ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Καρατζάς)

Tαχυφαγείο: Ο δικός μου Σταύρος

Οι πελάτες, Λατίνοι, Ασιάτες, Ευρωπαίοι, Αφρικανοί και όλοι οι συνδυασμοί τους. Και βέβαια, Έλληνες από κάθε γωνιά της πατρίδας.
Πιάτα με ουρά: Γκουρμεδιές γατίσιες

Πιάτα με ουρά: Γκουρμεδιές γατίσιες

Η καινούρια, πρωτότυπη στήλη της Τασούλας Επτακοίλη: νόστιμες ιστορίες με γαβγίσματα, νιαουρίσματα και λοιπούς χαρούμενους ήχους.
Προς κ. Κώστα Μανωλά

Προς κ. Κώστα Μανωλά

Τι σας λείπει από την Ελλάδα τόσα χρόνια που έχετε μετακομίσει στην Ιταλία; Συγγενείς και φίλοι, ο καιρός, το φαγητό, τα αδέσποτα γατάκια, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ;
Τα καρβέλια ψήνονταν καθημερινά σε θολωτούς πέτρινους φούρνους. Τοιχογραφία από τον Οίκο του Φούρναρη, στην Πομπηία που απεικονίζει δημόσια διανομή άρτου.

Η Πομπηία ζωντανεύει στη Νάπολη

Περιδιαβαίνοντας την αγορά της Νάπολης, αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι παίρνει μια ιδέα για το πώς ήταν η αγορά της γειτονικής αρχαίας Πομπηίας.
Λαχανόκηπος, το μανάβικο μας

Λαχανόκηπος, το μανάβικο μας

Έλα, έλα, πάμε να μαζέψουμε φασολάκια τώρα που είναι πρωί, πριν αρχίσει η ζέστη. Αργότερα, θα σκάσουμε μέσα στις πανύψηλες φασολιές.
Εν αρχή είναι μεζέδες

Εν αρχή είναι μεζέδες

Σύμφωνα με τις καταγραφές των ερευνητών, ο πολίτικος μεζές είναι εφεύρεση πέρα για πέρα ρωμαίικη και αντρική. Η ονομασία έχει ρίζες περσικές, μα η φιλοσοφία του μεζέ είναι πολίτικη.
Αδιόρθωτα τα μάτια κι οι καρδιές*

Αδιόρθωτα τα μάτια κι οι καρδιές*

Και μέσα σ’ αυτή την αστική κάψουλα παραμένουν διόλου λίγοι όσοι αναγκάστηκαν ή και επέλεξαν να μη μετακινηθούν σε θάλασσες, σε συνωστισμούς και σε υποχρεωτική νόρμα χαλάρωσης.
Με την πρώτη ευκαιρία

Με την πρώτη ευκαιρία

Απλούστατοι συνδυασμοί μιας κουζίνας περήφανης, που κοιτάει με μισό μάτι τις ξενόφερτες μόδες.
Μερικές σκέψεις περι veganism

Μερικές σκέψεις περι veganism

Πολύ πριν γεννηθεί το κίνημα του veganism, η ελληνική κουζίνα είχε ήδη καλλιεργήσει το έδαφος για μια ισορροπημένη αποχή, μια ανάπαυλα από τα ζωικά προϊόντα, έστω για ένα συμβολικό χρονικό διάστημα, μέσα από τη νηστεία.
Να ζήσετε, αγαπημένες μας γιαγιάδες

Να ζήσετε, αγαπημένες μας γιαγιάδες

Μέσα από το χαμόγελο της πιο γλυκιάς γιαγιάς θυμηθήκαμε όλες τις γιαγιάδες που μας χάρισαν τις καλύτερες καλοκαιρινές αναμνήσεις μας, αρχίσαμε να κάνουμε ξανά σχέδια για το καλοκαίρι, ξαναφώτισαν τα χρώματα στις φωτογραφίες μας.
Τα γεμιστά της Πόλης

Τα γεμιστά της Πόλης

Οι Πολίτες δεν ήξεραν μόνο ένα είδος γεμιστών, αλλά συνολικά τρία.
Σαρδέλες, οι ανύπαντρες

Σαρδέλες, οι ανύπαντρες

Όπως λοιπόν έχουν δικαίωμα οι σεφ να παντρεύουν τις σαρδέλες έτσι και οι μάγειρες μοναχοί έχουμε δικαίωμα να τις αφήνουμε ανύπαντρες.
Για τα σπόρια ο λόγος

Για τα σπόρια ο λόγος

Το γενετικό υλικό που περιέχει το κάθε είδος είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες: οι παλιές, παραδοσιακές ποικιλίες, τα υβρίδια και τα μεταλλαγμένα.
Δεκαπενταύγουστος του ’69

Δεκαπενταύγουστος του ’69

Ο «Αμερικάνος» έπαιζε και γκόσπελ. Τις προσευχές της Αρίθα και του Μάρβιν, τα αιρετικά κηρύγματα του Τζέιμς Μπράουν, τη σπαρακτική παράκληση της Τζάνις να της χαρίσει ο Κύριος μια Μερσέντες.
Γιατί δεν μαγειρεύω κινόα

Γιατί δεν μαγειρεύω κινόα

Tο δεσποτικό καπέλωμα των ανερμάτιστων, των πυροτεχνηματικών διατροφικών μοδών ποτέ δεν το συμπάθησα.
Στην Ιθάκη με μπουνάτσα

Στην Ιθάκη με μπουνάτσα

Κατάφυτοι φυσικοί όρμοι που χύνονται μέσα στη θάλασσα. Καταγάλανα νερά, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, διαφανή.

Αφιερώματα