ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Para Siempre

Τάπας και καλό κρασί στο Κολωνάκι.

13.03.2013| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Para Siempre

Τάπας και καλό κρασί στο Κολωνάκι.

Η θέση: Στο έμπα του πεζόδρομου της Χάρητος.

Η ατμόσφαιρα: Βιομηχανικό στυλ με ρετρό λεπτομέρειες, μωσαϊκό και μια μεγάλη μπάρα. Μπορείτε να καθίσετε είτε σε κάποιο από τα στάντ, είτε στα τραπέζια που βρίσκονται στο βάθος, αν είστε μεγάλη παρέα.

Το φαγητό: Δοκιμάσαμε ένα σωρό πράγματα. Οι μπρουσκέτες με την πικάντικη ψητή γαρίδα και τη σκορδάτη μαγιονέζα ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, το ίδιο κι εκείνες με το ντοματάκι και την κοπανιστή Μυκόνου. Τα καραμελωμένα στο φούρνο πανσετάκια, που έρχονται με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου και λαχανοσαλάτα σε στυλ coleslaw, είναι πολύ νόστιμα – αν και μας ήρθαν ελαφρώς κρύα. Πολύ ωραίος μεζές ήταν, επίσης, η ποικιλία από λουκάνικα φυσικής ωρίμασης, ωστόσο το πιάτο που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν η κεσαντίγια με κοτόπουλο, πιπεριές και γιαούρτι. Τραγανή η πίτα, ζουμερό το κοτόπουλο και δροσερή η σάλτσα, μια υπέροχη μπουκιά. Αντίθετα, λίγο αδιάφορη μας φάνηκε η φριτάτα με πατάτες, χοιρομέρι, φέτα και σπανάκι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20-25 το άτομο για μεζέδες και κρασί.

Η κάβα: Ελληνικός και διεθνής αμπελώνας. Ο κατάλογος είναι μεγάλος με αρκετές επιλογές σε ποτήρι, σε συμπαθητικές τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά μετά τη 1 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ. Θα πρέπει να μεριμνήσετε για το αυτοκίνητο, αφήνοντας το σε κάποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης διότι στην περιοχή η στάθμευση επιτρέπεται μόνο σε κατοίκους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών