ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πάντα κάπου κοντά, εύκολα προσβάσιμα, τα οικογενειακά άλμπουμ με σκηνές από τη ζωή της οικογένειας Παρλιάρου στην Πόλη,  πριν από τη δεκαετία του 1980.

Νίκη Χρυσανθίδου: Η δική μας πολιτίσσα θυμάται

Μας άνοιξε το σπίτι της, γεμάτο λουλούδια, κορνίζες με φωτογραφίες, κρύσταλλα και ασημικά που στραφτάλιζαν καθαρά και γυαλισμένα, και θυμήθηκε τα ευτυχισμένα («πολύ ευτυχισμένα», μας τόνισε) χρόνια της στην Πόλη.
Σούλα Μπόzη: «Η πολίτικη κουζίνα έχει εκλείψει»

Σούλα Μπόzη: «Η πολίτικη κουζίνα έχει εκλείψει»

Η γνωστή συγγραφέας μάς μιλάει για τη ζωή της, αναπολεί τις εκδρομές στον Βόσπορο, τα πανηγύρια και τα καλοκαίρια στα Πριγκιποννήσια, και εξηγεί γιατί η πολίτικη κουζίνα έχει μάλλον τελειώσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πλήρης οδηγός  για καλά γεμίσματα

Πλήρης οδηγός για καλά γεμίσματα

Τα λαχανικά δεν πρέπει να «σκάσουν» στο ψήσιμο, το ρύζι να μη βγει υπερβολικά χυλωμένο ή περισσότερο σκληρό από ό,τι θα θέλαμε.

ΤΑΞΙΔΙ

Κουζίνα λιμανιού στους πρόποδες ενός βουνού

Κουζίνα λιμανιού στους πρόποδες ενός βουνού

Ένα μεγάλο ψαροχώρι. Αυτό είναι ο Βόλος. Οι ντόπιοι ξέρουν καλά κι από ψάρι κι από μεζέ. Όσο για τη γαστρονομική τους ταυτότητα; Ο ορισμός της είναι τα τσιπουράδικα.
Τα άγρια χόρτα δεν χρειάζονται εύφοες κοιλάδες. Τους αρκούν και οι γυμνοί βραχότοποι των Κυκλάδων ή της Μέσα Μάνης, αρκέι να τα εντοπίσει έμπειρο μάτι, όπως του Παναγιώτη Κοκοράκη.

Άγρια χόρτα, η Ελλάδα όλη

Απόλαυση στην αναζήτηση, τέχνη, γνώση και συνείδηση στη συλλογή, μεράκι στο μαγείρεμα. Μαζεύοντας αγκαλιές άγρια χόρτα στη Μέσα Μάνη, καταλήξαμε πως είναι το τελειότερο σύμβολο της λιτής, σοφής, αειφόρου γαστρονομίας μας.

ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί δεν μαγειρεύω κινόα

Γιατί δεν μαγειρεύω κινόα

Tο δεσποτικό καπέλωμα των ανερμάτιστων, των πυροτεχνηματικών διατροφικών μοδών ποτέ δεν το συμπάθησα.
Στην Ιθάκη με μπουνάτσα

Στην Ιθάκη με μπουνάτσα

Κατάφυτοι φυσικοί όρμοι που χύνονται μέσα στη θάλασσα. Καταγάλανα νερά, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, διαφανή.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Καινοτομίας

Βραβείο Καινοτομίας

Στην εταιρεία Corphes, που καλλιεργεί βουνίσια βότανα και τα διαθέτει σε καλαίσθητες συσκευασίες.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα