ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Χειμώνα-Καλοκαίρι (Ζούμπερι)

Στο Ζούμπερι βρίσκουμε τον καλύτερο ορισμό του τι σημαίνει γκουρμέ ταβέρνα.

14.04.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Χειμώνα-Καλοκαίρι (Ζούμπερι)

Στο Ζούμπερι βρίσκουμε τον καλύτερο ορισμό του τι σημαίνει γκουρμέ ταβέρνα.

Η θέση: Ερχόμενοι από Αθήνα και προτού φτάσουμε στη Nέα Μάκρη έχουμε τον νου μας πότε θα δούμε πάνω στη λεωφόρο Μαραθώνος την ταμπέλα «Ζούμπερι» να μας καλεί να κατηφορίσουμε δεξιά στην Αεροπορίας, έναν σχετικά μεγάλο δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Πάμε μέχρι εκεί που φτάνει και κάνουμε δεξιά. Στη στροφή υπάρχει μεγάλη ταμπέλα που μας κατευθύνει στο εστιατόριο, μερικά μέτρα πιο κάτω, στα αριστερά.

Η ατμόσφαιρα: Εντός κι εκτός, το χρώμα που κυριαρχεί είναι το «εξοχικό» λευκό. Η μεγάλη ψηλοτάβανη αίθουσα είναι γεμάτη τραπέζια που χωράνε όσους καλούς έχει η κάθε παρέα. Μία λευκή βιβλιοθήκη ντύνει εξωτερικά την κουζίνα που βρίσκεται στο βάθος. Τα τραπέζια αραιώνουν στον κήπο με τις βουκαμβίλιες, τις τριανταφυλλιές, τις λεμονιές και τους φοίνικες. Διεκδικήστε μία θέση σε εκείνα που βρίσκονται δίπλα στα μπαμπού του φράχτη. Αν πάλι θέλετε να κάνετε κατόπτευση όλου του χώρου, το λευκό περίπτερο στο κέντρο είναι ό,τι πρέπει.

Το φαγητό: Η Πολίτισσα Νίκη Παρλιάρου-Χρυσανθίδου δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τις πιο συνεπείς μαγείρισσες, ικανή να ταΐσει νόστιμα και χορταστικά ανθρώπους με διαφορετικά γούστα. Δεν υπάρχει κάτι που να μη μας άρεσε: χειροποίητο μαντί, ντολμαδάκια γιαλαντζί, παστός γαύρος με ξύσμα λεμονιού, σαρδέλες με θυμάρι, κρασί και λιαστή ντομάτα, μπουκιές μοσχαρίσιου κοκκινιστού με τσιπς πατάτας, τυροφλογέρες με φέτα και κατίκι, αρνίσιο σουβλάκι, φάβα, τυροκαυτερή. Επιλέξτε κρεατικά και ψαρικά ανάλογα με το τι τραβά η όρεξή σας – δεν πρόκειται επ’ ουδενί να νιώσετε ριγμένοι. Κρατήστε, όμως, οπωσδήποτε χώρο για ένα ή και περισσότερα από τα 19 γλυκά του Φώτη Χρυσανθίδη, υιού της Νίκης, ανιψιού του Στέλιου Παρλιάρου και ιδιοκτήτη της ταβέρνας: μπίτερ σοκολάτα με ουίσκι, τάρτα τζιαντούγια, τσιζκέικ με φράουλες, γκανάς αρωματισμένη με μαστίχα σε σοκολατένιο κέλυφος και πολλά άλλα συγκλονιστικά.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 30 ευρώ το άτομο για φαγητό σε γενναιόδωρη ποσότητα, με κρασί και γλυκό.

Η κάβα: Ικανοποιητικότατη αντιπροσώπευση των ελληνικών ποικιλιών σε πολύ δίκαιες τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 5.00 μ.μ.-12.30 π.μ., Σαββατοκύριακα ανοίγει από τη 1 το μεσημέρι. Όσο καλοκαιριάζει τόσο τα ωράρια χαλαρώνουν προς όφελος του συρρέοντος πλήθους. Λίγοι τυχεροί βρίσκουν να παρκάρουν απ’ έξω, οι υπόλοιποι στους γύρω δρόμους, χωρίς να παιδευτούν.

Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι, τηλ.: 22940-99.704

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών