ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κίσσας

Εξοχική ταβέρνα με καλοσιτεμένες σταβλίσιες.

26.09.2016| Updated: 25.06.2021
Κίσσας

Εξοχική ταβέρνα με καλοσιτεμένες σταβλίσιες.

Η θέση: Η «εξοχική» ταβέρνα του Χαλανδρίου, αν και πολύ κοντά στο πολύβουο κέντρο, περιβάλλεται από χωράφια και χαμηλά σπίτια, λες και βρίσκεται στην εξοχή.

Η ατμόσφαιρα: Απλή και οικεία- οικογενειακή ταβέρνα που τα καλοκαίρια βγάζει τραπέζια στη χαλικόστρωτη αυλή, κάτω από μια πέργκολα, με λίγα δεντράκια και θέα στην ψησταριά…

Το φαγητό: Ο Σωτήρης Κίσσας έστησε την κρεατοταβέρνα του το 1999, κι έκτοτε έχει φανατικούς οπαδούς, που ορκίζονται στην ποιότητα του κρέατος που προσφέρει. Σταβλίσιες μπριζόλες από τη Χαλκίδα, τη Καρδίτσα και τις Σέρρες, χοιρινά και κοτόπουλα ελληνικά, λουκάνικα από τα Τρίκαλα – μόνο οι μοσχαρίσιες γάλακτος είναι εισαγωγής.

Μάστορες και στο σίτεμα. Σε ειδικό ψυγείο με συγκεκριμένες θερμοκρασίες, ελέγχουν τον χρόνο σιτέματος, κι έτσι η σταβλίσια κερδίζει πόντους τρυφεράδας. Τα εύσημα και στον έμπειρο ψήστη, που ξέρει να δουλεύει το κάρβουνο και ετοιμάζει τη γενναία σταβλίσια όλο χυμούς, ακόμα κι αν την παραγγείλεις καλοψημένη.

Και τα υπόλοιπα κρεατικά που δοκιμάσαμε ήταν άψογα ψημένα κι εύγευστα (κι ας μην είχαν ίχνος μαρινάδας), εκτός (ίσως τυχαίο) από τα μπιφτέκια, που αν και νόστιμα, είχαν αρπάξει εξωτερικά. Για να σπάσει η κρεοφαγία ζητήστε μερακλίδικο σαγανάκι κεφαλοτύρι στα κάρβουνα, μαγειρεμένα στην εντέλεια χόρτα εποχής, πατάτες χρυσαφένιες και τραγανές σαν λουκουμάδες, τζατζίκι σωστό.

Ο λογαριασμός: 15 €/άτομο χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Κρασί μόνο χύμα. Προτιμήστε μπίρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 19:30 και Κυριακή 12:00 – 18:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών