ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Rouan Thai

Για αυθεντικό ταϊλανδέζικο.

17.12.2015| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Rouan Thai

Για αυθεντικό ταϊλανδέζικο.

Η θέση: Στην Τρούμπα, άτυπη Τσαϊνατάουν του Πειραιά με 3 – 4 έθνικ εστιατόρια κοντά-κοντά, βρίσκεται και ένα από τα πιο φημισμένα ταϊλανδέζικα της Αττικής, το Rouan Thai (σημειώστε πως εδώ έχει δεξιωθεί δημοσιογράφους γεύσης η πρεσβεία της Ταϊλάνδης).

Η ατμόσφαιρα: Αν εξαιρέσεις το χώρο, που -με το ραμποτέ ξύλο στους τοίχους, την τζαμαρία-βιτρίνα και τα ταϊλανδέζικα διακοσμητικά- θυμίζει μια ασιατική εκδοχή επαρχιακής χασαποταβέρνας, το φαγητό είναι μια σπάνια εμπειρία.


Το φαγητό: Ο κατάλογος είναι υπερβολικά μεγάλος και περιλαμβάνει και καντονέζικα πιάτα (προσπεράστε). Μετά το νούμερο 80, όμως, έρχονται οι ταϊλανδέζικες σπεσιαλιτέ, στις οποίες ειδικεύονται, καθώς οι δύο μαγείρισσες, μαμά και κόρη, και όλο το προσωπικό είναι από την Ταϊλάνδη. Για μια καλή εισαγωγή στην πλούσια, περίπλοκη και αρωματική κουζίνα τους (σταθερά στο top 5 των πιο «hot» κουζινών στον κόσμο) δοκιμάστε τη σούπα Tom Yam ή την κοτόσουπα με γάλα καρύδας (η χρήση του lemongrass δίνει τον τόνο), κάποια πιάτα με πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο κάρι (θα σας ενημερώσουν ποια είναι πολύ καυτερά) και τα pad thai noodles, ένα από τα πιο εμβληματικά street food της Ταϊλάνδης που αποτελείται από ρυζομακάρονα στο γουόκ με διάφορα λαχανικά και θαλασσινά, σερβιρισμένα με λάιμ και μια επιλογή τεσσάρων υλικών, τα οποία πασπαλίζεις από πάνω κατά το δοκούν: ζάχαρη, τριμμένο φυστίκι, καυτερό μπούκοβο και πιπεριά τουρσί.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Κατά βάση περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από ταϊλανδέζικες μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Για τους Πειραιώτες διατίθεται και υπηρεσία delivery. Λειτουργεί καθημερινά 11.30 – 23.45 και τα Σαββατοκύριακα 14.00 – 23.45.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών