ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 Konstantin Filippou στο Elements της Σαντορίνης

Konstantin Filippou στο Elements της Σαντορίνης

Σταματήστε ότι κάνετε. Ο διάστερος Ελληνοαυστριακός σεφ μαγειρεύει για ένα μόνο βράδυ, την Κυριακή στις 30 Ιουνίου στο εστιατόριο Elements του Canaves Oia Epitome!
Το Lesvos Food Fest 2019 είναι προ των πυλών

Το Lesvos Food Fest 2019 είναι προ των πυλών

Λίγες ημέρες έμειναν από την έναρξη του 3ου του Lesvos Food Fest που διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Οι κατηγορίες του ελαιολάδου

Οι κατηγορίες του ελαιολάδου

Στο ράφι του σούπερ μάρκετ μπορούμε να διαβάσουμε στις ετικέτες των συσκευασιών «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», «παρθένο ελαιόλαδο», «ελαιόλαδο», «εξευγενισμένο ελαιόλαδο», «πυρηνέλαιο».

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Νώε των Τρικάλων

Ο Νώε των Τρικάλων

Η αρχέγονη ελληνική στεπική φυλή τύπος Κατερίνης είναι το παρελθόν, αλλά και το μέλλον. Στην Αύρα Τρικάλων ο Δημήτρης Δήμου εκτρέφει ελληνικές αυτόχθονες φυλές ζώων που «δεν είναι απλώς εγκλιματισμένα στο περιβάλλον, αλλά είναι ένα με το περιβάλλον, είναι το περιβάλλον».

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΤΑΞΙΔΙ

Κουζίνα λιμανιού στους πρόποδες ενός βουνού

Κουζίνα λιμανιού στους πρόποδες ενός βουνού

Ένα μεγάλο ψαροχώρι. Αυτό είναι ο Βόλος. Οι ντόπιοι ξέρουν καλά κι από ψάρι κι από μεζέ. Όσο για τη γαστρονομική τους ταυτότητα; Ο ορισμός της είναι τα τσιπουράδικα.
Τα άγρια χόρτα δεν χρειάζονται εύφοες κοιλάδες. Τους αρκούν και οι γυμνοί βραχότοποι των Κυκλάδων ή της Μέσα Μάνης, αρκέι να τα εντοπίσει έμπειρο μάτι, όπως του Παναγιώτη Κοκοράκη.

Άγρια χόρτα, η Ελλάδα όλη

Απόλαυση στην αναζήτηση, τέχνη, γνώση και συνείδηση στη συλλογή, μεράκι στο μαγείρεμα. Μαζεύοντας αγκαλιές άγρια χόρτα στη Μέσα Μάνη, καταλήξαμε πως είναι το τελειότερο σύμβολο της λιτής, σοφής, αειφόρου γαστρονομίας μας.

ΓΝΩΜΕΣ

Κολοκύνθη ο πέπων, Κοινώς κολοκυθιά

Κολοκύνθη ο πέπων, Κοινώς κολοκυθιά

Τα φασολάκια αναρριχώνται στις βέργες, οι αγγουριές, οι ντοματιές, οι μελιτζάνες και οι πιπεριές μεγάλωσαν, άνθισαν, αλλά είναι ακόμη όλα συγκρατημένα.
Η πάλη για το 13ο σνακ

Η πάλη για το 13ο σνακ

Η νύχτα μοιάζει ανεξάντλητη –μου χαρίζει χρόνο, κλέβοντάς μου ύπνο.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Καινοτομίας

Βραβείο Καινοτομίας

Στην εταιρεία Corphes, που καλλιεργεί βουνίσια βότανα και τα διαθέτει σε καλαίσθητες συσκευασίες.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα