ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
εικονογράφηση: Βαγγέλης Καρατζάς

Ποτοποιία Φινόπουλου

Η πελατεία, κυρίως χασαπάκια από δίπλα, σβήνανε τη μεταλλική γεύση των σφαγίων πίνοντας αρωματικά λικεράκια, μπανάνα, τσέρι και «διάφορο».
Αυγά μάτια  στην Ομόνοια

Αυγά μάτια στην Ομόνοια

«Πάμε στην Ομόνοια», λέγαμε – αλλά δεν ήταν το Νέον, είναι βέβαιον. Μήπως ήταν το Άστυ; Ή το Βρετάνια καταπώς λέει ο Άγγελος Παπαδημητρίου; Στον οποίο η περιγραφή των τηγανητών αυγών αμέσως του χτύπησε το κουδουνάκι. Τι νόημα έχει να το βρω, η νοσταλγία και δηλητηριάζει, και παραπλανά.
Η νέα πλατεία Ομονοίας μετά την πρόσφατη ανάπλαση.

Η Ομόνοια παίρνει φωτιά

Η ανάπλαση εξπρές κάνει ξανά μόδα την απαξιωμένη πλατεία, ενώ η περιοχή εκτοξεύεται τουριστικά, με 23 νέα ξενοδοχειακά projects.
Η Ομόνοια το 1938. Διακρίνεται το θέατρο «Κοτοπούλη», που πλέον λειτουργούσε ως κινηματογράφος, και δίπλα το ξενοδοχείο «Pantheon», στη γωνία της Αγίου Κωνσταντίνου.

H ανατομία μιας διαρκούς ψευδαίσθησης

Πώς να προσεγγίσει κανείς την Ομόνοια δίχως να υποπέσει στον ορατό κίνδυνο της φθηνής συναισθηματικής φιλολογίας; Πώς να την προσεγγίσει αφήνοντας πίσω όλες τις πανοπλίες των στερεοτύπων ή ακόμη και αυτά τα ίδια τα παλιωμένα σύμβολα που της έδιναν από πάντα αυτή την ιδιαίτερη γεύση;
Τα μανάβικα της οδού Αρμοδίου

Ο χάρτης της Αγοράς

Οι πάγκοι με τα ψάρια, το πρωινό ξεφόρτωμα, η καζούρα από τους εμπόρους, η ζωντάνια και η κίνηση, τα παλιά ξενυχτάδικα και το φάντασμα των κλειστών καταστημάτων.
Οι πνευματικοί αγώνες της Σαρακοστής

Οι πνευματικοί αγώνες της Σαρακοστής

Η Σαρακοστή είναι περίοδος πνευματικών αγώνων. Τώρα που τελείωσαν τα πανηγύρια, και τα καρναβάλια, περάσαμε καλά, χαρήκαμε, γελάσαμε και χορέψαμε πολύ, ας κάνουμε κάτι για την ψυχή μας.
Resto police

Resto police

Ατυχείς στιγμές ή παγιωμένες κακές συμπεριφορές; Όλα αυτά που θα θέλαμε να διορθωθούν στην εστίαση.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Die Hard: Λούπινο

Προς τρομερή έκπληξη, όμως, των βιολόγων που μελετούσαν την ασύλληπτη εξαφάνιση κάθε ζωής εκεί, σε μόλις τρεις μήνες από την έκρηξη, ερευνώντας την αχανή έκταση στάχτης και καπνισμένων βράχων, αντίκρισαν ένα φυτό που άνθιζε ζωηρά, αγνοώντας το χάος γύρω του. Ήταν ένα λούπινο.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Το κάρβουνο που ανθίζει

Να τη φιλάμε τη φύση και να τη φυλάμε – αυτή έχουμε μόνο να μας συντρέχει και να μας προστατεύει. Κι αν αναβάλλουμε διαρκώς περιμένοντας τις μεγάλες αποφάσεις, το όρντινο για να, δήθεν, υπακούσουν πρώτα οι κολοσσοί και μετά εμείς, για σκέψου, και εμείς μέσα στο σπιτικό μας κολοσσοί είμαστε.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Όταν το ταλέντο δεν φτάνει

Δεν έφτανε το ταλέντο, το πιάνο, το κοντραμπάσο, η σύνθεση, όταν τον σταματούσαν στον δρόμο μόνο και μόνο γιατί είχε καλό αυτοκίνητο.
Strawberry fields forever

Strawberry fields forever

Η μακαρονάδα τώρα είναι σερβιρισμένη στα πιάτα και αχνίζει. Δίπλα η Νεμέα έχει ήδη αρχίσει να ιδρώνει στα κολονάτα ποτήρια.
Και η φραγκόκοτα θέλει το beaute της

Και η φραγκόκοτα θέλει το beaute της

Ήταν πράγματι μια αποκάλυψη ο συνδυασμός της βαθιάς γεύσης της φραγκόκοτας με το γλυκό σκόρδο, και σύντομα η συνταγή θα εκτελεστεί ξανά με συμβατική κότα.
Μανταρίνι μου, τι να σε κάνω;

Μανταρίνι μου, τι να σε κάνω;

Η παραδοσιακή κουζίνα δεν έχει να μας δώσει πολλές ιδέες για το πώς θα αξιοποιήσουμε τα μανταρίνια. Ευτυχώς, έχουμε φαντασία.
Αγία φιλοζωία

Αγία φιλοζωία

Έκθαμβη και συγκινημένη στεκόμουν για ώρα μπροστά στο υπέροχο ψηφιδωτό και σκεφτόμουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα αδέσποτα των πόλεών μας, γάτες και σκύλους.
Η κρητική κουζίνα και ο Eric Fréchon

Η κρητική κουζίνα και ο Eric Fréchon

Ο Δημητρίος Μ.Καλαϊτζιδάκης Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts μοιράζεται μαζί μας τις σημειώσεις του για την απλότητα της κρητικής κουζίνας.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Αγνό και φίνο ως κονσομέ

«Δεν χρειάζεται κουτάλι το κονσομέ, απ’ το μπολάκι πιες το, γι’ αυτό έχει τα χερουλάκια»

Αφιερώματα