ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αλέξης

Ο «Αλέξης» της Χαλκιδικής θα σε υποδεχτεί με χαμόγελα, ψαρούκλες και ένα σωρό θαλασσινά καλούδια.

20.06.2014| Updated: 25.06.2021
Αλέξης

Ο «Αλέξης» της Χαλκιδικής θα σε υποδεχτεί με χαμόγελα, ψαρούκλες και ένα σωρό θαλασσινά καλούδια.

Η θέση: Στη μαρίνα του ξενοδοχειακού υπερσυγκροτήματος Sani Resort, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Δεν χρειάζεται να μείνεις εδώ για να απολαύσεις το του Αλέξη ψαροφαγικό μενού.

Η ατμόσφαιρα: Στυλ προσεγμένης παραλιακής ψαροταβέρνας. Κομψότητα και χαλαρότητα σε σωστή αναλογία. Κυριαρχεί το λευκότερο λευκό (τραπεζοκαθίσματα, τοίχοι, τραπεζομάντιλα, σκάφη στη μαρίνα έμπροσθεν). Πινελιές μπλε διακοσμητικές και πράσινες φυσικές, ήτοι δέντρα, λουλούδια και φυτά που ομορφαίνουν το παραλιακό ρεστοράν. Χαλαρή ατμόσφαιρα, η λεγόμενη και διακοποατμόσφαιρα. Το σέρβις ευγενικό και κεφάτο. Πιο κεφάτος απ όλους ο ίδιος ο Αλέξης. Τώρα το καλοκαίρι εννοείται πως θα καθίσεις έξω.

Το φαγητό: Πολλοί είναι αυτοί που επευφημούν τη φρεσκάδα των ψαριών που περνούν το κατώφλι της ταβέρνας, την ποιότητα των πρώτων υλών εν γένει, και το δεξιοτεχνικό μαγειρικό χειρισμό τους. Η πρώτη και μοναδική μου εμπειρία πριν από λίγο καιρό θα με κάνει να συμφωνήσω. Δοκίμασα τα εξής: τονολακέρδα χειροποίητη που πριν από το σερβίρισμα ο Αλέξης περνά ελαφρώς από τη σχάρα – εξαίσιος μεζές.

Κρίταμα φρέσκα περασμένα από κουρκούτι και ελαφροτηγανισμένα – τύφλα να ’χουν οι πορτογαλεζογιαπωνέζικες τεμπούρες. Κολοκυθάκια τοσοδούλικα ίσα-ίσα βρασμένα (ή στον ατμό;), λουσμένα με καλό πράσινο λάδι – γλύκα. Μια ωραία τηγανιά μοσχοβολιστά μπαρμπούνια. Λούτσο ψημένο στην εντέλεια και σκορπίνες βραστές. Τα ψάρια ζουμερά – να κλαις απ’ τη νοστιμιά.

Ο λογαριασμός: Εξαρτάται από τι θα πάρεις (ψάρι ή μεζέδες). Θα έλεγα να βαστάς περί τα 40 – 45 ευρώ το άτομο – κατά μέσο όρο, έτσι;

Η κάβα: Περί τα 30 ελληνικά κρασιά, όλων των χρωμάτων, κι όλα τους αξιόλογα. Ενδιαφέροντα τσίπουρα, ούζα και τα τοιαύτα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι περίπου 75 χλμ. – υπολογίστε 1 ώρα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών