ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα σκαλάκια

Ιστορία, διάρκεια και τίμιο φαγητό

11.07.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Τα σκαλάκια

Ιστορία, διάρκεια και τίμιο φαγητό

Η θέση: Πίσω από το ξενοδοχείο Crown Plaza στα Ιλίσσια.

Η ατμόσφαιρα: Εν μέσω κρίσης και με τα περισσότερα μαγαζιά με κατεβασμένα τα ρολά, υπάρχουν κάποιες ταβέρνες που είναι ανοιχτές κάθε μέρα και σχεδόν πάντα γεμάτες. Τυχαίο; Σίγουρα όχι! «Τα σκαλάκια» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κλασικής ταβέρνας που άνοιξε το 1967 και από τότε δουλεύει αδιάκοπα.

Τί το ιδιαίτερο έχει; Τίποτα! Δεν βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο αλλά σε μια από τις σχετικά απομονωμένες ανηφοριές των Ιλισσίων. Τη διακόσμηση δεν την έχει επιμεληθεί interior designer και για αυτό έχει την κλασική ρουστίκ επένδυση στους τοίχους και το ψυγείο με τις μπύρες και τα αναψυκτικά σε περίοπτη θέση. Εμφιαλωμένο κρασί δεν έχει το καλοκαίρι και το χειμώνα έχει μόνο 2 – 3 ετικέτες. Στην κουζίνα δεν ηγείται αστεράτος σεφ αλλά χρέη ψήστη εκτελεί και ο ιδιοκτήτης.

Εχει όμως καταπράσινη πέργκολα με μωβ κρεμαστά λουλούδια της γλυσίνας. Εχει καταπληκτικό τσίπουρο οικοτεχνίας από τη Λευκάδα και οι μερίδες του είναι μεγάλες, χορταστικές.


Το φαγητό: Τα ψητά κρεατικά του είναι καλοψημένα και ζουμερά, τα μπιφτέκια του αρωματικά και αφράτα, τα μαγειρευτά του είναι νόστιμα, «σπιτικά», το ψωμάκι έρχεται φρυγανισμένο και ζεστό και η τυροκαυτερή του γεμάτη και όσο πρέπει «φλογερή». Αν τη μέρα που θα πάτε έχει κολοκυθόπιτα με τυριά και ανθούς κολοκυθιών γεμιστούς, μην τα αγνοήσετε. Είναι ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένα. Ρωτήστε επίσης για το κοκορέτσι φούρνου. Υπάρχουν πελάτες που έρχονται από την Κηφισιά και τον Πειραιά για χάρη του.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα υπερβείτε τα 20 ευρώ ακόμα και αν φάτε και πιείτε μέχρι …τελικής πτώσης.

Η κάβα: Σχεδόν ανύπαρκτη.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 12:00 – 01:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών