ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

43 σαραντατρίο

Μεζέδες με... καταγωγή.

12.10.2015| Updated: 31.10.2023
43 σαραντατρίο

Μεζέδες με… καταγωγή.

Η θέση: Στον αριθμό 43 στην οδό Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, υπάρχει μια κουκλίστικη στοά με ένα ποδηλατάδικο και με το μεζεδοπωλείο «43 σαραντατρίο».



Η ατμόσφαιρα: Η στοά αυτή, οδηγεί στην πιο χαρούμενη και παραμυθένια αυλή που έχουμε δει. Μεσογειακά φυτά, φωτισμένα ποδήλατα, στρωμένα τραπεζάκια και καρέκλες καφενείου. Η διακόσμηση το ίδιο έξυπνη και χαλαρή και στον εσωτερικό χώρο, με το ξύλινο πάτωμα και τις προθήκες μπακάλικου με τα ελληνικά προϊόντα, σε πρώτο πλάνο. Πολύ καλή εντύπωση μας έκανε και η μουσική υπόκρουση τόσο γιατί δεν ήταν η αναμενόμενη αλλά, έπαιζε από Χατζηδάκη μέχρι Μanu Chao, όσο και γιατί την διατηρούσαν σε μέτριες εντάσεις.


Το φαγητό: Μεζέδες με καταγωγή! Από τη Βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Κρήτη και από την Πρέβεζα μέχρι τη Ρόδο, γευτήκαμε λιχουδιές που μπορεί να μην χρειάζονται ιδιαίτερη μαγειρική τεχνική, δίνουν όμως σημασία στην πρώτη ύλη: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, καπνιστό ψαρονέφρι από τη Δράμα, νιώτικο κεφαλοτύρι και πρεβεζιάνικη γραβιέρα σαγανάκι με γλυκιά σάλτσα από σαντορινιό ντοματάκι, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, σαρδέλλες Καλλονής, ένα πεντανόστιμο και πικάντικο λαχματζούν με τραγανά φύλλα πέρεκ και αφράτο πεϊνιρλί με χειροποίητο ζυμάρι, μελάτο αυγό και λίγες σταγόνες τρουφόλαδο. Ο κατάλογος σφιχτός, με λίγα πιάτα, που όμως σέβεται την εποχικότητα. Οι τρεις συνιδιοκτήτες και φίλοι, ο Παναγιώτης Κανάκης, ο Σπύρος Κορδαλής και ο Μανώλης Τζώρτζης πριν 3 χρόνια, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν το όνειρο τους: ένα μεζεδοπωλείο με προϊόντα μόνο από Ελληνες παραγωγούς και μάλιστα χωρίς μεσάζοντες. Και… επειδή στα όνειρα δεν κάνουμε εκπτώσεις, στην τελευταία σελίδα του τιμοκαταλόγου τους, αναγράφουν αναλυτικά όλους τους παραγωγούς που προμηθεύονται τις πρώτες ύλες.

Ο λογαριασμός:Περίπου 15 € το άτομο μαζί με μπύρα.

Η κάβα: Αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, φρέσκιες μπύρες από μικρές ζυθοποιίες και φυσικά, ελληνικά κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Το «43 σαραντατρίο» σας περιμένει Δευτέρα – Πέμπτη 17.00 μ.μ. – 00.00 π.μ., Παρασκευή 17.00 μ.μ. – 00.30 π.μ., Σάββατο 13.00 μ.μ. – 00.30 π.μ. και Κυριακή 13.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών