ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Nonna Edda

Αυθεντική ιταλική πίτσα σε έναν κεντρικό δρόμο στην Καισαριανή.

13.11.2013| Updated: 16.02.2024
Nonna Edda

Αυθεντική ιταλική πίτσα σε έναν κεντρικό δρόμο στην Καισαριανή.

Η θέση: Στην Εθνικής Αντιστάσεως, τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την Καισαριανή, μερικά στενά μετά την οδό Υμηττού.

Η ατμόσφαιρα: Το μαγαζί είναι τόσο μικρό που σχεδόν δεν το πιάνει το μάτι. Έχει τη λογική ορθάδικου. Δύο τραπεζάκια μέσα για να βλέπεις τον πιτσαϊόλο Andrea Serrani να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και άλλα δύο έξω. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ποιοι φίλοι μας μένουν κοντά, για να παραγγέλνουμε πίτσα από τη Nonna Edda. Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και πρόθυμο να βοηθήσει στην επιλογή του φαγητού.

Το φαγητό: Ο κατάλογος αποτελείται από πίτσες, μακαρονάδες, τρεις σαλάτες και ένα ορεκτικό. Αν και ξεκινήσαμε για την καρμπονάρα – την φτιάχνουν με πανσέτα και αυγό -, καταλήξαμε ύστερα από προτροπή της χαμογελαστής Μάντυς, στην αματριτσιάνα, επίσης με πανσέτα, αλλά με πλούσια σάλτσα ντομάτας. Τα μπουκατίνι που μοιάζουν με χοντρούτσικα σπαγγέτι ήταν η τέλεια επιλογή. Στα της πίτσας τώρα: το ζυμάρι πάρα πολύ λεπτό, όπως πρέπει, και ξεροψημένο, όσο πρέπει. Θα σκεπαστεί με υλικά όπως το ιταλικό λουκάνικο που θυμίζει μικρές μπουκίτσες κιμά, το λεπτοκομμένο προσούτο και τη νόστιμη κόκκινη σάλτσα. Η πρώτη μας επιλογή ήταν μια πίτσα γίγας μισή «prosciutto» με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και προσούτο και μισή «nonna edda», με ιταλικά αλλαντικά όπως πικάντικο σαλάμι, ζαμπόν, λουκάνικο, και ακόμη μανιτάρια και κρεμμύδι.

Η δεύτερη ήταν η «affumicata», κανονικού μεγέθους αυτή τη φορά, δεν είχε κόκκινη σάλτσα αλλά αλμυρό τυρί πρόβολα, προσούτο και μοτσαρέλα. Πολύ απολαυστικές και οι τρεις, με τη «nonna edda» να κάνει τη διαφορά ως πιο μερακλίδικη επιλογή.

Για το τέλος ήρθε ακόμα μια πίτσα, αυτή τη φορά κέρασμα από το μαγαζί· πίτσα σοκολάτα, ήτοι μικρά καλτσόνε καμωμένα με το ζυμάρι της πίτσας, γεμιστά με άλειμμα σοκολάτας και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Ακόμη, ένα σφηνάκι λιμοντσέλο. Έτοιμοι για επιστροφή στο σπίτι.

Ο λογαριασμός: Με 10 ευρώ το άτομο φάγαμε του σκασμού. Αν πάρετε ντελίβερι η κανονική πίτσα κοστίζει 5 ευρώ και η γίγας 10.

Η κάβα Μπίρες, αναψυτικά και μερικές επιλογές ιταλικών κρασιών.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 1 μ.μ.-4μ.μ. και 6 μ.μ.-12 πμ, Κυριακή 6 μ.μ.-12 π.μ., Δευτέρα κλειστά. Τo πάρκινγκ στην περιοχή είναι σχετικά εύκολο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών