ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Γιατί μας αρέσουν  τα μεγάλα καρπούζια

Γιατί μας αρέσουν τα μεγάλα καρπούζια

Αγοράστε όσο πιο μεγάλα καρπούζια μπορείτε, χαρίστε το μισό στους φίλους σας, στους συγγενείς σας, παροτρύνοντάς τους την επόμενη βδομάδα να κάνουν το ίδιο.
Το σωστό λάδι  για τηγάνισμα

Το σωστό λάδι για τηγάνισμα

Τα πολλαπλά τηγανίσματα καίνε και τα λίπη που χρησιμοποιούμε, τα οποία οξειδώνονται και έτσι αναπτύσσεται η ακρολεΐνη, μια τοξική ουσία.
Μπατάλα: Η ντομάτα της Βραυρώνας

Μπατάλα: Η ντομάτα της Βραυρώνας

Πόσα είδη ντομάτας υπάρχουν; Ένα, άντε δύο, θα μου πείτε. Και όμως, υπάρχουν πάνω από 12.000 καταγεγραμμένες ποικιλίες σε όλο τον κόσμο...
Φράουλες: απολαύστε υπεύθυνα

Φράουλες: απολαύστε υπεύθυνα

Ολοι περιμένουν με αγωνία την εποχή της φράουλας και επιτέλους ήρθε. Oμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε προτού αγοράσουμε το αγαπημένο μας φρούτο.
Xωρούν τα βιολογικά σε συσκευασίες;

Xωρούν τα βιολογικά σε συσκευασίες;

Τελικά το πρόβλημα με τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι οι συσκευασίες τους ή η ποιότητά τους; Και πώς διασφαλίζεται ο καταναλωτής;
Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά μέχρι το μαγείρεμα της Καθαράς Δευτέρας

Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά μέχρι το μαγείρεμα της Καθαράς Δευτέρας

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, λόγω της αυξημένης ζήτησης βγαίνουν στην αγορά και τα καλά, και τα σκάρτα θαλασσινά, γι’ αυτό θέλει προσοχή. Αν εξασφαλίσουμε πως  έχουμε επιλέξει τα φρεσκότερα από τα ιχθυοπωλεία που εμπιστευόμαστε όλο τον χρόνο, πώς τα διατηρούμε; 
Αγρια μανιτάρια προς βρώσιν

Αγρια μανιτάρια προς βρώσιν

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι τα άγρια μανιτάρια που αγοράζω δεν θα μου προκαλέσουν δηλητηρίαση
Η διατροφική αξία του χοιρινού

Η διατροφική αξία του χοιρινού

Ποια είναι τα κυριότερα θρεπτικά συστατικά του; Πόσο βλαβερό είναι το λίπος που έχει; Ποια είναι τα πλέον άπαχα και τα πλέον λιπαρά τμήματα;
Να φοβόμαστε το ψάρι;

Να φοβόμαστε το ψάρι;

Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαλαμίνας και Πειραιά. Mιλήσαμε με έμπειρους και ψύχραιμους επιστήμονες, αλλά και με ανθρώπους της αγοράς, για να απαντήσουμε στο μεγάλο ερώτημα: τρώμε ψάρια; Και αν ναι, τι να προσέχουμε;
Καταναλωτικός οδηγός  για μοντέρνους κρεατοφάγους

Καταναλωτικός οδηγός για μοντέρνους κρεατοφάγους

Όλο και πιο συχνά, το ψαρονέφρι και τα παϊδάκια στα σπιτικά μπάρμπεκιου αντικαθίστανται από rib eye γαλλικής κοπής ή κόντρα Black Angus Αργεντινής, ξηρής ωρίμασης για δεκάδες μέρες. Τι σημαίνουν όλα αυτά και πού τα βρίσκουμε;
Ξέρουμε από καλό λάδι;

Ξέρουμε από καλό λάδι;

Εν αναμονή της φετινής σοδειάς, αλλά και της εφαρμογής των νέων νομοθετικών διατάξεων, μαθαίνουμε τα νεότερα για την πορεία του ελληνικού ελαιολάδου.
Η διατροφική αξία του κιμά

Η διατροφική αξία του κιμά

Είναι ιδανική τροφή για υπερήλικες και παιδιά και τι κιμά πρέπει να αγοράζουμε αν κάνουμε δίαιτα;
5+1 ερωτήσεις  για τη διατροφική  αξία του μοσχαριού

5+1 ερωτήσεις για τη διατροφική αξία του μοσχαριού

Ποια είναι τα κυριότερα θρεπτικά συστατικά του; Πόσο μοσχάρι να τρώμε; Ποια κομμάτια είναι λιπαρά, ποια άπαχα; Πόσο βλαβερό είναι το λίπος που έχει το μοσχάρι; Πώς γίνονται light τα φαγητά με μοσχάρι; Είναι ασφαλές το ωμό ή το μισοψημένο μοσχάρι;
Τα ατού των βιολογικών αλλαντικών

Τα ατού των βιολογικών αλλαντικών

Τι διαφορά έχουν τα βιολογικά από τα συμβατικά αλλαντικά; Εχει νόημα αυτή η διαφοροποίηση όταν μιλάμε για επεξεργασμένα προϊόντα, των οποίων έτσι κι αλλιώς αμφισβητείται η διατροφική αξία; Υπάρχουν ελληνικά βιολογικά αλλαντικά; Τελικά, να τα προτιμάμε και σε τι ποσότητες;
Η κρυμμένη ζάχαρη στα τρόφιμα

Η κρυμμένη ζάχαρη στα τρόφιμα

Η προσθήκη σακχάρων στα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι πολύ συχνή για ευνόητους λόγους. Όμως, αν κάποιος αναζητήσει στην ετικέτα της συσκευασίας τη λέξη «ζάχαρη», σπάνια θα τη βρει.
Τα ατού των βιολογικών  ψαριών

Τα ατού των βιολογικών ψαριών

Δεν είναι επιβαρυμένα με φάρμακα, μεγαλώνουν σε ποιοτικές συνθήκες και κοστίζουν λιγότερο από τα πελαγίσια. Ιδού οι λόγοι να τα αναζητήσουμε.

Αφιερώματα