ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια γάστρας, σιγοψημένα και κάπως εξωτικάΦασόλια γάστρας, σιγοψημένα και κάπως εξωτικά
10' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα φασόλια χάντρες, σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τις χάντρες, κατευθείαν από την κατάψυξη, και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με ζεστό νερό που να καλύψει τα υλικά κατά 2-3 εκ. και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον πελτέ και τις ντομάτες.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι χάντρες.
  5. Στο σερβίρισμα περιχύνουμε τα φασόλια χάντρες με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών