ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Metropolis Sandwich

Πολύ καλής ποιότητας ψωμί, εκλεκτά υλικά που κόβονται εκείνη τη στιγμή και στο κατάλληλο πόστο.

24.04.2015| Updated: 25.06.2021
Metropolis Sandwich

Πολύ καλής ποιότητας ψωμί, εκλεκτά υλικά που κόβονται εκείνη τη στιγμή και στο κατάλληλο πόστο.

Η θέση: Στο Σύνταγμα, λίγα μέτρα από την Καραγιώργη Σερβίας, δίπλα στα νέα και παλιά μπαρ της γειτονιάς.

Η ατμόσφαιρα: Λίγα τετραγωνικά και πολύ γούστο. Ο ιδιοκτήτης Λεωνίδας Τοπιντζής έχει μεράκι που δεν κρύβεται, την διακόσμηση, ενώ ο συνεργάτης του Φίλιππος Κολόκας εξαιρετική επαφή με τους πελάτες. Μπροστά στη βιτρίνα με τα αλλαντικά και τα τυριά στέκονται όσοι έχουν σκοπό το take away, ενώ για τους καθήμενους υπάρχουν οι εξής επιλογές: ένα μεγάλο τραπέζι στο urban style πατάρι που είναι ιδανικό και για σύντομες επαγγελματικές συναντήσεις, πάγκοι μέσα ή έξω από το μαγαζί όπως και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο σε μια γωνιά που έχουν ομορφύνει με γλαστράκια και λουλούδια.

Το φαγητό: Τα περισσότερα από τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι προϊόντα μικρής παραγωγής, όπως κάποια από τα αλλαντικά Sary, προϊόντα τυροκομείων από τις Κυκλάδες και την ηπειρωτική Ελλάδα, μανούρι, γραβιέρες, καπνιστό Μετσόβου, αρσενικό Νάξου, το μενού διαθέτει ωστόσο και peccorino, σαλάμι, παρμεζάνα εξ Ιταλίας. Υπάρχει μια έτοιμη κάρτα με προτεινόμενα σάντουιτς, κάποια από τα οποία μπορείτε να προσαρμόσετε με δικές σας επιλογές- παραλλαγές. Τρεις προτάσεις σε signature σάντουιτς, από τα οποία ξεχώρισα το rib eye σε ζυμωτό ψωμί με μετσοβόνε και σάλτσα εστραγκόν. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζυμωτό ψωμί (λευκό ή μαύρο), μπαγκέτα γαλλικού τύπου, πολύσπορο, τζιαπάτα ή και μπριος για να τα γεμίσετε παστουρμαδέλα, μαλακή φέτα και αγγουράκι τουρσί, ή μαριναρισμένο σολομό με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο, ή ψητό χοιρινό με γραβιέρα Τήνου, από το μενού που έχουν σχεδιάσει για να κατευθύνουν τους αναποφάσιστους. Ακόμη, προτείνουν κάποια ανοιχτά σάντουιτς σε ψωμί της επιλογής σας, όπως και δυο μπέργκερ με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά κοτόπουλου. Σύντομα θα ξεκινήσουν να σερβίρουν πρωινό με καλό ψωμί, βούτυρο και μαρμελάδα ή μέλι για να συνοδεύσετε τον καφέ ενώ όσο ανοίγει ο καιρός, θα καθιερωθεί το aperitivo από νωρίς με ποικιλίες αλλαντικών και τυριών συνοδεία κρασιού.

Ο λογαριασμός: Κανένα σάντουιτς δεν κοστίζει περισσότερο από 6 ευρώ.

Η κάβα: Υπάρχουν ελληνικά κρασιά σε ποτήρι και μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη κλείνει στις 7 το απόγευμα, Τρίτη και Πέμπτη κλείνει στις 9 το βράδυ ενώ Παρασκευή και Σάββατο μένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών