ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Προσεγμένο snacking στο Public café

Αλλά και lunching και dining στην καρδιά της πόλης με θέα την πλατεία Συντάγματος.

15.07.2014| Updated: 16.02.2024
Προσεγμένο snacking στο Public café

Αλλά και lunching και dining στην καρδιά της πόλης με θέα την πλατεία Συντάγματος.

Πού;
Το Public café βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του μεγάλου ομώνυμου καταστήματος στην πλατεία Συντάγματος. Είναι ταμάμ για μια στάση ξεκούρασης και «ανεφοδιασμού» από τη βόλτα για ψώνια, όπως επίσης και ένας χώρος για οικονομικό και νόστιμο lunch break για τους «κεντρώους» εργαζομένους.

Τι τρώμε;
Πολλά και ενδιαφέροντα τα του μενού, για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του οποίου ευθύνεται ο νέος σεφ Δημήτρης Κοκκαλίδης. Έχουμε και λέμε: το πρωί «παίζουν» κρουασάν, κέικ, γλυκά και τα τοιαύτα, αλλά αυτό που σίγουρα θα σας κερδίσει είναι οι φρεσκοψημένες παραδοσιακές πίτες και οι πλούσιες ομελέτες. Αν έρθετε για μεσημεριανό ή βραδινό, η επιλογή περιλαμβάνει basic πιάτα με έξυπνα twists. Παραθέτω όσα -νομίζω- παρουσιάζουν ενδιαφέρον: μακαρονάδα με ντοματόσαλτσα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και βασιλικό, ψητά λαχανικά με «σχαριστό» μαστέλο, ριζότο με άγρια μανιτάρια, σολομός με πατατούλες και άλλα λαχανικά στον ατμό, τρυφερά χοιρινά μπριζολάκια με πατάτες τηγανητές. Πρόκειται για απλά φαγητά που δεν δρέπουν δάφνες πρωτοτυπίας, ωστόσο είναι καλοφτιαγμένα. Εν ολίγοις, είναι μια καλή value for money λύση φαγητού στο κέντρο (δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 12-15 ευρώ το άτομο). Με ενδιαφέρον μαθαίνω πως θα γίνει άμεσα ένα ρετουσάρισμα στο μενού για να αποκτήσει «ελληνικότερο» χαρακτήρα.

Τι ώρα;
Το Public café είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Τι άλλο;
Το βράδυ σερβίρονται και κοκτέιλ. Ο χώρος δύναται να φιλοξενήσει επαγγελματικά brunches, luncheons, cocktails, εταιρικές παρουσιάσεις και parties με ολοκληρωμένα πακέτα προσφορών και σε συνδυασμό με την αίθουσα εκδηλώσεων στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών