ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Σπόροι είναι, θα ριζώσουν

Οι παλιοί σπόροι θα σκορπούσαν πολλά χαμόγελα, αν το ρίζωμά τους γινόταν της μοδός.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Οι πραλίνες των Βρυξελλών

Οι δύο μεζέδες-σπεσιαλιτέ των Βρυξελλών, που βρίσκει κανείς παντού, από καντίνες στον δρόμο μέχρι τα πιο γκουρμέ εστιατόρια, σε όλες τις πιθανές παραλλαγές.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Τι θα κάνετε απόψε;

...θα αναπιάσουμε το προζύμι. Θα βάλουμε τα ρεβίθια στο νερό για αύριο... Κόπιασε!
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Τα σπασμένα, τα χρυσά μου

Kintsugi είναι η τεχνική των Ιαπώνων, ήδη από τον 15ο αιώνα, να συγκολλούν με μια φυτική κόλλα χρωματισμένη χρυσή το σπασμένο αντικείμενο. Να του δίνουν νέα ζωή, προβάλλοντας με τον ωραιότερο τρόπο τα σημάδια του.
«Τετράποδο» γιορτινό δείπνο

«Τετράποδο» γιορτινό δείπνο

Δεν ξέρω τι θα μας φέρει το 2020. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρει μαζί, τα γατιά μου κι εμένα.
Mοντέρνοι καιροί

Mοντέρνοι καιροί

Μόλις το άνοιξα, μια φούσκα εμφανίστηκε στην οθόνη: «Ο Τάκης είμαι, είσαι μέσα;». Δεν το σκέφτηκα λεπτό...
Αλλαγή πλεύσης

Αλλαγή πλεύσης

Η Λίνα Γιάνναρου μοιράζεται τις σημειώσεις και τους προβληματισμούς της γύρω από την κουζίνα.
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Καρατζάς)

Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

10+10=20! Οι συντάκτες του Γαστρονόμου γράφουν όσα θα ήθελαν να αλλάξουν και ό,τι εύχονται να συμβεί στην αυγή της νέας δεκαετίας: στην εστίαση, στις καταναλωτικές μας συνήθειες, στην ελληνική γαστρονομία.
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Καρατζάς)

Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

10+10=20! Οι συντάκτες του Γαστρονόμου γράφουν όσα θα ήθελαν να αλλάξουν και ό,τι εύχονται να συμβεί στην αυγή της νέας δεκαετίας: στην εστίαση, στις καταναλωτικές μας συνήθειες, στην ελληνική γαστρονομία.
Χριστούγεννα με fish ’n’ chips

Χριστούγεννα με fish ’n’ chips

Το μενού είναι χριστουγεννιάτικο, με πρωταγωνιστές στο τραπέζι τηγανητό μπακαλιάρο Ατλαντικού, αλλά και κλασικό χοιρινό, αργοψημένο σε μπίρα.
Όνειρα άπιαστα,  μα αυτονόητα

Όνειρα άπιαστα, μα αυτονόητα

Το φαγητό είναι μοιρασιά, είναι σαν τον έρωτα, σαν την αγάπη. Είναι προϋπόθεση το μοίρασμα για να γεμίσει την καρδιά και όχι μόνο το στομάχι.
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Καρατζάς)

Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

10+10=20! Οι συντάκτες του Γαστρονόμου γράφουν όσα θα ήθελαν να αλλάξουν και ό,τι εύχονται να συμβεί στην αυγή της νέας δεκαετίας: στην εστίαση, στις καταναλωτικές μας συνήθειες, στην ελληνική γαστρονομία.
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Καρατζάς)

Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

10+10=20! Οι συντάκτες του Γαστρονόμου γράφουν όσα θα ήθελαν να αλλάξουν και ό,τι εύχονται να συμβεί στην αυγή της νέας δεκαετίας: στην εστίαση, στις καταναλωτικές μας συνήθειες, στην ελληνική γαστρονομία.
Η Fanny κρύβεται κάτω από το τραπέζι

Η Fanny κρύβεται κάτω από το τραπέζι

Κι έτσι ακόμα, το υπερφίαλο και ο αστραφτερός κυνισμός των Χριστουγέννων χαϊδεύουν το βαθύ και το κρυμμένο, και κάπως το ντιλάρουν.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να γένει

Κοντά στο σούρουπο, από το χιονισμένο καμπαναριό, χτυπούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες κι εμείς τρέχαμε σπίτι. Από τη μία γιατί είχαμε κρυώσει και από την άλλη για να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι της παραμονής. Μη φανταστείτε ρεβεγιόν κ.λπ. Φαγητό νηστίσιμο, επειδή την επαύριον θα μεταλαμβάναμε.
(εικονογράφηση: Βαγγέλης Καρατζάς)

Τι αφήνουμε, τι κρατάμε στη νέα δεκαετία

10+10=20! Οι συντάκτες του Γαστρονόμου γράφουν όσα θα ήθελαν να αλλάξουν και ό,τι εύχονται να συμβεί στην αυγή της νέας δεκαετίας: στην εστίαση, στις καταναλωτικές μας συνήθειες, στην ελληνική γαστρονομία.
Η τέχνη του μενού

Η τέχνη του μενού

Όλοι συμφωνούν: η σύνθεση ενός μενού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως ωραίες ιδέες και χρήσιμες συμβουλές, που θα μας βοηθήσουν σημαντικά.

Αφιερώματα