ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο «Γαστρονόμος» στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο «Γαστρονόμος» στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τις ανησυχίες, τους φόβους αλλά και τις καλές πρακτικές των παραγωγών της χώρας μετέφερε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Άγγελος Ρέντουλας, σε στρογγυλό τραπέζι, στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς στις αρχές Μαρτίου.
4ο Bar Engage-Αγκαζέ

4ο Bar Engage-Αγκαζέ

Από 29 Απριλίου έως 4 Μαΐου στη Λάρισα η αφρόκρεμα του διεθνούς bartending.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Παλιό κρασί,  μα φρέσκο λάδι

Παλιό κρασί, μα φρέσκο λάδι

Ο χρόνος είναι ο άσπονδος εχθρός του ελαιολάδου και, σε αντίθεση με το κρασί, εδώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Νώε των Τρικάλων

Ο Νώε των Τρικάλων

Η αρχέγονη ελληνική στεπική φυλή τύπος Κατερίνης είναι το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Στην Αύρα Τρικάλων ο Δημήτρης Δήμου εκτρέφει ελληνικές αυτόχθονες φυλές ζώων που «δεν είναι απλώς εγκλιματισμένα στο περιβάλλον, αλλά είναι ένα με το περιβάλλον, είναι το περιβάλλον».

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΑΞΙΔΙ

Μυζηθροπιτάκια, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα και ανθοί γεμιστοί στο τραπέζι πρόγαμου (γλέντι που διοργανώνεται μια δυο μέρες πριν από τον γάμο) στα Ανώγεια. Ο λυράρης Γιάννης Σωπασής.

Μαγειρεύουμε στον Ψηλορείτη

Διασχίσαμε τον νομό Ρεθύμνου σε 10 μέρες, μετρήσαμε δεκάδες χωριά και αποθησαυρίσαμε συνταγές της καθημερινότητας από νοικοκυρές σε σπίτια και ταβέρνες. Ιδού το συναρπαστικό ταξίδι μας στη ρεθυμνιώτικη κουζίνα.
Ζάκυνθος: Εδώ οι σάλτσες φτιάχνονται χωρίς νερό

Ζάκυνθος: Εδώ οι σάλτσες φτιάχνονται χωρίς νερό

Από τη μια η ενετική αστική μαγειρική φιλοσοφία, από την άλλη η παλαιά αγροτική ζακυνθινή παράδοση. Το αποτέλεσμα; Μια κουζίνα με συνταγές οικείες και συγχρόνως ξεχωριστές. Και σίγουρα για ρωμαλέους ουρανίσκους.

ΓΝΩΜΕΣ

Aνέτειλε το έαρ

Aνέτειλε το έαρ

«Έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη» (Διονύσιος Σολωμός)
Σηπία η μελανηφόρος

Σηπία η μελανηφόρος

Πολλά ρητά και υπονοούμενα έχουν σχέση με τη σουπιά, όπως «το ’ριξες πάλι το μελάνι σου» ή το «είσαι μια σουπιά εσύ!».

ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Καινοτομίας

Βραβείο Καινοτομίας

Στην εταιρεία Corphes, που καλλιεργεί βουνίσια βότανα και τα διαθέτει σε καλαίσθητες συσκευασίες.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα