ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Marmari Paradise (Ανατολική Μάνη)

Στο μπαλκόνι του εστιατορίου του μανιάτικου ξενοδοχείου χορταίνουμε άγρια θέα και τοπικές σπεσιαλιτέ.

01.07.2013| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Χαριτωμένη Βόντα
Marmari Paradise (Ανατολική Μάνη)

Στο μπαλκόνι του εστιατορίου του μανιάτικου ξενοδοχείου χορταίνουμε άγρια θέα και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Η θέση: Στην άκρη του νομού Λακωνίας, μόλις 3 χλμ. από το ακρωτήριο Ταίναρο. Το ξενοδοχείο Marmari Paradise και το ομώνυμο εστιατόριο, βρίσκονται στη γωνιά της πανέμορφης παραλίας Μαρμάρι, μιας από τις ελάχιστες παραλίες της Λακωνίας με ψιλή άμμο. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα «μπαλκόνι» του ξενοδοχείου με φόντο τη θάλασσα και το δωρικό Μανιάτικο τοπίο.

Η ατμόσφαιρα: Το Μαρμάρι βρίσκεται σε ένα τα ομορφότερα και πιο ιδιαίτερα ελληνικά μέρη, το οποίο οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έχουν σεβαστεί απόλυτα. Πρωτολειτούργησε το 1994 ως ταβέρνα, και στη πορεία δημιουργήθηκαν οι χώροι φιλοξενίας και το εστιατόριο στη σημερινή του μορφή. Υπεύθυνος της κουζίνας είναι εδώ και 10 χρόνια ο chef Φώτης Παπαδάκος, ο οποίος φροντίζει να ανανεώνει τακτικά το μενού, με σταθερό άξονα τη γαστρονομική παράδοση της Μάνης. Αυτήν την τελευταία, θα θέλαμε πολύ να την δούμε υλοποιημένη και με την μορφή πρωινού, βασισμένου στα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Το φαγητό: Μαγειρευτά, της ώρας, ψαρικά, και σύγλινο πρώτα από όλα. Καλοφτιαγμένο, όσο πρέπει αρωματικό, από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει (και έχω δοκιμάσει αρκετά, Μανιάτισσα ούσα στην καταγωγή), εφάμιλλο, αν όχι καλύτερο με αυτό της θείας Παρασκευούλας που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια.

Κατά τα άλλα, νοστιμότατος κόκκορας με ρύζι, μελιτζανοσαλάτα εξαιρετική, τυροκροκέτες σαν μίνι φοντύ από 4 τυριά (όλα ντόπια, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο σεφ) και πολύ εύγευστα μακαρόνια με κιμά για τα παιδιά, χάρη στο τριμμένο τυρί (επίσης ντόπιο) που έδινε άλλη νοστιμιά στο πιάτο. Μια επίσης καλή ιδέα, η οποία, όμως, μας φάνηκε κάπως αδικημένη στην υλοποίηση, ήταν ο αρακάς με λουκάνικο στην κατσαρόλα, στον οποίο θα περιμέναμε ένα λίγο πιο πικάντικο λουκάνικο, για να ισοσκελίσει τη φυσική γλυκύτητα του αρακά. Εύσημα για το ψωμί, προζυμένιο, χειροποίητο και πολύ νόστιμο, καθώς και για τις πλούσιες μερίδες.

Ο λογαριασμός: Περί τα 18 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Το εστιατόριο διαθέτει τα κρασιά Έαρ και Mainalo της Οινομεσσηνιακής.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο σερβίρει μεσημέρι και βράδυ, λειτουργεί όλο το χρόνο (το χειμώνα κυρίως Σαββατοκύριακα), ενώ σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από το Πάσχα ως και τον Οκτώβριο κάθε χρονιάς.

Marmari Paradise, Μαρμάρι Μάνης, τηλ: 27330 52101

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών