ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Σουβλάκι: Χρονοι ψησίματος

Σουβλάκι: Χρονοι ψησίματος

Πόσο χρόνο χρειάζεται το σουβλάκι μας στη φωτιά για να παραμείνει ζουμερό; Στα κάρβουνα, στη ψησταριά ή στο γκριλ; Αναλόγως το είδος του κρέατος ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία.
Φτιάχνοντας κεμπάπ

Φτιάχνοντας κεμπάπ

Τί κιμά επιλέγουμε και σε τί αναλογία; Ποιά μπαχαρικά θα απογειώσουν τα κεμπάπ; Τα βήματα για να φτιάξουμε σπιτικό ανατολίτικο κεμπάπ...
Δεν πετάμε τίποτα

Δεν πετάμε τίποτα

Μάθετε να αξιοποιείτε ό,τι έχετε στο ψυγείο, για να μη χρειαστεί να πετάξετε τρόφιμα.
6+1 συμβουλές για ελαφριά μαγειρέματα

6+1 συμβουλές για ελαφριά μαγειρέματα

Οι σύμμαχοί μας για ελαφριά μαγειρέματα δεν είναι άλλοι από τα σωστά σκεύη, το ελαιόλαδο, τα προϊόντα ολικής άλεσης. Επίσης προτιμούμε λευκά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά αντί του κόκκινου κρέατος.
Χειμωνιάτικες σούπες

Χειμωνιάτικες σούπες

Με λαχανικά, ψάρια, πουλερικά ή κρέας, κρεμώδεις ή όχι, οι σούπες έχουν τα μυστικά τους. Διαλέγουμε τις πρώτες ύλες, τις ταιριαστές μυρωδιές και μαθαίνουμε νόστιμους συνδυασμούς.
Ζύμη μπριζέ ή σαμπλέ

Ζύμη μπριζέ ή σαμπλέ

Επιλέγουμε την κατάλληλη ζύμη για γλυκές και αλμυρές τάρτες.
Τα μυστικά του κουραμπιέ

Τα μυστικά του κουραμπιέ

Ενα μπισκότο βουτύρου, ο κουραμπιές, εμπλουτίζεται με αμύγδαλα και καλύπτεται με ζάχαρη άχνη, για να συνδέσει το όνομά του με τα Χριστούγεννα και να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα.
Για πληθωρικές  κρεατόσουπες

Για πληθωρικές κρεατόσουπες

Τι κομμάτι επιλέγουμε για να φτιάξουμε μια μεστή σε γεύση κρεατόσουπα; Και με ποια λαχανικά θα σιγοβράσει για να πετύχουμε την καλύτερη γεύση;
Μυστικά για τέλειες βελουτέ

Μυστικά για τέλειες βελουτέ

Oι κρεμώδεις σούπες είναι ιδανικές ως εναρκτήριες ενός γιορτινού γεύματος, όμως μπορούν κάλλιστα να σερβιριστούν και ως καθημερινό γεύμα.
Πως τεμαχίζουμε το κοτόπουλο

Πως τεμαχίζουμε το κοτόπουλο

Τεμαχίζουμε σωστά τα πουλερικά για να σερβίρουμε ολόκληρη την οικογένεια χορταστικές μερίδες.
Η φασολάδα και τα κόλπα της

Η φασολάδα και τα κόλπα της

Είτε κοκκινιστή είτε λεμονάτη, η φασολάδα ταιριάζει με σέλινο, μαϊντανό και δάφνη. Μπορούμε όμως να πρωτοτυπήσουμε με τα μυστικά του άρθρου.
Πώς θα επιτυχουμε  την τελεια κρουστα στο κοτόπουλο

Πώς θα επιτυχουμε την τελεια κρουστα στο κοτόπουλο

Αν και δεν εξασφαλίζει νοστιμιά στο ψαχνό του κοτόπουλου, η κρουστή, τραγανή, όμορφα ροδισμένη πέτσα είναι για πολλούς ζητούμενο. Μάλιστα, για όλους όσοι τρώνε την πέτσα, αυτό είναι αρκετό, αφού σε μια «συνδυαστική» μπουκιά η σωστά ψημένη κρούστα θα χαρίσει νοστιμιά στο ψαχνό.

Αφιερώματα