ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί να πας στο 1º Aegean Cocktails & Spirits Festival

Γιατί να πας στο 1º Aegean Cocktails & Spirits Festival

H Ντένη Καλλιβωκά, δημοσιογράφος γεύσης, οίνου & αποσταγμάτων, εκδότρια του Difford’s Guide και εμπνεύστρια του concept του Aegean Cocktails & Spirits, δίνει μέσω του Φεστιβάλ, την δική της εκδοχή στο ερώτημα… «τι πίνεις και δεν μας δίνεις (ή μάλλον δεν σερβίρεις)»!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Xωρούν τα βιολογικά σε συσκευασίες;

Xωρούν τα βιολογικά σε συσκευασίες;

Τελικά το πρόβλημα με τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι οι συσκευασίες τους ή η ποιότητά τους; Και πώς διασφαλίζεται ο καταναλωτής;

ΠΡΟΣΩΠΑ

Merci, Bocuse!

Merci, Bocuse!

Έργα και ημέρες ενός σπουδαίου Γάλλου μάγειρα, που υπήρξε ο πρώτος σταρ-σεφ της εποχής μας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΑΞΙΔΙ

O σεφ Σ. Ευαγγέλου, ο απο­σταγματοποιός Κ. Καρδάσης με τη σύζυγό του Βιβή, ο οινοποιός Δ. Μίγας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κ. Κουλιός, η δημοσιογράφος Ν. Δημητρίου και ο B. Χαλούλης.

Στον Τύρναβο το τσίπουρο είναι τρόπος ζωής

Απολαμβάνουμε στην πατρίδα του το φίνο απόσταγμα του Μαύρου Μοσχάτου, καταγράφουμε την κοσμοθεωρία του και μαγειρεύουμε ιδιαίτερα, θεσπέσια φαγητά με τις ανοιχτόκαρδες νοικοκυρές του τόπου.
Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα. η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο ψάρι και στα θαλασσινά, χρησιμοποιεί άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες.

ΓΝΩΜΕΣ

Ας μιλήσουμε για τις ορμόνες

Ας μιλήσουμε για τις ορμόνες

Και οι αυξητικές, και οι καρποδετικές ορμόνες είναι χημικές ενώσεις που επεμβαίνουν στην ομαλή λειτουργία του φυτού.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Γεύσεις «Ποιότητας» στο περιστύλιο

Γεύσεις «Ποιότητας» στο περιστύλιο

Κάθε χρόνο, μετά την απονομή, προσφέρουμε στους καλεσμένους μας εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες που φτιάχνουν οι σεφ-συνεργάτες του «Γαστρονόμου».

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα