Δείπνο στο ολίγων μηνών Steak Alive

Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου
Έχει πλέον και ο Κορυδαλλός το κρεατοφαγικό του στέκι. Εδώ δοκιμάζουμε ένα φιλόδοξο κρεατοφαγικό μενού, που χρειάζεται τον χρόνο του για να μπορέσει να ικανοποιήσει όχι μόνο το κοινό των ακριβών κρεάτων και κοπών, αλλά και όσους επιλέγουν την πεπατημένη και πιο οικονομική οδό. Γιατί μπορεί στα τόμαχοκ και στα rib eye τα ψησίματα να είναι αρκετά πετυχημένα, όμως στα πιο απλά κρεατικά (βλ. χοιρινά μπριζολάκια, ψαρονέφρι, κοτόπουλο στήθος) ξεφεύγουν και απουσιάζουν τα μαριναρίσματα που στα συγκεκριμένα, στεγνά κρέατα είναι επιθυμητά. Οι σάλτσες που παρασκευάζονται στην κουζίνα τους είναι συμπαθητικές, ενώ τα ορεκτικά που δοκιμάσαμε (βλ. κεφτεδάκια φούρνου, μαστίχα τυριών-σαγανάκι κ.ά.) είναι νόστιμα και μεζεκλίδικα.
- Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Steak Alive,
Κρήτης 23 και Αγ. Γεωργίου 76, Κορυδαλλός,
Τ/210-49.52.000