ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

City Bistro

Το νέο all-day καφέ-εστιατόριο στη Στοά Σπυροµήλιου, στο City Link.

26.05.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
City Bistro

Το νέο all-day καφέ-εστιατόριο στη Στοά Σπυροµήλιου, στο City Link.

Η θέση: Στο City Link, στη στοά ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου.

Η ατμόσφαιρα: Προσεγμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια: Από το ζεστό ξύλο του πατώματος μέχρι τα φίνα ποτήρια της γερμανικής εταιρείας Spiegelau. Διαθέτει in house φούρνο, απ’ όπου καθημερινά βγαίνουν εξαιρετικής ποιότητας ψωμιά, κέικ και κρουασάν.

Το φαγητό: Oι υπεύθυνοι της κουζίνας του έχουν επιλέξει μια σφιχτή κάρτα, στην οποία προστίθεται ένα πιάτο ημέρας. Δυο-τρεις σαλάτες, τρία-τέσσερα ορεκτικά και λίγα κύρια πιάτα είναι οι επιλογές. Εμείς ξεκινήσαμε με τη σαλάτα-σπανακόπιτα (13 €), μια ωραία ιδέα, όπου τα υλικά της σπανακόπιτας παρουσιάζονται σε σαλάτα. Συνεχίσαμε με καρπάτσιο τόνου με πιπέρι σετσουάν και αυγοτάραχο Μεσολογγίου (18 €). Ηταν πολύ καλό, όπως και η κροκέτα από κεχρί με καπνιστό σολομό (16 €). Για κύρια προτιμήσαμε τη σφυρίδα σχάρας, με «σπασμένη» πατάτα, δηλαδή έναν ελαφρύ πατατοπουρέ με αμύγδαλα, κρέμα καρύδας και μοσχολέμονο (28 €), και το πιάτο ημέρας που ήταν φρέσκα ζυμαρικά με ραγού. Τόσο το ψάρι (φρεσκότατο και με τους χυμούς του) όσο και το ραγού (λεπτοκομμένο, νοστιμότατο μοσχαράκι κατσαρόλας) ήταν πολύ καλά, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και σωστή εκτέλεση.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 35 – 45 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Διαθέτει ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, 45 λευκά, 40 κόκκινα και 2 ροζέ. Εκτός από την επιλογή σας σε ποτήρι μπορείτε να επιλέξετε μισή φιάλη ή φιάλη του 1,5 λίτρου.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί κάθε Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9 π.μ μέχρι και τη 1 τη νύχτα, το Σάββατο από τις 9 π.μ. μέχρι και τη 1.30 π.μ. ενώ την Κυριακή από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών