ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
O tempora, o... phones

O tempora, o... phones

Οι νέοι καιροί, λοιπόν, απαιτούν νέους κανόνες...
Κυκλάδες νόστιμες και ομοούσιες

Κυκλάδες νόστιμες και ομοούσιες

Το κάλεσμα του «Γαστρονόμου» ήταν τροφή για σκέψη. Τα είπαμε, ξανά, όπως σπάνια έχουμε την ευκαιρία. Τα βρέξαμε με μια γουλιά κρασί, ένα καραφάκι τηνιακή ρακή.
Αν το Πάσχα ήταν φαγητό

Αν το Πάσχα ήταν φαγητό

Απλώνεις το τραπεζομάντιλο, ανοίγεις τα τάπερ. Το φαγητό κρύο. Κρύο αρνί σούβλας. Φύλλα μαρουλιού, αυγά, ψωμί. Και γιαούρτι χειροποίητο της Όλγας.
Τα μαθηματικά του τραχανά

Τα μαθηματικά του τραχανά

«Δεν τον προσθέτω στις πίτες (απλώς φροντίζω να στραγγίξω καλά τα χόρτα) και δεν τον βάζω παντού σαν τον μαϊντανό.»
H θαυματουργή τσουκνίδα

H θαυματουργή τσουκνίδα

Μαζί με την αγκινάρα και το σπαράγγι, τα οποία εντελώς... τυχαία ωριμάζουν και αυτά την άνοιξη, προετοιμάζουν το σώμα μας για τον έντονο ρυθμό του καλοκαιριού, καθαρίζοντας τα φίλτρα του οργανισμού μας.
Μικρός αποχαιρετισμός

Μικρός αποχαιρετισμός

Ο Φιλίστωρ της «Καθημερινής», ο Εύωχος της Τελευταίας Σελίδας του «Γαστρονόμου», δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας, έφυγε από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου.
Μαγειρική ντεγκραντέ

Μαγειρική ντεγκραντέ

Και η μαγειρική όπως η ζωή. Εκκινεί από αλλού, πηγαίνει αλλού, υποχωρεί σιγά σιγά η κακομαθησιά, σε θέλγουν τα σιγαλόφωνα πράγματα.
Όταν συνάντησα τον Bocuse

Όταν συνάντησα τον Bocuse

Για τους τυχερούς καλεσμένους στο L’ Abbaye de Collonges οι διαφορές της εκεί εμπειρίας από μια παράσταση όπερας ήταν μικρές.
Αλήθειες και αδικίες

Αλήθειες και αδικίες

Έχετε ακούσει ότι οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις γίνονται τυχαία; Το μόνο που χρειάζεται είναι παρατηρητικότητα.
Νηστίσιμα  και νόστιμα

Νηστίσιμα και νόστιμα

Παγκόσμια αποκλειστικότητα του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, η νηστεία είναι ένας ολοκληρωμένος και σοφός διατροφικός κώδικας. Tο αντίπαλον δέος της ακατάσχετης ρυπαροφαγίας των ημερών. Κι έχει, βέβαια, τη νοστιμάδα της!
Εισαγόμενα τρόφιμα  το 1857

Εισαγόμενα τρόφιμα το 1857

Και για τους μερακλήδες, μπαστιρμά, λουκάνικα, χοιρομέρια και σαλσιτσότα, αλλά και μουστάρδα. Και οκταπόδι ξηρόν (προφανώς από το Τούνεζι, εξαιρετικό «γλειφιτζούρι» να συνοδεύει το ουζάκι), και οστρακόδερμα.
Οι πέντε μάγειρες της Cookovaya που άνοιξαν το Hoocut:  Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Νίκος Καραθάνος και Κλεομένης Ζουρνατζής.

Το φαγητό του δρόμου βραβεύεται, ξεχωρίζει, ξαναδημιουργείται

Στη νέα στήλη της στο Foodie Guide, η Νένα Δημητρίου δοκιμάζει και προτείνει εστιατόρια, street food, κοκτέιλ και... τυρόπιτες, οτιδήποτε έχει σχέση δηλαδή με το φαγητό και θεωρεί ότι αξίζει να μας το γνωρίσει.
Πατάτες γιαχνί  σε μέρες κρίσης

Πατάτες γιαχνί σε μέρες κρίσης

Χάσαμε αυτό το λίγο της ήρεμης απόλαυσης που προσφέρει ένα πιάτο πατάτες γιαχνί με πρόσωπα δικά μας και το χρόνο να κυλάει αργά, ανθρώπινα.
Η φασολάδα της Κυριακής

Η φασολάδα της Κυριακής

Τα επιτηδευμένα, τα λουσάτα φαγητά, τα σορτ ριμπς, τα ριμπάι, τα ριζότι με κακό αρμπόριο και κάκιστο λάδι τρούφας, το κροκ μεσιέ σε πλαστικά ψωμάκια είναι αυθάδη, μπανάλ, πώς να το κάνουμε, μυρίζουν παρακμή.
Μεσάνυχτα και κάτι

Μεσάνυχτα και κάτι

Εργατικοί, καλόγουστοι, χωρίς μεγαλομανίες, χωρίς δεσμεύσεις με καμιά μόδα, χουβαρντάδες και πάνω απ’ όλα γλεντζέδες.
Αποκριάτικο φαγοπότι: Η γιορτή, οι συνταγές και τα ποτά που θα το συνοδεύσουν

Αποκριάτικο φαγοπότι: Η γιορτή, οι συνταγές και τα ποτά που θα το συνοδεύσουν

Tο κατεξοχήν χει­μω­­νιά­τικο -και κατ’ επέκταση αποκριάτικο- κρέας είναι το χοιρινό, που καταναλώνεται μαζικά και το Δωδεκάμερο, οπότε δοξάζονται και τα πουλερικά, κότες και γαλοπούλες.
Τόση χαρά, ένα και μόνο δέντρο

Τόση χαρά, ένα και μόνο δέντρο

Στην καρδιά αγαλλίαση, στα χέρια ελαφρύς ιδρώτας, στα πόδια μου φτερά, μια παραζάλη ευφραντική, που εντάθηκε σαν είδα το πλούτος και την ομορφιά του δέντρου.
Πάμε για χόρτα*

Πάμε για χόρτα*

Ελλάδα δυο κόσμων. Βιώνει την Ανατολή, ψαχουλεύει τη Δύση.

Αφιερώματα