ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Rock and Roll

Tο πιο mainstream στέκι της πλατείας Κολωνακίου, εκτός από κοκτέιλ και δυνατή μουσική σερβίρει πολύ νόστιμο comfort food.

11.04.2013| Updated: 15.02.2024
Rock and Roll

Tο πιο mainstream στέκι της πλατείας Κολωνακίου, εκτός από κοκτέιλ και δυνατή μουσική σερβίρει πολύ νόστιμο comfort food.

Η θέση: Ακριβώς στο φανάρι της πλατείας, στη γωνία της Πατριάρχου Ιωακείμ, εκεί όπου ήταν το Central.

Η ατμόσφαιρα: Λειτουργεί όλη μέρα και η βαβούρα του κόσμου αυξάνεται όσο νυχτώνει, αφού πρόκειται για «club – restaurant». Κόσμος …κοσμικός, δημοφιλείς νεαροί 25+ και μεγαλύτερης ηλικίας επιχειρηματίες. Η ένταση της μουσικής κάνει τα ποτήρια να τρίζουν και το στήθος να πάλλεται. Τραπέζια πίσω από το μπαρ και άνετοι καναπέδες αμερικάνικου στυλ κυκλώνουν τον οριοθετημένο χώρο του εστιατορίου.

Το φαγητό: Το μενού έχει ορεκτικά με κάποια ελληνικά προϊόντα, πιάτα ιταλικής καταγωγής (pasta, ριζότο, πίτσα), μπέργκερ και κρεατικά. Οι σαλάτες είναι για χόρταση, αφού η ποσότητα είναι αρκετά μεγάλη για δύο άτομα. Όλες οι μερίδες είναι χορταστικές βέβαια, οπότε μην είστε υπερβολικοί με τα ορεκτικά. Πήραμε μαστέλο Χίου ψητό με χόρτα και μια γλυκόξινη μαρμελάδα πορτοκάλι – πιάτο στο οποίο γευστικά ξεχώρισαν τα χόρτα. Στο κυρίως θέμα, η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να δοκιμάσω ένα τόσο γευστικό ριζότο. Επιλέξαμε αυτό με τα μανιτάρια, ιδιαιτέρως νόστιμο, όχι εξαιρετικά χυλωμένο, αλλά ρευστό και όχι λαπάς. Το classic μπέργκερ ήρθε ψημένο όπως το θέλαμε και ήταν απόλαυση, με ωραίες τηγανητές πατάτες, τηγανητά δαχτυλίδια κρεμμυδιού και διάφορες σάλτσες-ντιπ. Στα γύρω τραπέζια τιμούσαν ιδιαίτερα και την πίτσα.

Ο λογαριασμός: Περίπου 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Όποιον τύπο αλκοόλ και αν λαχταρίσετε, υπάρχει. Ακόμη, αρκετές ετικέτες κρασιού και λίγες επιλογές σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά όλη μέρα για καφέ, ποτό, φαγητό. Αν δεν σας ενοχλεί η πολύ δυνατή μουσική, μπορείτε να δειπνήσετε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Δεν είναι για ρομαντικά, ήσυχα ραντεβού αλλά για έξοδο με φίλους. Ακριβώς δίπλα στο μαγαζί υπάρχει ιδιωτικό πάρκινγκ. Καλύτερα να μην παρκάρετε «αδέσποτα» στους γύρω δρόμους, αφού υπάρχει παντού διαγράμμιση που εξασφαλίζει θέση μόνο στους κατοίκους της περιοχής.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών