ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Επιφάνειες κοπής

Επιφάνειες κοπής

Ανοξείδωτες, από ξύλο, πλαστικό, πολυαιθυλένιο ή γυαλί. Είναι πρωταγωνιστές της κουζίνας είτε πρόκειται για κόψιμο τροφίμων είτε για σερβίρισμα ή ακόμη και ως επιφάνεια για να ακουμπήσουμε καυτά σκεύη.
Οι σωστές τηγανητές πατάτες

Οι σωστές τηγανητές πατάτες

Οι ιδανικές τηγανητές πατάτες είναι απ’ έξω τραγανές, μέσα μαλακές και τηγανίζονται δύο φορές.
Αρνί ή κατσίκι;

Αρνί ή κατσίκι;

Επιλέγουμε ανάμεσα σε αρνί και κατσίκι. Τι πληροφορίες μάς δίνουν οι σφραγίδες;
Πάσχα εν τάχει

Πάσχα εν τάχει

Αποφασίσατε τελευταία στιγμή να καλέσετε κόσμο στο σπίτι για το τραπέζι της Λαμπρής; Έχετε ελάχιστο χρόνο για να προετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο μενού για τους καλεσμένους σας;
Παστά ψάρια

Παστά ψάρια

Αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει ένας κατεξοχήν ελληνικός μεζές, αυτός θα ήταν τα θαλασσινά μας και τα ψάρια μας συντηρημένα με δύο απλούστατους τρόπους: στον ήλιο (λιαστά) και στο αλάτι (παστά).
Τι προσέχουμε αγοράζοντας φακές;

Τι προσέχουμε αγοράζοντας φακές;

Αναζητούμε ομοιομορφία στο μέγεθος, όχι στο χρώμα. Προτιμάμε ελληνικές ή βιολογικές. Αγοράζουμε συσκευασίες με διαφάνεια.
Κάθε κρέας και η μαρινάδα του

Κάθε κρέας και η μαρινάδα του

Αν και η επιλογή µαρινάδας είναι θέµα φαντασίας και προσωπικού γούστου, φαίνεται πως κάθε κρέας «παντρεύεται» καλύτερα µε ορισµένα υλικά, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα του.

Αφιερώματα