ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ραντεβού στο Canaves Oia Suites

Ραντεβού στο Canaves Oia Suites

Με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της Σαντορίνης ανακαλύψαμε την νέα πολυεπίπεδη γαστρονομική ταυτότητα του Canaves Oia Suites, ενώ απολαύσαμε ένα μοναδικό δείπνο στο ξεχωριστό εστιατόριό του Petra.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Φράουλες: απολαύστε υπεύθυνα

Φράουλες: απολαύστε υπεύθυνα

Ολοι περιμένουν με αγωνία την εποχή της φράουλας και επιτέλους ήρθε. Oμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε προτού αγοράσουμε το αγαπημένο μας φρούτο.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Hervé This: Ο χημικός που μαγειρεύει το μέλλον

Hervé This: Ο χημικός που μαγειρεύει το μέλλον

Ο διάσημος Γάλλος φυσικοχημικός και πατέρας της μοριακής γαστρονομίας μίλησε αποκλειστικά στον «Γ» για το νέο του εγχείρημα, τη note à note κουζίνα, η οποία αντί για κρέας, ψάρια και λαχανικά «μαγειρεύει» με καθαρές χημικές ενώσεις.  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια

7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια

Οι απόψεις εδώ διίστανται όχι μόνον ως προς τα υλικά αλλά και ως προς την παρασκευή τους. Διασταυρώνοντας γνώμες, αλλά και την εμπειρία παραδοσιακών μαγείρων καταλήγουμε σε μια συνταγή, την πιο κλασική.

ΤΑΞΙΔΙ

O σεφ Σ. Ευαγγέλου, ο απο­σταγματοποιός Κ. Καρδάσης με τη σύζυγό του Βιβή, ο οινοποιός Δ. Μίγας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κ. Κουλιός, η δημοσιογράφος Ν. Δημητρίου και ο B. Χαλούλης.

Στον Τύρναβο το τσίπουρο είναι τρόπος ζωής

Απολαμβάνουμε στην πατρίδα του το φίνο απόσταγμα του Μαύρου Μοσχάτου, καταγράφουμε την κοσμοθεωρία του και μαγειρεύουμε ιδιαίτερα, θεσπέσια φαγητά με τις ανοιχτόκαρδες νοικοκυρές του τόπου.
Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα. η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο ψάρι και στα θαλασσινά, χρησιμοποιεί άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες.

ΓΝΩΜΕΣ

ΒΡΑΒΕΙΑ

Γεύσεις «Ποιότητας» στο περιστύλιο

Γεύσεις «Ποιότητας» στο περιστύλιο

Κάθε χρόνο, μετά την απονομή, προσφέρουμε στους καλεσμένους μας εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες που φτιάχνουν οι σεφ-συνεργάτες του «Γαστρονόμου».

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα