ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Οι σωστές τηγανητές πατάτες

Οι σωστές τηγανητές πατάτες

Οι ιδανικές τηγανητές πατάτες είναι απ’ έξω τραγανές, μέσα μαλακές και τηγανίζονται δύο φορές.
Αρνί ή κατσίκι;

Αρνί ή κατσίκι;

Επιλέγουμε ανάμεσα σε αρνί και κατσίκι. Τι πληροφορίες μάς δίνουν οι σφραγίδες;
Η διατροφική αξία των οσπρίων

Η διατροφική αξία των οσπρίων

Φακές για σίδηρο και πρωτεΐνες, φασόλια για την υγεία της καρδιάς, φάβα για καλή μνήμη, ρεβίθια κατά της οστεοπόρωσης, κουκιά για καλή όραση
Τι τηγάνι διαλέγουμε

Τι τηγάνι διαλέγουμε

Ο χαλκός ζεσταίνεται πιο γρήγορα αλλά το μαντέμι κάνει για σιγανό μαγείρεμα...
7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια

7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια

Οι απόψεις εδώ διίστανται όχι μόνον ως προς τα υλικά αλλά και ως προς την παρασκευή τους. Διασταυρώνοντας γνώμες, αλλά και την εμπειρία παραδοσιακών μαγείρων καταλήγουμε σε μια συνταγή, την πιο κλασική.
Πίτες για τύλιγμα

Πίτες για τύλιγμα

Για σουβλάκια, σάντουιτς αλλά και κάθε λογής τυλιχτά.
Σουβλάκι: Χρονοι ψησίματος

Σουβλάκι: Χρονοι ψησίματος

Πόσο χρόνο χρειάζεται το σουβλάκι μας στη φωτιά για να παραμείνει ζουμερό; Στα κάρβουνα, στη ψησταριά ή στο γκριλ; Αναλόγως το είδος του κρέατος ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία.
Κάθε κρέας και η μαρινάδα του

Κάθε κρέας και η μαρινάδα του

Αν και η επιλογή µαρινάδας είναι θέµα φαντασίας και προσωπικού γούστου, φαίνεται πως κάθε κρέας «παντρεύεται» καλύτερα µε ορισµένα υλικά, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα του.
Περί μετρήσιμων και μη

Περί μετρήσιμων και μη

Δυστυχώς, βάλαμε σε ένα αμείλικτο ντετερμινιστικό σύστημα δεδομένων όλη μας τη ζωή και αφήσαμε εκτός όλα εκείνα που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε.

Αφιερώματα