ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Hops Beer ’n’ Burgers

Μπίρες και μπέργκερ με έμπνευση στο Κουκάκι.

17.09.2015| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Hops Beer ’n’ Burgers

Μπίρες και μπέργκερ με έμπνευση στο Κουκάκι.

Η θέση: Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσεις το «Hops Beer ’n’ Burgers» είναι το μετρό. Βγαίνεις Συγγρού – Φιξ και στα 50 μέτρα, το βλέπεις μπροστά σου. Το «Hops», άνοιξε στο χώρο της θρυλικής «Βύνης», ιστορικής μπιραρίας στον πεζόδρομο της Δράκου στο Κουκάκι.


Η ατμόσφαιρα: Μοντέρνος χώρος, με όψη μαυροπίνακα, που σε κάλει να γράψεις πάνω ό,τι περνάει απ’ το μυαλό σου. Το ξύλο συμπρωταγωνιστεί.


Το φαγητό: Tελικά, για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, χρειάζεται θράσος – με την καλύτερη έννοια. Το διαπιστώσαμε ακούγοντας την ιστορία του μαγαζιού. Δημιουργός του είναι ο Γιώργος Γεράρδος. Μάγειρας από πάθος, με οδηγό ένα σπάνιο ένστικτο σε ό,τι αφορά τη γεύση, είχε ξεδιπλώσει το ταλέντο του πριν από λίγα χρόνια σε τηλεοπτικό διαγωνισμό, αλλά δεν θέλησε να εξαργυρώσει τη φήμη της στιγμής. Συνέχισε να εργάζεται… αθόρυβα.

Πολύ σοβαρά πήρε και το θέμα «μπέργκερ», ετοιμάζοντας 12 πρωτότυπες συνταγές, πάντα με μπιφτέκι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, που ψήνεται όπως το θέλει ο πελάτης. Εκτός από το ψωμάκι -πολύσπορο ή μπριός-, τίποτα άλλο δεν αγοράζεται έτοιμο. Από τη σάλτσα τσένταρ και μπάρμπεκιου μέχρι το ντρέσινγκ της αυθεντικής σαλάτας Σίζαρς με αντσούγια και φυσικά τις τηγανητές πατάτες που συνοδεύουν τα πιάτα, όλα ετοιμάζονται εδώ. Δοκιμάσαμε το Chili burger με ντομάτα, μαρούλι, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα τσίλι (σπιτική φυσικά), το Gorgonzola and onions burger με κομμάτι αυθεντικής ιταλικής γκοργκοντζόλα, ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια και βέβαια το Bacon Mushroom Melt, με μανιτάρια, μπέικον και πλούσια σάλτσα τσένταρ. Ηταν όλα λαχταριστά, με καθαρές, διακριτές γεύσεις των υλικών. Και όταν κρυώσει λίγο ο καιρός, θα είμαστε έτοιμοι και για το σιγοψημένο χοιρινό κότσι με σάλτσα μπίρας και πορτοκάλι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 15 – 20 € κατά άτομο.

Η κάβα: Ο Γιώργος διατήρησε και επεξέτεινε το χαρακτήρα της μπιραρίας (hops σημαίνει λυκίσκος), προσφέροντας περισσότερες από 40 ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, βελγικά μοναστήρια αλλά και μεγάλες εταιρείες με πολλούς φανατικούς. Πάντα στις επάλξεις ο βραβευμένος bartender, Γιάννης Βλάχος, ετοιμάζει καθημερινά 8 ευφάνταστα cocktail μπίρας, για όλα τα γούστα, συνδυασμένα μεταξύ των άλλων με φρέσκα φρούτα.

Επιπλέον πληροφορίες: Μας εντυπωσίασε ευχαριστά το καταρτισμένο κι ευγενικό προσωπικό του «Hops», που «έπαιζε στα δάχτυλα» τους συνδυασμούς ζύθων και προσφερόμενων πιάτων. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08.00 π.μ. – 01.00 π.μ. και Σαββατοκύριακο 08.00 π.μ. – 02.00 π.μ. Τέλος, ψηφίζουμε Hops Beer ’n’ Burgers και τις πιο πρωινές ώρες για ένα τέλειο brunch.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών