ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Noel

Ξέρει και από κοκτέιλ και από φαγητό.

03.09.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Noel

Ξέρει και από κοκτέιλ και από φαγητό.

Η θέση: Επί της θρυλικής οδού Κολοκοτρώνη, δυο λεπτά περπάτημα από το μετρό Μοναστηράκι.

Η ατμόσφαιρα: Το Noel είναι βγαλμένο από μια άλλη εποχή, ξεκάθαρα. Τα ρετρό φωτιστικά, οι μπορντώ τοίχοι, η μπάρα στις αποχρώσεις του λαδί με τις χρυσές λεπτομέρειες και οι φθαρμένοι καναπέδες, θυμίζουν σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας. Τα τραπέζια του αναπτύσσονται στο χώρο εντός της ιστορικής στοάς Κουρτάκη, ενός από τα πιο δροσερά και ωραία σημεία του κέντρου της πόλης.



Το φαγητό: Οταν πάντως βρέθηκα εκεί, να περιμένω την παρέα μου για φαγητό, πίνοντας ένα Elisabetta, ένα απίθανο κοκτέιλ με βάση το τζιν και αρώματα κανέλας και βασιλικού, μετάνιωσα που δεν το είχα ήδη κάνει στέκι. Χάρηκα που και η κουζίνα στο Noel στέκεται στο… ύψος της μπάρας του. Δοκιμάσαμε ένα πολύ νόστιμο γκασπάτσο, κρύα ντοματόσουπα, με πυκνή, ηδονική γεύση. Πολύ καλό ήταν επίσης το βιτέλο τονάτο, λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος με διακριτική σάλτσα τόνου, ένα εμβληματικό ιταλικό πιάτο, που συνηθίζεται τα Χριστούγεννα (Noel στα γαλλικά σημαίνει Χριστούγεννα). Ωραιότατη είναι και η εκδοχή της καρμπονάρα, με φαρδιές ταλιατέλες, φυσικά χωρίς κρέμα, αλλά με γενναίες δόσεις σπεκ
(καπνιστό προσούτο). Μια χαρά για να συνοδεύσεις το ποτό ή το κρασί σου είναι και οι δύο διαφορετικές μπρουσκέτες, με σύκο και μυζήθρα και με ντοματίνια και μοτσαρέλα, σε κριτσανιστό χωριάτικο ψωμί.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20-30 ευρώ κατά άτομο µε κρασί ή κοκτέιλ.

Η κάβα: Είναι εστιασμένη στα κοκτέιλ με αυστηρά μεσογειακό χαρακτήρα. Όποιο κι αν επιλέξετε από τον κατάλογο είναι δύσκολο να μην σας αφήσει ικανοποιημένους.

Επιπλέον πληροφορίες: Με χαρά διαπιστώσαμε επίσης ότι οι άνθρωποι στο σέρβις μπορούν να σε κατευθύνουν τόσο σε ό,τι αφορά στο φαγητό που θα παραγγείλεις όσο και στο κρασί με το οποίο θα το συνοδεύσεις – κάτι μάλλον σπάνιο για bar restaurant. Με άλλα λόγια, το μότο του Noel «εδώ είναι πάντα Χριστούγεννα» βγήκε αληθινό. Το μαγαζί σας περιμένει από τις 10 το πρωί για καφέ ενώ η κουζίνα του λειτουργεί έως τη 01.00 π.μ. Κλείνει τις πόρτες του καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα, στις 03.00 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών