ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Βακαλάος υγράλατος

Βακαλάος υγράλατος

Είναι παράξενο ότι αυτό το αλίευμα του Βορρά έχει στη συνείδησή μας πολιτογραφηθεί ως κατ’ εξοχήν ελληνικό έδεσμα...
Περί συντήρησης λαχανικών

Περί συντήρησης λαχανικών

Το να συντηρούμε τα λαχανικά μας δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε πολυτέλεια, ούτε αναχρονισμός...
Τα δάνεια της μαρμελάδας

Τα δάνεια της μαρμελάδας

Ως παρασκευή που γεννήθηκε από την ανάγκη συντήρησης των φρούτων κατά το χειμώνα, δεν τα έχει πάει κι άσχημα, καθώς βρίσκεται στην ημερήσια διατροφική διάταξη κρατών και κρατών.
Scarus cretensis

Scarus cretensis

Στην Κρήτη τον σκάρο τον φτιάχνουν –εκτός από ψητό– τηγανητό, πλακί ή με μπάμιες στον φούρνο, ενώ στη Σικελία φτιάχνουν σάλτσα με το συκώτι και τα έντερά του.
Κρητική κουζίνα του θέρους

Κρητική κουζίνα του θέρους

Σοφεγάδα, χοχλιοί μπουμπουριστοί, βλιτόπιτες, ροφός με γλιστρίδα ή μπακαλιάρος με αμπελοφάσουλα, μελιτζάνες με ξινομυζήθρα, κολοκυθάκια τηγανητά με στάκα και δυόσμο.
Οι Κυκλάδες του τοπικού, της συνεργασίας, της μοντέρνας δημιουργίας

Οι Κυκλάδες του τοπικού, της συνεργασίας, της μοντέρνας δημιουργίας

Τα μαμαδίστικα πιάτα επιστρέφουν σε μεταμοντέρνες εκδοχές, η παράδοση μπαίνει σε σύγχρονα καλούπια, ενώ και η τάση «km 0» υιοθετείται φέτος σε ολοένα και περισσότερα κυκλαδίτικα εστιατόρια, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις που διανύει η πρώτη ύλη.
Γεύματα πανηγύρεων

Γεύματα πανηγύρεων

Όταν έπεφτε η νύχτα, άναβαν οι λάμπες λουξ με τον αμίαντο και σκορπούσαν έντονο το λευκό φως τους σε πρόσωπα ξαναμμένα και εκφραστικά με την έξαψη του Διονύσου.
Τα πολύτιμα δώρα των διακοπών

Τα πολύτιμα δώρα των διακοπών

Όπου βρεθούμε, αναζητάμε τα τοπικά καλούδια. Τυριά, αλλαντικά, μέλια, κρασιά. Κοπανιστή και λούζα από τη Μύκονο, σκοτύρι από την Ίο, μέλι και μανούρα από την Κίμωλο.
Ευ πίνειν στην Αθήνα

Ευ πίνειν στην Αθήνα

Εντοπίσαμε και καταγράψαμε τα νέα, τις τάσεις και τους δημιουργικούς υπευθύνους για όσα συντελούνται μέσα σε ένα mixing glass και καθιστούν την πρωτεύουσα μητρόπολη των μπαρ.
Περνάμε καλάααα!

Περνάμε καλάααα!

Να «περνάμε καλά», αυτό είναι το ζητούμενο στο πιάτο. Η μαγειρική δεν ενδιαφέρει και τόσο...
Μακρινό καλοκαίρι στην Πελοπόννησο

Μακρινό καλοκαίρι στην Πελοπόννησο

«...ξεφλουδίζαμε αραποσίτια, με έπαθλο ένα από αυτά ψητό στην πρόχειρη θράκα, ενώ λίγο παρακάτω, στο μποστάνι, τα καρπούζια μεγάλωναν τρίζοντας.»
Παγωτά

Παγωτά

Μπορεί εμάς να μας συγκινεί η θύμιση της φωνής του παγωτατζή “Εβγα να πάρης ΕΒΓΑ”, αλλά τα σημερινά παιδιά θα νοσταλγούν τις γεύσεις των αρχών του 21ου αιώνα.
Γλυκιά μου μελιτζάνα

Γλυκιά μου μελιτζάνα

Νοικοκυρά, λάικα, κοσμική ή τουριστοξένουρη, η μελιτζάνα πάντα έχει κάτι για να την απολαύσεις, καλοκαίρι και χειμώνα.
Φρέσκα φασολάκια

Φρέσκα φασολάκια

Φρέσκα φασολάκια λοιπόν. Στην εποχή τους όμως. Οχι κατεψυγμένα ή, πολύ περισσότερο, όχι σε κονσέρβα.
Γαλατόπιτες, κουφέτα και γρανίτες  στον αρχαίο κόσμο

Γαλατόπιτες, κουφέτα και γρανίτες στον αρχαίο κόσμο

Στην Περσία υπάρχει μια άλλη αρχαία παράδοση, σύμφωνα με την οποία ετοιμάζουν γλυκά με «χιόνι», δηλαδή γρανίτες. Ο Αθήναιος λέει πως ο Ευθυκλής, αναφερόμενος σ’ εκείνα τα μέρη, γράφει πως «το χιόνι πουλιέται».
Πονηρή σουπιά

Πονηρή σουπιά

Το μυστικό του ωραίου τηγανίσματος της σουπιάς προϋποθέτει τη μείξη του μελανιού της με το αλεύρι που την τηγανίζουμε, δίνοντας μια εξαίσια γεύση.
Η εποχικότητα και πώς να την  αποκτήσετε

Η εποχικότητα και πώς να την αποκτήσετε

Μέσα σε όλη την ασάφεια θέλουμε έναν απλό μπούσουλα για να αναγνωρίζουμε αυτό το προϊόν που έχει μεγαλώσει στην εποχή του, άρα είναι ανεπτυγμένο ήπια και δεν έχει χρειαστεί διορθωτικές επεμβάσεις.

Αφιερώματα