ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μαγειρική ως συνάντηση

Η μαγειρική ως συνάντηση

Την τρυφερή ιστορία του Κορεάτη σεφ Jiho Im διηγείται το ντοκιμαντέρ «Περιπλανώμενος σεφ».

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το θαύμα του αγουρέλαιου

Το θαύμα του αγουρέλαιου

Αγουρέλαιο είναι το ελαιόλαδο που παράγεται από πράσινες ελιές, μαζεμένες νωρίς τον Οκτώβριο χωρίς να χτυπηθούν.
Πόσο σημαντική είναι  η προέλευση του ελαιολάδου;

Πόσο σημαντική είναι η προέλευση του ελαιολάδου;

Έρευνα του Πανεπιστημίου Federico II της Νάπολης, των Teresa Del Giudise, Carla Cavallo, Francesco Caracciolo και Gianni Cicia, που δημοσιεύτηκε το 2015 προσπάθησε να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου τα οποία λαμβάνουν υπόψη τους οι καταναλωτές κατά την αγορά του προϊόντος.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τι έκανε στην Ελλάδα η κριτικός γεύσης  των New York Times;

Τι έκανε στην Ελλάδα η κριτικός γεύσης των New York Times;

Στην τελευταία επίσκεψή της στη χώρα μας –την έκτη κατά σειρά–, η περίφημη κριτικός γαστρονομίας των NYT μας μίλησε για την ελληνική κουζίνα, τη γαστρονομική κουλτούρα των συμπολιτών της και τη μεγάλη ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού.
Ο κ.Ιωάννης Κ. Παπαδάτος

Οι συνταγές ως πολιτισμός

Λίγα λόγια για την αγαπημένη του Σμύρνη από τον πρόεδρο της Εστίας Νέας Σμύρνης, κ. Ιωάννη Κ. Παπαδάτο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Έχει το ελαιόλαδο ελαττώματα;

Τα ελαττώματα, αρνητικές οσμές και γεύσεις, οφείλονται σε κάτι που πήγε λάθος στην καλλιέργεια, στο ελαιοτριβείο ή κατά την αποθήκευση.
Μπουφές χωρίς κόπο

Μπουφές χωρίς κόπο

Χωρίς να ανάψουμε φούρνο ή μάτια και χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, ετοιμάζουμε τάπας, που θα ταιριάξουν με αποστάγματα.

ΤΑΞΙΔΙ

Ζέρζοβα

Εκδρομές για καλοφαγάδες

Αποδράσεις από την πολύβουη Αθήνα, δίπλα στη φύση; Ιδού μερικές διευθύνσεις για φαγητό σε δημοφιλείς προορισμούς.

ΓΝΩΜΕΣ

εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Αγνό και φίνο ως κονσομέ

«Δεν χρειάζεται κουτάλι το κονσομέ, απ’ το μπολάκι πιες το, γι’ αυτό έχει τα χερουλάκια»
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Σπόροι είναι, θα ριζώσουν

Οι παλιοί σπόροι θα σκορπούσαν πολλά χαμόγελα, αν το ρίζωμά τους γινόταν της μοδός.

ΒΡΑΒΕΙΑ

 Η Νένα Ισμυρνόγλου και η Νίκη Χρυσανθίδου έφτιαξαν διάφορα εδέσματα με τα βραβευμένα προϊόντα.

Της γιορτής τα εδέσματα

Οι σεφ του περιοδικού άνοιξαν παλιά συνταγολόγια, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν πολυτελείς, αρχοντικούς και μερακλίδικους μεζέδες από τις χαμένες πατρίδες του ελληνισμού. Με το κρασί στο επίκεντρο και ντόπια αποστάγματα σε κοκτέιλ, εγκάρδιες χειραψίες και συγκινητικά συγχαρητήρια, ήταν αναμφισβήτητα μια αξέχαστη βραδιά, από όπου κανείς δεν ήθελε να αποχωρήσει.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Μια ζεστή βραδιά από τη Lidl Ελλάς

Μια ζεστή βραδιά από τη Lidl Ελλάς

Με την παράδοση επιταγών ύψους 40.083€ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην Πειραιώς, το «Φυλλάδιο Προσφοράς #apotalidl».
Νέα προϊόντα Hellmann's

Νέα προϊόντα Hellmann's

Με εκλεκτά υλικά από Έλληνες παραγωγούς φτιάχνονται τα νέα προϊόντα της Hellmann's.

Αφιερώματα