ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα με καλοκαιρινά φρούταΜαρμελάδα με καλοκαιρινά φρούτα
40' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
1 ημέρα και 12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 13 ώρες και 40'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού κεράσι, πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι, με το ειδικό εργαλείο ή μία προκούλα.
  2. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μαχλέπι.
  3. Αδειάζουμε από πάνω τη ζάχαρη να τα σκεπάσει παντού, ραντίζουμε με το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να «μείνει» 12 ώρες περίπου.
  4. Μετά τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει το μείγμα μέχρι να δέσει το σιρόπι και σε όλη την επιφάνεια να δημιουργηθούν φουσκάλες.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα, όχι με το καπάκι γιατί θα σχηματιστούν υδρατμοί που θα πέσουν μέσα στο γλυκό.
  6. Πρέπει να «μείνει» 24 ώρες.
  7. Τότε βγάζουμε τα κεράσια με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε κατά μέρος.
  8. Βράζουμε το σιρόπι ακόμα λίγο, γιατί στη διάρκεια του 24ώρου τα κεράσια έχουν αφήσει υγρά.
  9. Θέλει προσοχή να μην παραβράσει.
  10. Όταν «δέσει» βάζουμε και τα κεράσια και το χυμό του λεμονιού να πάρουν λίγες βράσεις και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Οταν γίνει χλιαρό, το βάζουμε το γλυκό του κουταλιού κεράσι στα βαζάκια.

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών