ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Γιατί δεν χαλάνε οι ντομάτες;

Γιατί δεν χαλάνε οι ντομάτες;

Οι βιολογικές ντομάτες που αγοράσαμε προσφάτως άρχισαν να ζαρώνουν έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες εκτός ψυγείου. Πώς εξηγείται αυτό;
Πηκτίνη για μαρμελάδες

Πηκτίνη για μαρμελάδες

Η φυσική πηκτίνη των φρούτων είναι ο λόγος που πήζει η μαρμελάδα. Τι γίνεται όμως με αυτήν του εμπορίου;
Σολομός ποσέ με ασταξανθίνη

Σολομός ποσέ με ασταξανθίνη

«Εάν ήμουν σεφ, δεν θα μαγείρευα ποτέ ένα προϊόν που μπορεί να είναι καρκινογόνο, έστω κι αν οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες.»
Πόση ζάχαρη μπορεί να τρώει ένα νήπιο

Πόση ζάχαρη μπορεί να τρώει ένα νήπιο

Μια κρέμα χωρίς πολλή ζάχαρη ή ένα γιαούρτι με μέλι και φρούτα μπορεί να αποτελεί ένα συχνό σνακ. Αντίθετα, ένα κομμάτι τούρτα «χρειάζεται» μόνο στις γιορτές.
Κολοκυθομυστικά

Κολοκυθομυστικά

Πώς την επιλέγουμε, πώς την καθαρίζουμε, πόσο διατηρείται, με τι ταιριάζει, πώς τη μαγειρεύουμε.
Ώρα για μήλα νέας εσοδείας

Ώρα για μήλα νέας εσοδείας

Δεκάδες οι τρόποι για να αξιοποιήσουμε την ξεχωριστή γλύκα του καλοκαιρινο-φθινοπωρινού φρούτου στα μαγειρέματά μας.
Η επιστροφή της μοβ πατάτας

Η επιστροφή της μοβ πατάτας

Κατάγεται από τις Ανδεις και επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς έρευνες μιλούν για τις θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Επιλέγοντας γαρίδες

Επιλέγοντας γαρίδες

Ελληνική ή όχι; Φρέσκια ή νωπή; Υδατοκαλλιέργειας ή Ατλαντικού; Η φρέσκια είναι φρέσκια; Μιλήσαμε με τους ειδικούς και καταλήξαμε σε πολλά ασφαλή συμπεράσματα.
Μη φοβάστε τα βιολογικά θερμοκήπια

Μη φοβάστε τα βιολογικά θερμοκήπια

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί βιοκαλλιεργητές προτιμούν να καλλιεργούν μέσα στα θερμοκήπια ακόμη και τα προϊόντα εποχής.
Το καλάθι του μήνα

Το καλάθι του μήνα

Κηπευτικά και φρούτα που είναι τώρα στα καλύτερά τους. Επίσης, ψάρια και θαλασσινά που είναι στον καιρό τους.
Κάθε ψάρι στον καιρό του

Κάθε ψάρι στον καιρό του

Υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος για κάθε είδος ψαριού και καλό είναι να το σεβόμαστε και να μην τρώμε μικρότερα ψάρια.
Πώς ψωνίζουμε λάδι

Πώς ψωνίζουμε λάδι

Συμβουλές και οδηγίες για να διαλέξουμε το καλύτερο και να το συντηρήσουμε αναλλοίωτο όλο το χρόνο.
Ευθεία βολή κατά του ελληνικού μελιού

Ευθεία βολή κατά του ελληνικού μελιού

Οι Έλληνες μελισσοκόμοι προσπαθούν να κατοχυρώσουν το ελληνικό μέλι αναγράφοντας στην ετικέτα του ότι «δεν περιέχει γύρη από μεταλλαγμένα φυτά», ώστε να αποκτήσει το προϊόν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αφιερώματα