ΕΞΟΔΟΣ

Φαγητό στο μπαρ

Τι δοκιμάσαμε σε τέσσερα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

16.11.2016| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη
Φαγητό στο μπαρ

Τι δοκιμάσαμε σε τέσσερα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

Βερμούτ και πίτσα στο «Odori» Η βερμουτερία της Αθήνας με τα ωραία ποτά του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου, ως αυθεντικά ιταλιάνικη, συστήνει το κυριακάτικο brunch με γεύσεις της γείτονος. Δοκιμάστε την piadina ortolana, μια πίτα με χειροποίητη ζύμη με μελιτζάνα, μοτσαρέλα από ανθόγαλα, κουκουνάρι και ρόκα. Στα best seller είναι τα pancakes από γλυκοπατάτα, με αυγό, λουκάνικο salsicia και τυρί σκαρμότσα. Τρεις νόστιμες συνταγές με αυγό, δύο πίτσες και δύο μπέργκερ στο μενού που σερβίρεται κάθε Κυριακή. Τις υπόλοιπες μέρες σταθερή αξία η πίτσα, με λεπτή ζύμη – προτείνουμε τη μαργαρίτα ή τη funghi e tartufo, με τρούφα και μανιτάρια. Συνδυάστε τα πάντα με το δικό τους blend βερμούτ, σε απεριτίβο, ή δοκιμάστε κάποιο κοκτέιλ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ό,τι πρέπει για το φαγητό.

Σκουλενίου 2, πλ. Αγίων Θεοδώρων, Τ/210-33.14.674.


Σαββατοκύριακα για σάντουιτς στο «Clumsies» ​Βρέθηκαν στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης των μπαρ, μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια λειτουργίας. Εχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν από καλά ποτά και με το παραπάνω. Ξέρουν μάλιστα πως το ποτό θέλει και συνοδό. Πέρυσι ήταν το brunch φέστιβαλ που έφερε στην κουζίνα τους κάποιους από τους καλύτερους σεφ της πόλης. Φέτος, εκτός από το σταθερό μενού, κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρουν έξι σούπερ απολαυστικά σάντουιτς, μεταξύ των οποίων ένα με μοσχάρι μπουργκινιόν σε ψωμί σικάλεως, τη δική τους εκδοχή fish and chips σε πατατόψωμο με μαγιονέζα και γαρίδες, και ένα αμαρτωλό pork belly μαγειρεμένο με σύκα και κρεμμύδι καραμελιζέ και τηγανητό αυγό. Για το συγκεκριμένο μενού έχει δημιουργηθεί και μια μικρή λίστα με επτά κοκτέιλ, απολύτως ταιριαστά. ​

Πραξιτέλους 30, Αθήνα, Τ/210-32.32.682.


Σάντουιτς και σούσι στο «Cinco» Το bar-restaurant της Σκουφά ανανεώθηκε. Πλέον προσφέρει all day menu, από τις 11 το πρωί με μοντέρνο εσπρέσο μπαρ και σάντουιτς, μέχρι τις 7 μ.μ. Δοκιμάσαμε το σάντουιτς «triplo», με αυγό, αβοκάντο, καπνιστή πρόβολα, στο οποίο δίνεται η επιλογή να προσθέσουμε cecina (ισπανικό μοσχαρίσιο αλλαντικό) ή καπνιστό μοσχαρίσιο μπούτι. Ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο το «de camarones», με γαρίδες τεμπούρα, σος ταρτάρ, πίκλα τζίντζερ και αβοκάντο, τραγανό μέσα και έξω. Μετά τις 7, η κουζίνα μαγειρεύει ιδανικά συνοδευτικά του ποτού, συνδυάζοντας Ιαπωνία, Περού και Ισπανία, με sushi, με πολύχρωμα ρολά (δοκιμάστε τόνο, με σάλτσα teriyaki, ρέβα και αυγά χελιδονόψαρου) και μικρά πιάτα μεγάλης νοστιμιάς, όπως τα μανιτάρια με μέλι, miso και γκοργκοντζόλα και τα mini μπέργκερ, το δημοφιλέστερο finger food του μαγαζιού.

Σκουφά 52, Κολωνάκι, Τ/210-36.43.603.


Ταλιάτα και bagel στο «Trap» Το μπαρ-κρυψώνα στο Σύνταγμα πρόσθεσε έναν μικρό κατάλογο φαγητού δίπλα στα κοκτέιλ, τα οποία επιμελούνται οι συνιδιοκτήτες και μέλη της ομάδας Kintsugi. Το μενού κινείται σε διεθνείς διαδρομές, από μπέργκερ και burrito μέχρι ταρτάρ σολομού και καρπάτσιο μοσχαρίσιο. Δοκιμάσαμε το bagel με σαλάτα τόνου, αβοκάντο, τυρί cheddar και καραμελωμένο κρεμμύδι, μια σαλάτα με τρυφερές πρασινάδες, κοτόπουλο, παρμεζάνα και νόστιμο ντρέσινγκ με λιαστή ντομάτα και το μπέργκερ. Ηταν ιδανικά ψημένο και άπλωνε τους χυμούς του αρμονικά στην γκοργκοντζόλα και στα μανιτάρια portobello. Επιπλέον πλεονέκτημα η καλή τιμολόγηση (περίπου 12€/άτομο). Θα ξαναπάμε για τα υπόλοιπα πιάτα και για το brunch του Σαββατοκύριακου, συνοδεία κοκτέιλ μετά μουσικής.

Οθωνος 10, Σύνταγμα, Τ/210-32.25.561.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών