ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7 χρόνια By The Glass

7 χρόνια By The Glass

Με ειδικό μενού και πάρτυ ατμόσφαιρα το wine bar By the Glass στη Στοά Ράλλη γιορτάζει τα γενέθλιά του το Σάββατο 23/11, από τις 14:00 και για όσο πάει….
Ο δεύτερος τόμος του βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την Καθημερινή

Ο δεύτερος τόμος του βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με την Καθημερινή

Το ταξίδι στη Μαδαγασκάρη του Στέλιου Παρλιάρου συνεχίζεται... Στον δεύτερο τόμο, φτάνει στα δυτικά της χώρας, στο βασίλειο του κακάο και ετοιμάζει άλλες 35 συνταγές με άρωμα βανίλιας και γεύση σοκολάτας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η αναγέννηση των ελληνικών οσπρίων

Η αναγέννηση των ελληνικών οσπρίων

Τα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν μια σταθερή τάση ανόδου στην καλλιέργεια φακής, ρεβιθιών και φάβας. Μάλιστα, όχι μόνο παράγονται, αλλά και καταναλώνονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα.
Tα πάντα για τη μοτσαρέλα

Tα πάντα για τη μοτσαρέλα

Πώς θα αναγνωρίσουμε την καλή μοτσαρέλα και πώς θα την απολαύσουμε στο πιάτο μας μας εξηγεί η δημοσιογράφος, συγγραφέας και γευσιγνώστρια Luciana Squadrilli.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Περνάει ο γιαουρτάς

Περνάει ο γιαουρτάς

Μπορεί να είναι το παλιότερο ντελιβεράδικο των νότιων και των δυτικών προαστίων. Δεν πουλάει όμως σουβλάκια και πίτσες. Από το 1956, η επιχείρηση Τσιαπάρας φτιάχνει και μοιράζει με το βαν ολόφρεσκο, νόστιμο, παραδοσιακό γιαούρτι ημέρας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ναι, αλλά ποιο λάχανο;

Ναι, αλλά ποιο λάχανο;

Μια μεγάλη οικογένεια με πολλούς απογόνους είναι τα λάχανα. Καθένα με τις αρετές, τις ιδιοτροπίες του και τις μαγειρικές του κλίσεις.
Tα Ζακυνθινά λώτα

Tα Ζακυνθινά λώτα

Λώτα, έτσι λένε τους λωτούς στη Ζάκυνθο και οι λωτίες, τα δέντρα υπάρχουν παντού.

ΤΑΞΙΔΙ

20 χρόνια Lidl, 20 μοναδικές ιστορίες

20 χρόνια Lidl, 20 μοναδικές ιστορίες

Με 20 διαφορετικές, συλλεκτικές ετικέτες για ένα κρασί επετειακό γιορτάζει η Lidl τα 20 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα. Η σειρά «20 Ιστορίες» είναι σύντομες, γοητευτικές ιστορίες που διαβάζουμε στην ετικέτα στην πίσω πλευρά κάθε φιάλης, με πρωταγωνιστές ανθρώπους, τοπία, συναισθήματα, αγωνίες, χαρές και συνήθειες όλων όσων ζούμε στην Ελλάδα, μέσα από λιτές, σχεδόν αφαιρετικές απεικονίσεις σε κόκκινο και μαύρο χρώμα που, γραφιστικά τουλάχιστον, είναι μοναδικές σε ετικέτες οίνου.

ΓΝΩΜΕΣ

Αναπαράσταση σμυρναίικου σπιτιού στη Λαογραφική Συλλογή της Εστίας Νέας Σμύρνης

Αντί επιλόγου

Στη Σμύρνη είχαν πρόσβαση στα πάντα, επομένως μια μερακλού μαγείρισσα πειραματιζόταν με ό,τι τραβούσε η ψυχή της.
Κουσάφι, χρυσάφι

Κουσάφι, χρυσάφι

Ένας σύντομος ορισμός της Σμύρνης: 250 γρ. ξερές μαύρες σταφίδες 1 μασουράκι κανέλα 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη ή πετιμέζι

ΒΡΑΒΕΙΑ

Αληθινό ψωμί

Αληθινό ψωμί

Αυθεντικό προζύμι, ζύμωμα στο χέρι, ψήσιμο σε ξυλόφουρνο. Κόρα σκληρή, ψίχα πυκνή και μεστή, γεύση ξινούτσικη, γεμάτη, αληθινή.
Το Grand Cru του κρητικού ελαιώνα

Το Grand Cru του κρητικού ελαιώνα

Η Terra Creta είναι ένας από τους δυνατούς παίκτες και τους πιο δυναμικούς εκπροσώπους της κρητικής ελαιουργίας.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα