ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
H λόγια μαγείρισσα της Σύρου

H λόγια μαγείρισσα της Σύρου

Με τη μισή της ζωή αφιερωμένη στην έρευνα για την ελληνική γαστρονομία, ανασυνθέτει με σύνεση τις παραδοσιακές συνταγές και τις αναδεικνύει. Έμπνευσή της αποτελεί το οτιδήποτε, ακόμη και ένα «αντιπαραγωγικό» κρίθινο παξιμάδι.
Γιώργος Παπαδούλης: Έχουμε τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη

Γιώργος Παπαδούλης: Έχουμε τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη

Στο πιάτο μας περνά κάθε μέρα η ζωική και η φυτική παραγωγή του τόπου μας (όταν δεν είναι εισαγωγής). Περνά δηλαδή μέσα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης, Γιώργος Παπαδούλης, μιλάει για τις επιτυχίες, τις αγωνίες και τις προσπάθειες του ίδιου αλλά και του πανεπιστημίου που διευθύνει.
Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Γκουρμέ εκ γενετής

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: Γκουρμέ εκ γενετής

Ο δημοφιλής ηθοποιός μάς μιλάει για τον ελληνικό αμπελώνα, την εποχή που είχε επιχειρήσει να γίνει εστιάτορας και τα σμυρναίικα γεμιστά - που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κιμά.
Μια ζωή αφιερωμένη στην έρευνα

Μια ζωή αφιερωμένη στην έρευνα

Καθηγήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επικεφαλής του Εργαστηρίου Γάλακτος. Η έρευνα και οι αναλύσεις που διεξήγε μελετώντας ελληνικά τυριά φτιαγμένα με τον παραδοσιακό τρόπο (με απαστερίωτο γάλα) οδήγησαν στην ταυτοποίηση κάποιων ελληνικών βακτηριακών στελεχών που καθορίζουν τον «χαρακτήρα» και την «προσωπικότητα» των τυριών.
Παναγής Βουρλούμης: «Ο εθελοντισμός είναι δέσμευση»

Παναγής Βουρλούμης: «Ο εθελοντισμός είναι δέσμευση»

Περισσότεροι από 1.000 τόνοι τροφίμων κάθε χρόνο, αντί να καταστρέφονται στις χωματερές, φτάνουν στο τραπέζι ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη. Το πώς και το γιατί μας εξηγεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων.
Όλγα Μάνου: «Ήταν ονειρό μας να μαθαίνουμε στα παιδιά την ιστορία του ψωμιού»

Όλγα Μάνου: «Ήταν ονειρό μας να μαθαίνουμε στα παιδιά την ιστορία του ψωμιού»

Είναι κόρη της πρώτης γυναίκας εμπόρου αλεύρων στην Ελλάδα και εγγονή ενός αλευροβιομήχανου. Σήμερα διευθύνει το τμήμα Εταιρικής Ευθύνης της παλαιότερης ελληνικής εταιρείας, του Ομίλου Λούλη.
Σωτήρης Ευαγγέλου

Σωτήρης Ευαγγέλου

Ο γνωστός σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου τρώει σουβλάκι στον Ελβις στον Κεραμεικό, ψάρι στον Κόλλια, ενώ ψωνίζει ψωμί από τον Ρίζο στο Κουκάκι.
Κώστας Κρεμμύδας

Κώστας Κρεμμύδας

«Οι πελάτεs μαs δεν είναι πλούσιοι, εκτιμούν την καλή τροφή»
Χριστόφορος Πέσκιας

Χριστόφορος Πέσκιας

Ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας τρώει σουβλάκι στον «Καυτερό» στο Χαλάνδρι και ψάρι στον «Τραβόλτα» και στον «Παπαϊωάννου».
Δημήτρης Σταρόβας

Δημήτρης Σταρόβας

«Oποιος δοκιμάσει τη μαγειρική μου θέλει να μετακομίσει σπίτι μου»
Μάγια Τσόκλη

Μάγια Τσόκλη

«Η Τήνος είναι πολύ μπροστά στο φαγητό»

Αφιερώματα