30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 12 μπισκότα

Διαδικασία

  1. Για τα αφράτα μπισκότα με μαρμελάδα, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει πολύ (θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά χτύπημα).
  2. Έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα αρκετά φαρδύ οδοντωτό κορνέ.
  3. Με αυτό γεμίζουμε ατομικές φόρμες διαμέτρου 9-10 εκ. – μεταλλικές, χάρτινες ή από σιλικόνη (δεν χρειάζεται να τις βουτυρώσουμε προηγουμένως, καθώς η ζύμη περιέχει αρκετό βούτυρο).
  4. Στο κέντρο κάθε μπισκότου δημιουργούμε μια λακκούβα με ένα κουτάλι του γλυκού και τη γεμίζουμε με μαρμελάδα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170° C για 30 λεπτά.
  6. Ξεφορμάρουμε τα μπισκότα αφού κρυώσουν καλά και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών