ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Νηστεία: Οδηγός επιβίωσης

Νηστεία: Οδηγός επιβίωσης

Ποια είναι τα οφέλη, πως δε θα μας λείψει τίποτα και τι να κάνουμε για να μην πάρουμε κιλά
Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Υιοθετώντας μια τεχνική του Βρετανού σεφ Heston Blumenthal ο Χριστόφορος Πέσκιας μας εξηγεί πώς να ετοιμάσουμε τις πιο τραγανές πατάτες.
Καιρός για πέιτζ και ορτανίκ

Καιρός για πέιτζ και ορτανίκ

Αυτή την εποχή όλη η Αργολίδα μοσχοβολά μανταρίνι. Είναι μία από τις σημαντικότερες μανταρινοπεριοχές της χώρας, όπως εξάλλου και η Άρτα, η Λακωνία, τα Χανιά, η Κορινθία, η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Τροιζηνία και η Χίος.
Τι είναι το ράμεν;

Τι είναι το ράμεν;

Στην Ιαπωνία, το ράμεν είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια νόστιμη σούπα με νουντλς, κρέας και αυγό – είναι σχεδόν εμμονή.
Με το πέστο γεμίζουμε ντομάτες, απλώνουμε σε μπρουσκέτα ή συνοδεύουμε σπαγκέτι

Κλασικό πέστο βασιλικού

Ένα από τα βασικότερα μυρωδικά της μεσογειακής κουζίνας μας δίνει πέστο, λάδι και άλλες παρασκευές που εύκολα κάνουμε μόνοι μας.
εικονογράφηση Σωτήρης Μαργέλος

Έχει το ελαιόλαδο ελαττώματα;

Τα ελαττώματα, αρνητικές οσμές και γεύσεις, οφείλονται σε κάτι που πήγε λάθος στην καλλιέργεια, στο ελαιοτριβείο ή κατά την αποθήκευση.
Μπουφές χωρίς κόπο

Μπουφές χωρίς κόπο

Χωρίς να ανάψουμε φούρνο ή μάτια και χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, ετοιμάζουμε τάπας, που θα ταιριάξουν με αποστάγματα.
Γαλοπούλα με γλάσο μανταρινιού

Τα μυστικά της γαλοπούλας

Από το ψήσιμο και το κόψιμο, μέχρι το σερβίρισμα και τη σάλτσα, μαθαίνουμε ότι χρειάζεται για τη γαλοπούλα.
Λάχανο τουρσί

Λάχανο τουρσί

Τι ακριβώς σημαίνει τουρσί, πώς γίνεται και ποια είναι τα οφέλη.
Ναι, αλλά ποιο λάχανο;

Ναι, αλλά ποιο λάχανο;

Μια μεγάλη οικογένεια με πολλούς απογόνους είναι τα λάχανα. Καθένα με τις αρετές, τις ιδιοτροπίες του και τις μαγειρικές του κλίσεις.
Tα Ζακυνθινά λώτα

Tα Ζακυνθινά λώτα

Λώτα, έτσι λένε τους λωτούς στη Ζάκυνθο και οι λωτίες, τα δέντρα υπάρχουν παντού.
Η έξοχη γεύση των ρολών

Η έξοχη γεύση των ρολών

Σερβίρονται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες.
Κολατσιό, το απαραίτητο

Κολατσιό, το απαραίτητο

Γιατί το κολατσιό είναι τόσο απαραίτητο; Τι αρέσει στα παιδιά, τι τα ωφελεί και τι μπορούμε εμείς να ετοιμάζουμε από το σπίτι, ώστε να παίρνουν μαζί τους στο σχολείο.
Μελιτζανοσαλάτες για μερακλήδες

Μελιτζανοσαλάτες για μερακλήδες

Αμέτρητες οι συνταγές μελιτζανοσαλάτας, από τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο. Κάθε χώρα έχει να παραθέσει διάφορες παραλλαγές.
Τηγανίτες, το πιο εύκολο σνακ

Τηγανίτες, το πιο εύκολο σνακ

Πάνω σε αυτή τη βάση μπορούμε να φτιάξουμε αμέτρητα παρασκευάσματα, προσθέτοντας λίγα ακόμα υλικά, άλλοτε για όγκο και άλλοτε για άρωμα, νοστιμιά ή γλύκα.

Αφιερώματα