ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Ελαιόλαδο και φαντασία

Ελαιόλαδο και φαντασία

Ένα καλό ελαιόλαδο και λίγη φαντασία χρειάζεται για να φτιάξουμε τα αρωματικά αυτά λάδια που μπορούν να αναδείξουν και το πιο «αδιάφορο» υλικό.
Επιφάνειες κοπής

Επιφάνειες κοπής

Ανοξείδωτες, από ξύλο, πλαστικό, πολυαιθυλένιο ή γυαλί. Είναι πρωταγωνιστές της κουζίνας είτε πρόκειται για κόψιμο τροφίμων είτε για σερβίρισμα ή ακόμη και ως επιφάνεια για να ακουμπήσουμε καυτά σκεύη.
Παστά ψάρια

Παστά ψάρια

Αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει ένας κατεξοχήν ελληνικός μεζές, αυτός θα ήταν τα θαλασσινά μας και τα ψάρια μας συντηρημένα με δύο απλούστατους τρόπους: στον ήλιο (λιαστά) και στο αλάτι (παστά).
Τι προσέχουμε αγοράζοντας φακές;

Τι προσέχουμε αγοράζοντας φακές;

Αναζητούμε ομοιομορφία στο μέγεθος, όχι στο χρώμα. Προτιμάμε ελληνικές ή βιολογικές. Αγοράζουμε συσκευασίες με διαφάνεια.
Φτιάχνοντας κεμπάπ

Φτιάχνοντας κεμπάπ

Τί κιμά επιλέγουμε και σε τί αναλογία; Ποιά μπαχαρικά θα απογειώσουν τα κεμπάπ; Τα βήματα για να φτιάξουμε σπιτικό ανατολίτικο κεμπάπ...
Δεν πετάμε τίποτα

Δεν πετάμε τίποτα

Μάθετε να αξιοποιείτε ό,τι έχετε στο ψυγείο, για να μη χρειαστεί να πετάξετε τρόφιμα.
Χειμωνιάτικες σούπες

Χειμωνιάτικες σούπες

Με λαχανικά, ψάρια, πουλερικά ή κρέας, κρεμώδεις ή όχι, οι σούπες έχουν τα μυστικά τους. Διαλέγουμε τις πρώτες ύλες, τις ταιριαστές μυρωδιές και μαθαίνουμε νόστιμους συνδυασμούς.
Ζύμη μπριζέ ή σαμπλέ

Ζύμη μπριζέ ή σαμπλέ

Επιλέγουμε την κατάλληλη ζύμη για γλυκές και αλμυρές τάρτες.

Αφιερώματα