ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Κατεψυγμένα vs νωπών λαχανικών

Κατεψυγμένα vs νωπών λαχανικών

Δύο έρευνες υποστηρίζουν ότι τα πρώτα διατηρούν περισσότερο τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τη βιταμίνη C.
Αλήθειες και ψέματα για το γάλα

Αλήθειες και ψέματα για το γάλα

Τι είναι η παστερίωση, πότε το γάλα είναι «φρέσκο», γιατί είναι ακριβότερο στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες; Δίνουμε απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις.
Η ... αφρόκρεμα του λαδιού

Η ... αφρόκρεμα του λαδιού

Η έντονη γεύση και το φρουτώδες άρωμα δίνουν στο αγουρέλαιο ξεχωριστή θέση. Μόνο που κρατάει 3 - 5 μήνες.
Το καλάθι του μήνα

Το καλάθι του μήνα

Κηπευτικά, φρούτα, ψάρια και θαλασσινά που είναι τώρα στα καλύτερά τους.
Τον Γενάρη τρώμε τα καλύτερα λάχανα

Τον Γενάρη τρώμε τα καλύτερα λάχανα

Είναι επιβαρυμένο από λιπάσματα και φυτοφάρμακα; Τι να προσέχουμε όταν το αγοράζουμε, πώς το συντηρούμε, τι προσφέρει στον οργανισμό μας;
Πότε βγαίνουν τα νέα κρασιά

Πότε βγαίνουν τα νέα κρασιά

Τα νέα κρασιά εσοδείας 2014 θα είναι έτοιµα µετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μιλάµε, βέβαια, για νεαρά µυρωδάτα κρασιά χωρίς τη γοητεία της ωριµότητας.
Πόσο αθώα είναι τα «βιομηχανικά» παγωτά;

Πόσο αθώα είναι τα «βιομηχανικά» παγωτά;

Εχουν συντηρητικά; Τι γάλα χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους; Τι πρέπει να ξέρουμε για τη σωστή συντήρησή τους; Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα light;
Πότε το γάλα είναι φρέσκο

Πότε το γάλα είναι φρέσκο

Είναι φρέσκο το γάλα διάρκειας πέντε ημερών; Τι διαφορά έχει, σε βιταμίνες και γεύση, από το υψηλής παστερίωσης; Γιατί είναι ακριβό το γάλα στην Ελλάδα; Και θα βελτιώσει την κατάσταση η πιθανή καθιέρωση «γάλακτος ημέρας»;
Φακή Εγκλουβής Λευκάδας

Φακή Εγκλουβής Λευκάδας

Οσοι τις έχουν δοκιμάσει ομονοούν πως πρόκειται για τις πιο νόστιμες φακές. Ο λόγος για τις φακές Εγκλουβής, που καλλιεργούνται μόνο στη Λευκάδα, σε ένα οροπέδιο πάνω από το φερώνυμο χωριό.
Γαυρολογίες

Γαυρολογίες

Είτε φρέσκο είτε παστό το ταπεινό ψαράκι γίνεται εξαίσιος μεζές αλλά και πρώτης τάξεως φαγητά.

Αφιερώματα