ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αλλόκοτο

Ενα... βολιώτικο τσιπουράδικο στα Βριλήσια.

25.09.2014| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Αλλόκοτο

Ενα… βολιώτικο τσιπουράδικο στα Βριλήσια.

Η θέση: Πάνω στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί που έχει δημιουργηθεί η πιάτσα με καινούργια στέκια για τους κατοίκους και επισκέπτες της γειτονιάς.


Η ατμόσφαιρα: Το «Αλλόκοτο» επιχειρεί να φέρει τη λογική του βολιώτικου τσιπουράδικου στην Αθήνα. «Εδώ θα ’ρθεις να αράξεις, να πιεις καλό τσίπουρο και να τσιµπήσεις ό,τι βγάλει η κουζίνα µας», προσκαλούν οι υπεύθυνοι.

Το φαγητό: Παραγγέλνεις το ποτό σου -τσικουδιά, τσίπουρο ή και κρασί ή µπίρα- και οι µεζέδες καταφτάνουν από µόνοι τους ως συνοδευτικό. Τα πιάτα δεν επαναλαµβάνονται, σε κάθε γύρο δοκιµάζεις κάτι διαφορετικό, έχοντας τη δυνατότητα όµως να αλλάξεις ένα µεζέ που δεν προτιµάς µε κάποιον άλλον. Ο,τι δοκιµάσαµε ήταν καλό. Από τα µαυροµάτικα µε το φρέσκο κρεµµυδάκι και τον τσίρο µέχρι τη φάβα, το γεµιστό θράψαλο, τις καπνιστές ζαργάνες µε τα χόρτα, τις γόπες σαβόρο, όλα ήταν πολύ καλοφτιαγµένα και νόστιµα και ταίριαζαν ιδανικά µε την τσικουδιά µας (στην αρχική ερώτηση αν προτιµάµε κρέας ή ψάρι, διαλέξαµε το δεύτερο). Τα πιατάκια έφταναν στο τραπέζι στο γνωστό ράθυµο τέµπο του Βόλου, ικανοποιώντας την πείνα µας ακριβώς τη στιγµή που αυτή έσκαγε µύτη. Μας είπαν ότι το µενού αλλάζει καθηµερινά, ανάλογα µε το τι βρίσκει ο µάγειρας στην αγορά. Τις προάλλες σερβίρονταν, για παράδειγµα, οι σπάνιες φούσκες, ένας από τους καλύτερους θαλασσινούς µεζέδες.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Υπάρχει ρακή, τσίπουρο με και χωρίς γλυκάνισο, λευκό κρασί χύμα και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργούν καθημερινά από τη 1.00 μ.μ και η κουζίνα μένει ανοιχτή μέχρι και τις 00.30 π.μ.Το πάρκινγκ είναι σχετικά δύσκολο στην περιοχή τα Σαββατοκύριακα, ωστόσο… η στάθμευση είναι και θέμα τύχης!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών