ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Adio, Fabrizio (1954-2018)

Adio, Fabrizio (1954-2018)

Η Αναστασία Λαμπρία, προσωπική φίλη και εκδότρια του βιβλίου του, μας ξανασυστήνει τον σπουδαίο Ιταλό σεφ Fabrizio Buliani, που έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου σε ηλικία 64 χρόνων.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΑΞΙΔΙ

Ζάκυνθος: Εδώ οι σάλτσες φτιάχνονται χωρίς νερό

Ζάκυνθος: Εδώ οι σάλτσες φτιάχνονται χωρίς νερό

Από τη μια η ενετική αστική μαγειρική φιλοσοφία, από την άλλη η παλαιά αγροτική ζακυνθινή παράδοση. Το αποτέλεσμα; Μια κουζίνα με συνταγές οικείες και συγχρόνως ξεχωριστές. Και σίγουρα για ρωμαλέους ουρανίσκους.
Οι αμμοθίνες της Λήμνου είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο, μια έρημος στην ενδοχώρα του νησιού. Δεξιά: Πλούσιος ψαρότοπος η Νέα Κούταλη, γι’ αυτό το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων είναι ψαράδες.

Τα μυστικά της Λήμνου

Παρά τη μακραίωνη παράδοση στην παραγωγή εκλεκτών σταριών, τυριών, κρεατικών, ψαρικών και κρασιών, οι Λημνιοί δεν διστάζουν να ξαναγράψουν τη γαστρονομική τους ιστορία με νέες παραγωγές και φρέσκες ιδέες. Τα φαγητά τους πλούσια, περίτεχνα, μοναδικά, όπως και ο τόπος.

ΓΝΩΜΕΣ

Tα χούγια του

Tα χούγια του

Α, κι όλα στην Ύδρα ήταν νοστιμότερα. Τα ίδια φαγητά, μαγειρεμένα από τον ίδιο άνθρωπο, εκεί ήταν σκάλες ανώτερα.
Τα αχλάδια έχουν εποχή

Τα αχλάδια έχουν εποχή

Μπορεί οι παιδίατροι να συστήνουν η φρουτόκρεμα των μωρών να περιέχει, μεταξύ άλλων, αχλάδι, και μάλιστα βιολογικό, αλλά ποια εποχή ακριβώς;

ΒΡΑΒΕΙΑ

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα