ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Η τέχνη  της συντήρησης

Η τέχνη της συντήρησης

Ανάλογα με τα φρούτα που παρήγε κάθε τόπος και τις συνήθειές του, έχουν διασωθεί διάφορες σπεσιαλιτέ, όπως το γλυκό φιρίκι Βόλου, το γλυκό κουφέτο της Μήλου με κολοκύθα, που σέρβιραν σε γάμους, το γλυκό μελιτζανάκι του Λεωνιδίου ή το γλυκό ελιά, στις ελαιοπαραγωγούς περιοχές.
Έδοξε τω θέρει

Έδοξε τω θέρει

Σε λίγο, βουτιά στο νερό, κολυμπάω ανάμεσα σε σαργούς και μουρμούρες, τα παγωμένα πελαγίσια νερά δρουν ευεργετικά, αντίδοτο στο αποκάρωμα της πεζοπορίας.
Τη γεύση μού έδωσαν κυκλαδίτικη

Τη γεύση μού έδωσαν κυκλαδίτικη

Η γνωριμία με τον τόπο θα φέρει πιάτα με την σφραγίδα της δωρεάς, να αντέξουν στον χρόνο, να αποτελέσουν μια νέα παράδοση.
Oι πιονίεροι της εξοχικής εστίασης

Oι πιονίεροι της εξοχικής εστίασης

Η ταβέρνα ήταν το μακρινό όριο της Ηλιούπολης σε εκείνη την πλευρά του Υμηττού, κάμποση ώρα από τα τελευταία σπίτια, φάρος για τους πεινασμένους περίοικους και επισκέπτες.
Αμπελομαγειρέματα

Αμπελομαγειρέματα

Αρνάκι και κατσικάκι με αμπελόφυλλα, ριζότο με αμπελόφυλλα και κορφές, ντολμαδάκια γιαλαντζί ή με κιμά αυγολέμονο.
Τα κατσαρολικά μου

Τα κατσαρολικά μου

Τα σιγομαγειρεμένα γαλλικά μαγειρευτά φωλιάζουν και μελώνουν, οι κρούστες από παστίτσιο γίνονται δαντέλες που τσιμπάμε την άκρη τους και από τον φούρνο ακόμη.
Αγκινάρα με τ’ αγκάθια

Αγκινάρα με τ’ αγκάθια

Σταγόνες στάζουν από τα φύλλα και τους καρπούς που δεν είναι καρποί, είναι το λουλούδι ή, καλύτερα, το μπουμπούκι της αγκινάρας.
Στα οπρα οπρα

Στα οπρα οπρα

Στη διπλανή πολυθρόνα κάθεται σταυροπόδι η ιέρεια του αμερικανικού τοκ σόου κ. Όπρα Ουίνφρεϊ. Μπροστά μας στημένη μια κάμερα και ένα μικρόφωνο, πιο πίσω η τηλεόραση αναμεταδίδει τη σκηνή.
Πόση ζάχαρη πρέπει να καταναλώνουμε;

Πόση ζάχαρη πρέπει να καταναλώνουμε;

Μετά και την εφαρμογή «φόρου ζάχαρης» στα αναψυκτικά από το βρετανικό υπουργείο Υγείας, εντείνεται ο πόλεμος που έχουν κηρύξει γιατροί, ιδρύματα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις τροφές και στα ροφήματα που περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης.
Ύστερα ήρθαν... οι φράουλες

Ύστερα ήρθαν... οι φράουλες

Στο τέλος του χειμώνα και αφού ο κόσμος έχει χορτάσει πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια, εμφανίζεται το πρώτο ανοιξιάτικο φρούτο, η φράουλα.
Το μαγιάτικο γιαχνί

Το μαγιάτικο γιαχνί

Ψιλοκόβω τα φρέσκα αμπελόφυλλα, θα δώσουν την κρασάτη ξινάδα τους στο φαγητό, μετράω το λάδι, θα βάλω λίγο παραπάνω, το πράσινο λαδερό μου μπαίνει στη φωτιά.
Του τυροφάγου

Του τυροφάγου

Τρώω τυριά με τρέλα. Τρώω χωριάτικη σαλάτα, για να φάω το τυρί. Τρώω πίτες, για να φάω το τυρί. Τρώω την μπουγάτσα με τυρί, για να φάω το τυρί.
Μαζέψτε τους...καλόγερους!

Μαζέψτε τους...καλόγερους!

Λάπαθα, μάραθα, μολόχες, οβριές, ρεπανίδες, ζοχούς, παπαρούνες, μυρώνια, ραδίκια, καυκαλήθρες, αγριόσκορδα, σπαράγγια, ακόμη και το περδικονύχι, που σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος το λένε καλόγηρο.
Ας μιλήσουμε για τις ορμόνες

Ας μιλήσουμε για τις ορμόνες

Και οι αυξητικές, και οι καρποδετικές ορμόνες είναι χημικές ενώσεις που επεμβαίνουν στην ομαλή λειτουργία του φυτού.
Λάντζα

Λάντζα

Το σώμα έπλενε και το μυαλό ταξίδευε. Αυτό που έπρεπε να προσέχω ήταν να μην μπερδεύομαι στα πόδια των δημιουργών.
Τίνος είναι το κουλούρι;

Τίνος είναι το κουλούρι;

Θεσσαλονικιό είναι τελικά το κουλούρι ή τουρκικό; Ή μήπως περσικό; Δεν θα μας λυθεί η απορία σήμερα, αλλά θα μάθουμε τουλάχιστον πού φτιάχνουν το καλύτερο.

Αφιερώματα