ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Los Loros: Street food αλλιώτικο!

Από τους δρόμους του Καράκας και της Μπογκοτά στο στενό της Ξενοφώντος.

28.11.2016| Updated: 11.10.2021
Los Loros: Street food αλλιώτικο!

Από τους δρόμους του Καράκας και της Μπογκοτά στο στενό της Ξενοφώντος.

Η θέση: Down town, στην έθνικ γειτονιά της Αθήνας που μέχρι τώρα μονοπωλούνταν από ασιατικά concepts.


Η ατμόσφαιρα: Μερικά σταντ για τσιμπολόγημα στα γρήγορα, και φόντο εξωτικό. Το Los Loros με λίγα διακοσμητικά, πολύχρωμα τεχνάσματα, με ζωγραφιστά παπαγαλάκια και φουντωτές φτέρες επιχειρεί να μας ταξιδέψει στους τροπικούς.

Το φαγητό: Πρωτοφανές τέτοιο street food στην Αθήνα! Βενεζουέλα και Κολομβία κλείνουν πονηρά το μάτι στην “κυριλέ” κουζίνα του Περού που κατέκτησε τα καλά εστιατόρια της Αθήνας τα τελευταία 2, 3 χρόνια. Στο Los Loros (οι παπαγάλοι στα κολομβιάνικα) του σεφ Marko Rossi η λατιναμερικάνικη κουζίνα στην casual εκδοχή του δρόμου, περιστρέφεται γύρω από empanadas (μικρά πιτάκια) κι arepas (η εκδοχή του σάντουιτς στις χώρες της Λατινικής Αμερικής). Μέτρο σύγκρισης οι περισσότεροι δεν έχουμε για τούτες τις εξωτικές γεύσεις, κι έτσι στους αμύητους το πάντρεμα υλικών όπως αβοκάντο, φρέσκο κόλιανδρο, ψωμάκια από καλαμποκάλευρο, καλαμπόκι, τσίλι, κασάβα (είδος ρίζας) και μελωμένη χοιρινή πανσέτα (για ώρες μαγειρεμένη), θα θυμίσει απροσδιόριστα κάτι από Μεξικό, Ισπανία και Περού.


Εξαιρετικά empanadas, από τα οποία ξεχώρισα αυτό με φυστικοβούτυρο, αυγό, πατάτα, ατσιότε, ενώ δικαίως από τα πιο δημοφιλή το arepa pabellon με ξεψαχνισμένο, μελωμένο μοσχάρι, τσένταρ, plantain, μαύρα φασόλια και το εξαιρετικό chicharron με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, φρέσκο κόλιανδρο. Πλούσιες και νόστιμες οι γεμίσεις, κάπως στεγνά (την ημέρα που τα δοκιμάσαμε) τα ίδια τα καλαμποκοπιτάκια των arepas που φτιάχνονται in house και ψήνονται επί τόπου στην πλάκα – θα τα θέλαμε κομματάκι πιο τραγανά. Πολύ καλή κι η τηγανιτή κασάβα με νόστιμη μαγιονέζα σκόρδου! Υπάρχουν vegan και vegeterian επιλογές, ενώ όλα είναι gluten free.

Ο λογαριασμός: Από 1,20 € τα empanadas, 2,60 € τα arepas, 2,50 € η τηγανητή κασάβα.

Η κάβα: Από το πρωί σερβίρουν κολομβιανούς καφέδες, φτιάχνουν εξωτικούς χυμούς και smoothies, και προς το απογευματάκι περνάμε σε βενεζουελάνικα ρούμια και πούρα!

Επιπλέον πληροφορίες: Πρόσφατη άφιξη τα βενεζουελάνικα Pan de Jamon – ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε…. Το παρκινγκ στη περιοχή είναι σα να κερδίζεις το τζόκερ. Επιλέγεις πληρωμένη στάθμευση ή φτάνεις με το μετρό που είναι πολύ κοντά. Ανοιχτά καθημερινά 11.00-21.00, εκτός Κυριακής.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών