ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Resto police

Resto police

Ατυχείς στιγμές ή παγιωμένες κακές συμπεριφορές; Όλα αυτά που θα θέλαμε να διορθωθούν στην εστίαση.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Die Hard: Λούπινο

Προς τρομερή έκπληξη, όμως, των βιολόγων που μελετούσαν την ασύλληπτη εξαφάνιση κάθε ζωής εκεί, σε μόλις τρεις μήνες από την έκρηξη, ερευνώντας την αχανή έκταση στάχτης και καπνισμένων βράχων, αντίκρισαν ένα φυτό που άνθιζε ζωηρά, αγνοώντας το χάος γύρω του. Ήταν ένα λούπινο.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Το κάρβουνο που ανθίζει

Να τη φιλάμε τη φύση και να τη φυλάμε – αυτή έχουμε μόνο να μας συντρέχει και να μας προστατεύει. Κι αν αναβάλλουμε διαρκώς περιμένοντας τις μεγάλες αποφάσεις, το όρντινο για να, δήθεν, υπακούσουν πρώτα οι κολοσσοί και μετά εμείς, για σκέψου, και εμείς μέσα στο σπιτικό μας κολοσσοί είμαστε.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Όταν το ταλέντο δεν φτάνει

Δεν έφτανε το ταλέντο, το πιάνο, το κοντραμπάσο, η σύνθεση, όταν τον σταματούσαν στον δρόμο μόνο και μόνο γιατί είχε καλό αυτοκίνητο.
Strawberry fields forever

Strawberry fields forever

Η μακαρονάδα τώρα είναι σερβιρισμένη στα πιάτα και αχνίζει. Δίπλα η Νεμέα έχει ήδη αρχίσει να ιδρώνει στα κολονάτα ποτήρια.
Και η φραγκόκοτα θέλει το beaute της

Και η φραγκόκοτα θέλει το beaute της

Ήταν πράγματι μια αποκάλυψη ο συνδυασμός της βαθιάς γεύσης της φραγκόκοτας με το γλυκό σκόρδο, και σύντομα η συνταγή θα εκτελεστεί ξανά με συμβατική κότα.
Μανταρίνι μου, τι να σε κάνω;

Μανταρίνι μου, τι να σε κάνω;

Η παραδοσιακή κουζίνα δεν έχει να μας δώσει πολλές ιδέες για το πώς θα αξιοποιήσουμε τα μανταρίνια. Ευτυχώς, έχουμε φαντασία.
Αγία φιλοζωία

Αγία φιλοζωία

Έκθαμβη και συγκινημένη στεκόμουν για ώρα μπροστά στο υπέροχο ψηφιδωτό και σκεφτόμουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα αδέσποτα των πόλεών μας, γάτες και σκύλους.
Η κρητική κουζίνα και ο Eric Fréchon

Η κρητική κουζίνα και ο Eric Fréchon

Ο Δημητρίος Μ.Καλαϊτζιδάκης Director of Operations, Grecotel Hotels & Resorts μοιράζεται μαζί μας τις σημειώσεις του για την απλότητα της κρητικής κουζίνας.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Αγνό και φίνο ως κονσομέ

«Δεν χρειάζεται κουτάλι το κονσομέ, απ’ το μπολάκι πιες το, γι’ αυτό έχει τα χερουλάκια»
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Σπόροι είναι, θα ριζώσουν

Οι παλιοί σπόροι θα σκορπούσαν πολλά χαμόγελα, αν το ρίζωμά τους γινόταν της μοδός.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Οι πραλίνες των Βρυξελλών

Οι δύο μεζέδες-σπεσιαλιτέ των Βρυξελλών, που βρίσκει κανείς παντού, από καντίνες στον δρόμο μέχρι τα πιο γκουρμέ εστιατόρια, σε όλες τις πιθανές παραλλαγές.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Τι θα κάνετε απόψε;

...θα αναπιάσουμε το προζύμι. Θα βάλουμε τα ρεβίθια στο νερό για αύριο... Κόπιασε!
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Τα σπασμένα, τα χρυσά μου

Kintsugi είναι η τεχνική των Ιαπώνων, ήδη από τον 15ο αιώνα, να συγκολλούν με μια φυτική κόλλα χρωματισμένη χρυσή το σπασμένο αντικείμενο. Να του δίνουν νέα ζωή, προβάλλοντας με τον ωραιότερο τρόπο τα σημάδια του.
«Τετράποδο» γιορτινό δείπνο

«Τετράποδο» γιορτινό δείπνο

Δεν ξέρω τι θα μας φέρει το 2020. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρει μαζί, τα γατιά μου κι εμένα.
Mοντέρνοι καιροί

Mοντέρνοι καιροί

Μόλις το άνοιξα, μια φούσκα εμφανίστηκε στην οθόνη: «Ο Τάκης είμαι, είσαι μέσα;». Δεν το σκέφτηκα λεπτό...

Αφιερώματα