ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε στα 73 του ο διάσημος γάλλος σεφ

Πέθανε στα 73 του ο διάσημος γάλλος σεφ

Είχε στη συλλογή του τα περισσότερα αστέρια Μισλέν από οποιοδήποτε άλλο σεφ, παρ' όλο που δεν υπάκουε στους κανόνες της υψηλής μαγειρικής

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γιατί μας αρέσουν  τα μεγάλα καρπούζια

Γιατί μας αρέσουν τα μεγάλα καρπούζια

Αγοράστε όσο πιο μεγάλα καρπούζια μπορείτε, χαρίστε το μισό στους φίλους σας, στους συγγενείς σας, παροτρύνοντάς τους την επόμενη βδομάδα να κάνουν το ίδιο.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η απόβαση των Γάλλων ζαχαροπλαστών

Η απόβαση των Γάλλων ζαχαροπλαστών

Τι δουλειά είχε στη «Μεγάλη Βρεταννία» ο «πολύς» Pierre Hermé -ίσως ο σπουδαιότερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο- και η επιφανής παρέα του, όλοι τους μέλη του γαλλικού συνδέσμου Relais Desserts, που προωθεί την υψηλή γαλλική ζαχαροπλαστική;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΑΞΙΔΙ

Ζάκυνθος: Εδώ οι σάλτσες φτιάχνονται χωρίς νερό

Ζάκυνθος: Εδώ οι σάλτσες φτιάχνονται χωρίς νερό

Από τη μια η ενετική αστική μαγειρική φιλοσοφία, από την άλλη η παλαιά αγροτική ζακυνθινή παράδοση. Το αποτέλεσμα; Μια κουζίνα με συνταγές οικείες και συγχρόνως ξεχωριστές. Και σίγουρα για ρωμαλέους ουρανίσκους.
Οι αμμοθίνες της Λήμνου είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο, μια έρημος στην ενδοχώρα του νησιού. Δεξιά: Πλούσιος ψαρότοπος η Νέα Κούταλη, γι’ αυτό το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι ψαράδες.

Τα μυστικά της Λήμνου

Παρά τη μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή εκλεκτών σταριών, τυριών, κρεατικών, ψαρικών και κρασιών, οι Λημνιοί δεν διστάζουν να ξαναγράψουν τη γαστρονομική τους ιστορία με νέες παραγωγές και φρέσκες ιδέες. Τα φαγητά τους πλούσια, περίτεχνα, μοναδικά, όπως και ο τόπος.

ΓΝΩΜΕΣ

Τo θήτα του Θέρους

Τo θήτα του Θέρους

Κι η θάλασσα της Κέρκυρας πράσινη σμαραγδένια είναι.
Η τέχνη  της συντήρησης

Η τέχνη της συντήρησης

Ανάλογα με τα φρούτα που παρήγε κάθε τόπος και τις συνήθειές του, έχουν διασωθεί διάφορες σπεσιαλιτέ, όπως το γλυκό φιρίκι Βόλου, το γλυκό κουφέτο της Μήλου με κολοκύθα, που σέρβιραν σε γάμους, το γλυκό μελιτζανάκι του Λεωνιδίου ή το γλυκό ελιά, στις ελαιοπαραγωγούς περιοχές.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Γεύσεις «Ποιότητας» στο περιστύλιο

Γεύσεις «Ποιότητας» στο περιστύλιο

Κάθε χρόνο, μετά την απονομή, προσφέρουμε στους καλεσμένους μας εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες που φτιάχνουν οι σεφ-συνεργάτες του «Γαστρονόμου».

ΑΦΙΞΕΙΣ

Point a. Σημείο εκκίνησης. Σημείο αναφοράς.

Point a. Σημείο εκκίνησης. Σημείο αναφοράς.

Point a. Όπου ‘a’ το πρώτο γράμμα στη λέξη ‘Ακρόπολη’. Αλλά και το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου. ‘a’ ως σημείο εκκίνησης, αλλά και ως σημείο αναφοράς.

Αφιερώματα