ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαρίνα (Ύδρα)

Απλό, σπιτικής λογικής φαγητό, που προσφέρεται σε γενναίες μερίδες και λογικές τιμές στο γραφικό λιμανάκι του Βλυχού.

12.06.2013| Updated: 25.06.2021
Μαρίνα (Ύδρα)

Απλό, σπιτικής λογικής φαγητό, που προσφέρεται σε γενναίες μερίδες και λογικές τιμές στο γραφικό λιμανάκι του Βλυχού.

Η θέση: Ξεκινώντας από το λιμάνι και παίρνουμε το μονοπάτι για τον Βλυχό, περνώντας μπροστά από υδραίικα αρχοντόσπιτα με ανθοστόλιστους κήπους και μπαλκόνια. Σε περίπου 30 λεπτά αναζωογονητικής πορείας, φτάνουμε στο ταβερνάκι, σε ένα μπαλκόνι κρεμασμένο πάνω από τη θάλασσα, με γλάστρες γεμάτες πολύχρωμα γεράνια. Σε όσους δεν αρέσει το περπάτημα -αν και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τη συγκεκριμένη διαδρομή-, υπάρχει πρόσβαση με θαλάσσιο ταξί.

Η ατμόσφαιρα: Το ηλιοβασίλεμα φτιάχνει την ιδανική ατμόσφαιρα. Όταν έχει συννεφιά ο ουρανός παίρνει ένα υπέροχο γκρι χρώμα.

Το φαγητό: Τσουγκρίσαμε το πρώτο ούζο τσιμπολογώντας γαύρο μαρινάτο, αρκετά σκορδάτο, και βλίτα με μπόλικο λεμόνι. Δεν αντισταθήκαμε στη μελιτζάνα φούρνου με κρεμμύδια, κόκκινη σάλτσα και φέτα, ένα πιάτο για πολλές «βουτιές» φρέσκου ψωμιού, συνοδευμένο, απαραιτήτως, από τηγανητές πατάτες. Συνεχίσαμε με φρέσκο καλαμάρι, γλυκό, μαστιχωτό, ωραία τηγανισμένο, και ευωδιαστά γεμιστά από τα χεράκια της κυρα-Δέσποινας, που κάνει κουμάντο στην κουζίνα.

Ο λογαριασμός: Περίπου 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Ελληνικές δημοφιλείς ετικέτες αλλά και χύμα κρασί. Τσίπουρο, ούζο και τα συναφή.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτά καθημερινά από τις 10.00 π.μ. μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Βλυχός, Ύδρα, τηλ. 22980 52 496.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών