ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ψαρομανία

Συνοικιακό μαγαζί για ποιοτικό ψάρι και θαλασσινά.

16.04.2015| Updated: 16.02.2024
Ψαρομανία

Συνοικιακό μαγαζί για ποιοτικό ψάρι και θαλασσινά.

Η θέση: Σε γειτονιά στο Μαρούσι, λίγα στενά από την Κηφισίας.

Η ατμόσφαιρα: Η τηλεόραση στον τοίχο έδειχνε κάποιον ευρωπαϊκό αγώνα ποδοσφαίρου και είχε τραβήξει τα βλέμματα των αντρών. Οι περισσότεροι πελάτες έδειχναν να γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά και με το προσωπικό, γι’ αυτό και συχνά άκουγες τη φράση «φέρε μας…ξέρεις εσύ». Η «Ψαρομανία» είναι ένα συνοικιακό μαγαζί, στο Μαρούσι. Αν δεν υπήρχε η μεγάλη φωτεινή επιγραφή του, ίσως και να το περνούσαμε για…πρακτορείο του ΟΠΑΠ, καθώς η διακόσμηση εξαντλείται στα απολύτως απαραίτητα. Και δε θα μαθαίναμε την ύπαρξή του αν δεν μας αποκάλυπταν το μυστικό φίλοι, φανατικοί πελάτες. Βρεθήκαμε εκεί ένα βράδυ καθημερινής. Η σάλα ήταν γεμάτη. Καλό σημάδι…Μας υποδέχθηκε ο ευγενέστατος σερβιτόρος και μπήκαμε αμέσως στο ψητό.

Το φαγητό: Βραστά χόρτα για αρχή, ταραμοσαλάτα, φρέσκο τηγανητό καλαμαράκι, βραστό χταποδάκι και οι πάντα απαραίτητες τηγανητές πατάτες. Στο τηγάνι ο μάγειρας αποδείχθηκε πολύ καλός, η ταραμοσαλάτα ήταν σπιτική και αρκετά λεμονάτη – όπως μας αρέσει -, το χταποδάκι όσο έπρεπε ξιδάτο. Αν και στον κατάλογο υπήρχε ποικιλία από μικρά ψαράκια, γαύρο, σαρδέλα και άλλα, προτιμήσαμε ένα λαβράκι ιχθυοτροφείου στη σχάρα (ήρθε άψογα ψημένο και ζουμερό) και μοιραστήκαμε μια γαριδομακαρονάδα με κόκκινη και ελαφρώς σκορδάτη σάλτσα. Κλασικό μήλο με κανέλα και μέλι ήρθε κέρασμα από το κατάστημα. Τι να πούμε για την «Ψαρομανία»; Κρίμα που δεν είναι στη δική μας γειτονιά.

Ο λογαριασμός: 15-20 ευρώ το άτομο

Η κάβα: Απολαύσαμε το φαγητό συνοδεία καλού χύμα – αλλά επώνυμου – λευκού κρασιού..

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών