ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λαμπόρι

Μοντέρνο καφενείο - μεζεδοπωλείο στην γειτονιά των Πετραλώνων.

30.05.2014| Updated: 31.10.2023
Λαμπόρι

Μοντέρνο καφενείο – μεζεδοπωλείο στην γειτονιά των Πετραλώνων.

Η θέση: Βρίσκεται απέναντι από την «πλατεία του εργάτη», όπως λέγεται, στην οδό Αλκμήνης, παράλληλα στην Πειραιώς, σχεδόν στο ύψος της γέφυρας Πέτρου Ράλλη. Ησυχη γειτονιά, με χαμηλά σπίτια, αλλά και εταιρείες, γραφεία, νέα και παλιά κτίρια.

Η ατμόσφαιρα: Εξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο υπάρχουν λίγα τραπέζια και λίγα περισσότερα μέσα. Εχει πολλές χρωματιστές λεπτομέρειες, ασπρόμαυρο πάτωμα, μοιάζει λίγο με παραδοσιακό καφενέ και λίγο με μπουάτ, προσεγμένο μεζεδοπωλείο σε πιο ρομαντική βερσιόν.

Το φαγητό: Εδώ τρώμε βασικά μεζέδες και ελληνική κουζίνα (μπριάμ, λαδερά εποχής κ.λπ). Ωραίοι κεφτέδες, λουκάνικο ψητό, σαγανάκι τυρί, παντζαροσαλάτα και ταμπουλέ δροσερό, πολύ νόστιμο. Ρωτήστε για τα πιάτα ημέρας, η ποικιλία είναι μεγάλη, επειδή ο μάγειρας έχει συνήθως πολλά κέφια. Μπακαλιάρος σκορδαλιά, αλλά και σαλιγκάρια με μελιτζάνες. Ολα καλομαγειρεμένα.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 15 ευρώ το άτομο, με ποτό (κανονική κατανάλωση).

Η κάβα: Χύμα κρασί, μπίρες και αρκετά αποστάγματα: τσίπουρο από σταφύλι μοσχάτο Τυρνάβου χωρίς γλυκάνισο, τσίπουρο από ζαμπέλα ηπειρώτικη, τσίπουρο από μοσχάτο με γλυκάνισο, ρακή από λιάτσικο Ιεράπετρας, ρακή από σταφύλι σουλτανίνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 π.μ. για καφέ και τσιμπολόγημα και η κουζίνα κλείνει αργά το βράδυ. Θα βρείτε εύκολα να αφήσετε το αυτοκίνητο επί της οδούς Αλκμήνης.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών