, Αγίας Παρασκευής και Παπανικολή.

Η ατμόσφαιρα: Περήφανο μέλος της κατηγορίας των νεοταβέρνων είναι η «Μπεμπέκα» που, καταλαμβάνοντας και αναδεικνύοντας μία από τις χαρακτηριστικές μονοκατοικίες του Χαλανδρίου, έχει βάλει στόχο να μας επιστρέψει στα μικράτα μας.

Το φαγητό: Ο κατάλογος είναι πολύ μικρός, μετρήσαμε μόλις τρία κυρίως πιάτα στα της ώρας (εις -άκια όλα, όπως αρμόζει σε μια νεοταβέρνα: μπιφτεκάκια, μπριζολάκια και παϊδάκια κοτόπουλου), άλλες τόσες σαλάτες, αρκετά μαγειρευτά, ορεκτικά και γλυκά. Ξεκινήσαμε με μια τεράστια πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς, γραβιέρα και πορτοκάλι, που ήταν νόστιμη, με γλυκόξινη γεύση. Έπειτα, τιμήσαμε τα τηγανητά, τα μπαστουνάκια κολοκυθιού με σος από γιαούρτι, που ήταν πάρα πολύ ωραία και τραγανιστά σαν τσιπς, και ένα νέο πιάτο, τους λουκουμάδες από κρεμμύδι, οι οποίοι μας φάνηκαν λίγο μεγάλοι και με έντονη γεύση αλευριού. Δυστυχώς, δεν μας ενθουσίασε ούτε ο μεζές από σύγλινο, απλώς και μόνο γιατί η γεύση του είχε καλυφθεί από μια πηχτή σάλτσα ντομάτας. Όχι ότι δεν καθαρίσαμε βέβαια το πιάτο… Τα κυρίως έφτασαν πριν ακόμα τελειώσουμε τα ορεκτικά, με αποτέλεσμα να μη χωράνε στο τραπέζι και να καταληφθούμε από ελαφριά κρίση πανικού – αλλά μας άρεσαν πολύ. Τα δικά μου παϊδάκια κοτόπουλου ήταν πολύ νόστιμα και πράγματι «μαμαδίστικα» (με την έννοια της ταβέρνας που μας πήγαινε η μαμά μου να τα φάμε), ενώ και τα χοιρινά μπριζολάκια ήταν ζουμερά και λαχταριστά.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε από 15-25 € περίπου.

Η κάβα: Μόνο χύμα κρασί, ελληνικό και επώνυμο από τους αμπελώνες Μάρκου.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 7 μ.μ. μέχρι και τη 1 π.μ., ενώ τα Σαββατοκύριακα από τη 1 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών