ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Saloon

Φιλέ μινιόν μιας άλλης εποχής.

29.12.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Saloon

Φιλέ μινιόν μιας άλλης εποχής.

Η θέση: Βρίσκεται στα Ιλίσια, δύο στενά από τη Μιχαλακοπούλου. Η στάση της μπλε γραμμής του μετρό Μέγαρο Μουσικής απέχει μόνο λίγα μέτρα από το εστιατόριο.

Η ατμόσφαιρα: Τι άλλο είναι το Saloon, το ιστορικό εστιατόριο των Ιλισίων, από μια βουτιά στο χωροχρόνο; Στα σαράντα και πλέον χρόνια της αδιάκοπης λειτουργίας του, έχει υπάρξει στέκι των μεγαλύτερων προσωπικοτήτων της πόλης. Χατζιδάκις, Τσαρούχης, Μινωτής, Καρούζος, Ζωγράφος, Φασιανός, και δεκάδες άλλοι σύχναζαν εδώ συζητώντας πάνω από ζουμερά φιλέ μινιόν. Το μαγαζί δε βρίσκεται σήμερα στις δόξες του, όμως η αύρα εκείνης της χρυσής εποχής λες κι έχει διαποτίσει τα σκούρα ξύλα της σάλας.

Το φαγητό: Το μενού σε μεταφέρει σε λαμπερά αθηναϊκά βράδια μιας άλλης εποχής: κεφτέδες Τέξας, μανιτάρια πανέ με σος ροκφόρ, γαλλική μανιταρόσουπα, σαλάτα νισουάζ, t-bone steak, σνίτσελ Χόφμαν, φιλετάκια σος Μαδέρα. Παραγγείλαμε μια σαλάτα Σήζαρς (sic), τους κεφτέδες Τέξας, ένα μπιφτέκι σχάρας με ροκφόρ και μια μπριζόλα t-bone. Όλα ήταν νόστιμα και καλοφτιαγμένα. Η σαλάτα ήταν “Σήζαρς” επειδή είχε απλώς φλούδες παρμεζάνας, ωστόσο ήταν εμφανώς φρεσκοκομμένη και με ισορροπημένη βινεγκρέτ. Τα κεφτεδάκια Τέξας σερβίρονται με μια παχύρρευστη σάλτσα από πιπεριά – προσοχή, καίει! Το μπιφτέκι ήταν πολύ ζουμερό, αλλά η μπριζόλα πιο καλοψημένη από αυτό που είχαμε ζητήσει. Φύγαμε χορτάτοι και απολύτως ευχαριστημένοι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 25-30€ το άτομο.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών του Saloon περιλαμβάνει πάνω από 80 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και λίγα επιλεγμένα κρασιά από το εξωτερικό.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά ανοιχτά από τις 17:30 μ.μ. έως τη 01:00 π.μ. και τις Κυριακές ανοιχτά και το μεσημέρι από τις 12:00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών