ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Ελαιόλαδο και φαντασία

Ελαιόλαδο και φαντασία

Ένα καλό ελαιόλαδο και λίγη φαντασία χρειάζεται για να φτιάξουμε τα αρωματικά αυτά λάδια που μπορούν να αναδείξουν και το πιο «αδιάφορο» υλικό.
Επιφάνειες κοπής

Επιφάνειες κοπής

Ανοξείδωτες, από ξύλο, πλαστικό, πολυαιθυλένιο ή γυαλί. Είναι πρωταγωνιστές της κουζίνας είτε πρόκειται για κόψιμο τροφίμων είτε για σερβίρισμα ή ακόμη και ως επιφάνεια για να ακουμπήσουμε καυτά σκεύη.
Οι σωστές τηγανητές πατάτες

Οι σωστές τηγανητές πατάτες

Οι ιδανικές τηγανητές πατάτες είναι απ’ έξω τραγανές, μέσα μαλακές και τηγανίζονται δύο φορές.
Αρνί ή κατσίκι;

Αρνί ή κατσίκι;

Επιλέγουμε ανάμεσα σε αρνί και κατσίκι. Τι πληροφορίες μάς δίνουν οι σφραγίδες;
Πάσχα εν τάχει

Πάσχα εν τάχει

Αποφασίσατε τελευταία στιγμή να καλέσετε κόσμο στο σπίτι για το τραπέζι της Λαμπρής; Έχετε ελάχιστο χρόνο για να προετοιμάσετε ένα ολοκληρωμένο μενού για τους καλεσμένους σας;
Παστά ψάρια

Παστά ψάρια

Αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει ένας κατεξοχήν ελληνικός μεζές, αυτός θα ήταν τα θαλασσινά μας και τα ψάρια μας συντηρημένα με δύο απλούστατους τρόπους: στον ήλιο (λιαστά) και στο αλάτι (παστά).
Τι προσέχουμε αγοράζοντας φακές;

Τι προσέχουμε αγοράζοντας φακές;

Αναζητούμε ομοιομορφία στο μέγεθος, όχι στο χρώμα. Προτιμάμε ελληνικές ή βιολογικές. Αγοράζουμε συσκευασίες με διαφάνεια.

Αφιερώματα