ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Athens Rum & Whisky Festival ξανά

Athens Rum & Whisky Festival ξανά

21 και 22 Σεπτεμβρίου δίνουμε ραντεβού για ρούμι, ουίσκι, πούρο και σοκολάτα, στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Tα πάντα για τη μοτσαρέλα

Tα πάντα για τη μοτσαρέλα

Πώς θα αναγνωρίσουμε την καλή μοτσαρέλα και πώς θα την απολαύσουμε στο πιάτο μας μας εξηγεί η δημοσιογράφος, συγγραφέας και γευσιγνώστρια Luciana Squadrilli.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πάντα κάπου κοντά, εύκολα προσβάσιμα, τα οικογενειακά άλμπουμ με σκηνές από τη ζωή της οικογένειας Παρλιάρου στην Πόλη,  πριν από τη δεκαετία του 1980.

Νίκη Χρυσανθίδου: Η δική μας πολιτίσσα θυμάται

Μας άνοιξε το σπίτι της, γεμάτο λουλούδια, κορνίζες με φωτογραφίες, κρύσταλλα και ασημικά που στραφτάλιζαν καθαρά και γυαλισμένα, και θυμήθηκε τα ευτυχισμένα («πολύ ευτυχισμένα», μας τόνισε) χρόνια της στην Πόλη.
Σούλα Μπόzη: «Η πολίτικη κουζίνα έχει εκλείψει»

Σούλα Μπόzη: «Η πολίτικη κουζίνα έχει εκλείψει»

Η γνωστή συγγραφέας μάς μιλάει για τη ζωή της, αναπολεί τις εκδρομές στον Βόσπορο, τα πανηγύρια και τα καλοκαίρια στα Πριγκιποννήσια, και εξηγεί γιατί η πολίτικη κουζίνα έχει μάλλον τελειώσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η έξοχη γεύση των ρολών

Η έξοχη γεύση των ρολών

Σερβίρονται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες.

ΤΑΞΙΔΙ

Κουζίνα λιμανιού στους πρόποδες ενός βουνού

Κουζίνα λιμανιού στους πρόποδες ενός βουνού

Ένα μεγάλο ψαροχώρι. Αυτό είναι ο Βόλος. Οι ντόπιοι ξέρουν καλά κι από ψάρι κι από μεζέ. Όσο για τη γαστρονομική τους ταυτότητα; Ο ορισμός της είναι τα τσιπουράδικα.
Τα άγρια χόρτα δεν χρειάζονται εύφοες κοιλάδες. Τους αρκούν και οι γυμνοί βραχότοποι των Κυκλάδων ή της Μέσα Μάνης, αρκέι να τα εντοπίσει έμπειρο μάτι, όπως του Παναγιώτη Κοκοράκη.

Άγρια χόρτα, η Ελλάδα όλη

Απόλαυση στην αναζήτηση, τέχνη, γνώση και συνείδηση στη συλλογή, μεράκι στο μαγείρεμα. Μαζεύοντας αγκαλιές άγρια χόρτα στη Μέσα Μάνη, καταλήξαμε πως είναι το τελειότερο σύμβολο της λιτής, σοφής, αειφόρου γαστρονομίας μας.

ΓΝΩΜΕΣ

Λαχανόκηπος, το μανάβικο μας

Λαχανόκηπος, το μανάβικο μας

Έλα, έλα, πάμε να μαζέψουμε φασολάκια τώρα που είναι πρωί, πριν αρχίσει η ζέστη. Αργότερα, θα σκάσουμε μέσα στις πανύψηλες φασολιές.
Εν αρχή είναι μεζέδες

Εν αρχή είναι μεζέδες

Σύμφωνα με τις καταγραφές των ερευνητών, ο πολίτικος μεζές είναι εφεύρεση πέρα για πέρα ρωμαίικη και αντρική. Η ονομασία έχει ρίζες περσικές, μα η φιλοσοφία του μεζέ είναι πολίτικη.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Καινοτομίας

Βραβείο Καινοτομίας

Στην εταιρεία Corphes, που καλλιεργεί βουνίσια βότανα και τα διαθέτει σε καλαίσθητες συσκευασίες.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα