Street food για ξενύχτηδες

{
Φωτογραφίες ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΙΚΟΣ
}

Ξενυχτήσαμε, δοκιμάσαμε πολλά και καταλήξαμε στα εξής «βρώμικα» που… τρώγονται.

Πλαστήρας η πιο ροκ καντίνα βρίσκεται στον Πειραιά. Εβλεπα τις στροφές της Δραπετσώνας να έρχονται κατά πάνω μου. Είναι 5 το πρωί, είμαστε από γερό ξενύχτι και έχουμε αποφασίσει να κατέβουμε Πειραιά για να συνέλθουμε. Τι ιδέα και αυτή; Υπήρχε λόγος σοβαρός. Αφήνουμε τον Ηλεκτρικό πίσω μας, τη Ρετσίνα, την Κοπή, στρίβουμε από την ακτή Βασιλειάδη στην πύλη Ε2, απέναντι από τα πλοία που πάνε Κρήτη. Δεξιά, ένα τεράστιο τούβλινο κτίριο-φάντασμα, έξοχο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της χρυσής εποχής του λιμανιού. Παλιότερα εδώ υπήρχαν νεωλκεία, εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης γαιανθράκων, αποθήκες. Στρίβουμε αριστερά και παρκάρουμε. Ενα φιατάκι ανάμεσα σε δύο τεράστιες νταλίκες. Ακούμε από το βάθος βαριά λαϊκά. Καντίνα «Ο Πλαστήρας». Πίνουμε καφέ και αναψυκτικά με φορτηγατζήδες και λιμενεργάτες. Ο ένας κερνάει τον άλλο. Η ώρα περνά και ο κ. Πλαστήρας ανάβει τα κάρβουνα. Χοιρινά καλαμάκια, ζουμερά και καρυκευμένα με αλατορίγανη. Και ψωμί φρέσκο, λευκό (όχι πολυτελείας), αφράτο και νόστιμο. 40 χρόνια είναι στο ίδιο πόστο ο κ. Πλαστήρας, πρώτα η καντίνα ήταν έξω, τώρα είναι κάτω από ένα πιο σύγχρονο κτίσμα. Στο πλευρό του η κ. Αννα. Αγγ. Ρέντουλας

 

 
 Πύλη Ε2, Πειραιάς. Ανοίγει κατά τις 5 το πρωί.

Α.Μ.Α.Μ. Ανω Γλυφάδα, στα σύνορα με Αργυρούπολη, αν και μακριά από κάποιο εμπορικό κέντρο, είναι συνεχώς γεμάτο. Το μπέργκερ κοτόπουλο #2 – με κοτόπουλο πανέ και μπέικον, και πατάτες με τυρί και μπέικον. Αυτά είναι τα προσωπικά μου αγαπημένα. Είναι όμως επίσης γνωστοί γενικώς για τα μεγάλα μπέργκερ, σάντουιτς, χοτ ντογκ και φυσικά κρέπες, για τις οποίες ένας φίλος «κρεποφάγος» κατέληξε, μετά από επισταμένη έρευνα, ότι έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στα νότια. Δοκιμάστε και τις σαλάτες, που είναι επίσης αξιόλογες (βρώμικο ναι, αβιταμίνωση όχι). Ντ. Καρτσαγκούλη

 

 
Γεωργίου Γεννηματά 11, Γλυφάδα, Τ/210-96.23.713. Ανοιχτά καθημερινές 12.30-04.00, Σαββατοκύριακα 12.30-07.00. Υπηρεσία delivery μέχρι τη 01.30. 

Σταμάτης Διπλό τυρί, 1 καλαμάκι χοιρινό, 1 καλαμάκι κοτόπουλο, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και 1 αλοιφή, πολλά είναι; Κάθε φορά που τρώω το special βρωμικό του Σταμάτη, δεν μου φαίνονται πολλά. Βέβαια, επειδή γνωρίζω, πηγαίνω στον Σταμάτη μόνο όταν είμαι πολύ πεινασμένη. Η ντοματούλα είναι φρεσκοκομμένη, το μαρούλι ζωντανό και τα κρεατικά ψήνονται εκείνη την ώρα στη σχάρα – γι’ αυτό και θα περιμένετε λίγο για να ετοιμαστεί η παραγγελία σας, δεν είναι fast food! Εκτός από το special, μπορείτε να κάνετε και άλλους, πιο νορμάλ συνδυασμούς, με καλαμάκι, κεμπάπ, λουκάνικο, κοτομπουκιές. Από το 1979 ο Αλί, πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη Σταμάτη (εξ ου και πολλοί παλιοί αναφέρονται στο κατάστημα με αυτό το όνομα – «Αλί»), έφτιαχνε σάντουιτς σε καροτσάκι στην Ομόνοια. Τώρα, σε σταθερό σημείο στον Νέο Κόσμο εξυπηρετεί όσους ξενύχτηδες των νοτίων προαστίων επιστρέφουν σπίτι. Κλασική έξοδος της γειτονιάς είναι πρώτα «Μπάτμαν» (καλτ αφτεράδικο) και μετά «Σταμάτης». Λ. Καπετάνιου 

 

 
Μάχης Αναλάτου 51, Νέος Κόσμος, Τ/6975-742.233, ανοιχτά καθημερινά μετά τις 7 το απόγευμα και έως τα ξημερώματα. 

Ιμαλάια Παρόλο που στο Πασαλιμάνι και στα πέριξ οι επιλογές για γρήγορο φαγητό έχουν αυξηθεί, τα Ιμαλάια είναι ακλόνητα και η ουρά έξω από το μαγαζί τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το ξημέρωμα καλά κρατεί. Προτείνουμε να δοκιμάσετε το σάντουιτς με χοιρινό σουβλάκι και καθόλου μαγιονέζα – προτιμήστε μουστάρδα. Οι ίδιοι το παραφορτώνουν με τα υλικά, με αποτέλεσμα η μαγιονέζα να τα σκεπάζει όλα, γι’ αυτό δώστε οδηγίες. Ωραίες κρέπες, υλικά πολλά, διαλέξτε κατά βούληση. Ν. Δημητρίου 

 

 
 Ακτή Μουτσοπούλου 50, Πειραιάς, Τ/210-42.87.662. Ανοιχτά 21.00-07.30. 

Überness Είναι ανοιχτά μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας, καθότι προσφέρει νόστιμο βρώμικο με υπογραφή! Πρώην χώρος κρεοπωλείων, πλέον με τσιμεντοκονία και πλαστικές καρέκλες, από τον γνωστό σεφ Βασίλη Καλλίδη. Κεφτέδες με χοντροκομμένο δυόσμο, πανσέτα με τραγανή κρούστα, κλασικό χοτ ντογκ με αγγουράκι τουρσί, τηγανητές φτερούγες και μπούτια κοτόπουλου με κρούστα δημητριακών και γουακαμόλε με ξινόκρεμα και ντοματίνια. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει φορτηγάκι-καντίνα που λειτουργεί ως μπαρ και σερβίρει mojitos, αλλά και μια σαμπάνια, που υπάρχει στον κατάλογο στην τιμή των 80€ και σερβίρεται σε φλούο πλαστικά ποτήρια. Στη γιγαντοοθόνη παίζουν videos των Munchies με τον διάσημο και μοδάτο σεφ David Chang! Μ. Βασιλοπούλου

 

 
Κεντρική Λαχαναγορά Ρέντη, κτίριο Β, Τ/210-48.16.320. Ανοιχτά Τετάρτη-Παρασκευή: 19.00-01.00, Σαββατοκύριακα: 13.00-01.00.

Τρελός γάιδαρος Nόστιμο σουβλάκι κοτόπουλο, ψητά λαχανικά περασμένα σε καλαμάκι, που γίνονται και τυλιχτό (να το δοκιμάσετε!), σουβλάκι μοσχαρίσιο, μπιφτέκι ζουμερό. Θα απογοητευτούν οι γυρο-λάτρεις, μια και δεν έχουν γύρο, εκτός από ένα τυλιχτό με γύρο γαλοπούλας. Πρόκειται για… υγιεινό βρώμικο. Καλύπτει και με το παραπάνω την ανάγκη για κάτι comfort στις 2 το πρωί, χωρίς να μας κάνει να έχουμε αϋπνίες από τη βαρυστομαχιά. Πολλές επιλογές fitness για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Ντ. Καρτσαγκούλη

 

 
Αρτέμιδος 1, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, Τ/210-89.80.084, Λεωφ. Βουλιαγμένης 239, Δάφνη, Τ/210-97.69.411, Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Αλιμος, Τ/210-98.55.304. Ανοιχτά καθημερινά 12.00-02.00. 

image

 

Food Truck Concept Store Η περιπλανώμενη καντίνα του Γιώργου Γληνού τράβηξε χειρόφρενο στο Χαλάνδρι. Ποντιακοί γκεζλεμέδες με φύλλο περέκ. Προτείνω γκεζλεμέ με γέμιση ρεβίθια με κάρι chana masala ή με βαρελίσια φέτα και ωμά χορταρικά εποχής, και τον πικάντικο με αιγοπρόβειο παλαιωμένο μυτιληνιό κασέρι και βοδινό σουτζούκι Αδάνων – πολύ του πάει κι ένα αυγό μάτι. Αν πετύχετε τη σούπα βελουτέ ημέρας, μην προσπεράσετε. Ν. Μακρυωνίτου    

 

 
Σωκράτους 14, Χαλάνδρι, Τ/210-68.24.004 και 6932-333.615. Delivery στις γύρω περιοχές. Ανοιχτά καθημερινά 12.00-01.00, Παρασκευές και Σάββατα μέχρι τις 02.00, Κυριακές 16.00-01.00. 

Food Str. Από τα καλύτερα μπέργκερ του κέντρου και σίγουρα το πρώτο στην κατηγορία value for money. Με 3 ευρώ τρως μπιφτέκι που μυρίζει ψητό, σε ωραίο ψωμί τύπου μπριός, με μαρούλι, μπέικον τραγανό, τυρί και πολύ νόστιμες σάλτσες. Προσωπικά προτιμώ τα χορτοφαγικά, με μπακαλιάρο, παντζάρι και μαγιονέζα ή με τόνο, φασολάκι, αγγούρι, μαγιονέζα, και τα δύο σε ψωμί από μελάνι σουπιάς. Τορτίγια με ομελέτα, fish and chips, σούπα του Hangover και χοτ ντογκ επίσης στο μενού. Αληθινές, χοντροκομμένες πατάτες. Ν. Δημητρίου 

 

 
Καλαμιώτου 14, Σύνταγμα, Τ/210-32.11.003. Ανοιχτά 12.00-06.00. 

 

Διαβάστε 24ώρες ανοιχτά και τις κλασικές καντίνες.

*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ