ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Fuga

Κοντσέρτο εκλεκτών γεύσεων σε προσιτές τιμές στο εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

26.11.2013| Updated: 25.06.2021
Fuga

Κοντσέρτο εκλεκτών γεύσεων σε προσιτές τιμές στο εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η θέση: Το εστιατόριο έχει δική του, ξεχωριστή είσοδο από την οδό Κόκκαλη 1, ενώ ασανσέρ σε οδηγεί απευθείας εκεί και από το υπόγειο πάρκινγκ. Μόνο που έτσι δεν περνάς μέσα από τον μαγικό κήπο του Μεγάρου… Καθισμένος στη ροτόντα της σάλας του «Fuga», μπορείς να χαζεύεις τα φώτα της νυχτερινής Αθήνας από την τεράστια τζαμαρία.

Η ατμόσφαιρα:  Αυτό το εστιατόριο με το «ήσυχο» ντιζάιν, στο εμβληματικό κτίριο του Μεγάρου Μουσικής, θα μπορούσε να βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης ή σε κάποια βορειοευρωπαϊκή πρωτεύουσα – όμως, είναι δύο βήματα από την πλατεία Μαβίλη, απ’ όπου είχαμε ξεκινήσει το βράδυ μας. Μέχρι σήμερα το είχαμε επισκεφτεί μόνο μετά το τέλος κάποιας παράστασης του Μεγάρου, αυτήν τη φορά απλώς λαχταρούσαμε… «Fuga».

Το φαγητό: Η νέα εποχή του εστιατορίου, με το σφιχτό μενού που προτείνει μεσογειακά πιάτα υψηλού επιπέδου, αλλά καθόλου εξεζητημένα, και τις αντίστοιχες φιλικότερες τιμές, μας ταιριάζει πολύ. Είναι η τέλεια «δόση» πολυτέλειας για τις εξόδους αυτής της δύσκολης εποχής. Ξεκινήσαμε με φούρια με ένα πλατό ιταλικών αλλαντικών με παρμεζάνα, τσιπς ψωμιού και μαρμελάδα σύκου, ένα πιάτο με μίνι βουβαλίσιες μοτσαρέλες με ζελέ ντομάτας και ντρέσινγκ βασιλικού και μια σαλάτα μυρωδικών με παλαιωμένη παρμεζάνα και μπαλσάμικο.

Ηταν όλα εξαιρετικά, με προσωπικό αγαπημένο τις μικροσκοπικές μπουκιές του τυριού (φωτ.) που έκρυβαν στο εσωτερικό τους μυρωδάτο ντοματένιο ζελέ. Από τα κυρίως πιάτα επιλέξαμε το χοιρινό καρέ με μανιτάρια, πατάτες κονφί και λάδι τρούφας (ένα ωραίο «χειμωνιάτικο» πιάτο, που το σήκωνε η βραδιά), τον ψητό μπακαλιάρο με πουρέ σελινόριζας, φρέσκο κρεμμυδάκι, λεμόνι και κόλιανδρο (από τις καλύτερες εκδοχές του ψαριού που κυκλοφορούν στην πόλη) και το μπέργκερ Fuga, με το πληθωρικό μοσχαρίσιο εντρεκότ, εξαίσια ψημένο, και χειροποίητη μαγιονέζα Dijon.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 30-35 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Η λίστα κρασιού περιλαμβάνει ιταλικές ετικέτες, ενώ υπάρχουν δύο επιλογές και σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 μ.μ. Διαθέτει πάρκινγκ, εναλλακτικά όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπλε γραμμή του μετρού και να αποβιβαστείτε στο Μέγαρο Μουσικής.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών