ΕΞΟΔΟΣ

Freud Oriental

Και σούσι, και κοκτέιλ.

01.03.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Freud Oriental

Και σούσι, και κοκτέιλ.

Η θέση: Το Freud Oriental βρίσκεται στην γνωστή οδό Ξενοκράτους στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις λεπτά από την στάση του μετρό «Ευαγγελισμός».


Η ατμόσφαιρα: Στο Freud Oriental το έχουν μελετήσει το θέμα «φως», γι’ αυτό και ο χώρος είναι τόσο ζεστός και οικείος. Σε τραβάει με κάποιον τρόπο. Ωραία ατμόσφαιρα, φινετσάτο σέρβις και φαγητό σε πολύ καλό επίπεδο.





Το φαγητό: Αλλά ας μιλήσουμε για φαγητό. Γιατί και εδώ υπάρχουν πολλά να πει κανείς για το συγκεκριμένο εστιατόριο του κέντρου, που χαρακτηρίζεται από μια σπάνια συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια. Η αγάπη για τις ιαπωνικές γεύσεις παραμένει στα ίδια επίπεδα, όπως και η ποιότητα· όσο για τις τιμές, έχουν βελτιωθεί αρκετά στα χρόνια των ισχνών αγελάδων. Τι δοκιμάσαμε; Τη σούπα από φασόλια σόγιας και τόφου, την τεμπούρα λαχανικών -άλλη μία, παρακαλώ!-, τα φιλετάκια τσιπούρας στο γουόκ με καραμελωμένα spicy κρεμμύδια, το μοσχαρίσιο φιλέτο με τζίντζερ, σκόρδο και μια ωραία πικάντικη σάλτσα και το angel maki, δηλαδή σούσι με ψητό χέλι και αβοκάντο, τυλιγμένο με ομελέτα, που πολύ καλώς το ονόμασαν «αγγελικό».

Ο λογαριασμός: Γύρω στα 35 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Αξίζει να δοκιμάσεις ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλς.

Επιπλέον πληροφορίες: Αν δυσκολευτείτε να παρκάρετε, φροντίζουν για σας οι άνθρωποι του Freud. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 08.00 π.μ. – 01.00 π.μ. Κυριακή κλειστά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών